MHP MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle ilgili yaptığı açıklama nedeniyle CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır”a sosyal medya hesabından tepki gösterdi. MHP MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan sosyal medya hesabından şu şekilde tepki gösterdi; Siyasetin onuru ve nezaket çerçevesi içerisinde yürütülmesi,...
21.03.2025
0
Göz damlası oruç bozar mı? Türk Oftalmoloji Derneği göz damlası kullanması gereken hastalar için önemli bir açıklama yaptı.
07.03.2025
0
Cumhurbaşkanlığından Mobbing Genelgesi ! 6 Mart 2025 Tarih 32833 sayıyla Resmi Gazetede yayınlanan “İş Yerlerinde Psikolojik Tacizin (Mobbing) önlenmesi” ile ilgili 2025/3 sayılı genelge yayınlandı.
07.03.2025
0
Suriyeli mülteciler tarafından kaçak yollarla Saka kuşlarının avlanması, Türkiye’de doğal yaşamı tehdit ediyor. Saka kuşlarının avlanması ve satılması yasak olmasına rağmen, mülteciler Türkiye'de insanlık dışı yöntemlerle kuşları yakalayıp satmak için ülkelerine götürüyorlar.
07.03.2025
0

MANAVGAT’TA TARIM ÜRÜNLERİ DOLUDAN ZARAR GÖRDÜ

MANAVGAT’TA TARIM ÜRÜNLERİ DOLUDAN ZARAR GÖRDÜ
Yayınlama: 06.05.2024
5
A+
A-

Manavgat’ta 4 Nisan 2024 Cumartesi günü Saraçlı, Belenobası, Evrenseki, Kalemler, Çolaklı ve Gebece mahallelerinde yaşanan dolu yağışı ve fırtına, yüzlerce dönümlük bir alanda açıkta yetiştirilen tarım ürünlerine zarar verdi.

Meteoroloji’nin uyarısının ardından Manavgat’ta dün kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı etkili oldu. Yağışın ardından Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, belediye başkan yardımcıları, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri zarar gören mahallelerde inceleme başlattı. Bölgede yapılan ilk incelemede, dolu ve fırtınanın ekili arazilerde büyük oranda zarar verdiği tespit edildi. İncelemelerde, karpuzların saplarından koptuğu; buğday, arpa, zeytin ve narenciye ürünlerin tanelerinin döküldüğü; arı kovanlarının da yerle bir olduğu görüldü. Dolu ve fırtına nedeniyle bölgedeki tarım alanları beyaza büründü.

Afet bölgelerinde incelemelerde bulunan Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, “Dün akşam üzeri haberi aldık. Geçe geç saatlere kadar sahadan bilgi aldık. Kısa bir sürede yoğun ve büyük taneleri olan bir doluyla beraber bütün tarım alanlarının çok kötü olduğunu gördük. Sabah erkenden çalışmalara başladık. Saraçlı bölgesinden başladık Belenobası’ndayız. Burası daha öncede yangın afeti geçiren bir bölge. Bu kez de dolu ile bir savaş veriyoruz. Arılarımız perişan olmuş. Karpuzlarımız, sebzelerimizi yok olmuş durumda. Bölgede ciddi bir sorun var. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerimiz, Ziraat Odası Başkanımız Rasim Metin, belediye başkan yardımcılarımız burada. Sahayı görüyoruz. Hem İlçe Tarım Müdürlüğüne, hem Kaymakamımız hem de Sayın Valimize durum hakkından bilgi vereceğiz. Bu bölgenin tarım açısından sigortalanması da çok zor. Doğal afet kapsamına sokularak bu insanlara yardım etmek gerekiyor. Bu köylerimiz, ormana yakın, tarım ve hayvancılıkla geçinen yerler. Yangından dolayı da çok etkilenmiş bölgelerimiz. İnsanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.