Fatih Gürbüz’ün yazısını okumak için tıklayınız…
24.10.2024
0
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup konuşmasında DEM’e yaptığı çağrıyı sosyal medya hesabından eleştiren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Sadullah Güneş ağır şekilde eleştirdi. MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Sadullah Güneş, sosyal medya hesabından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a aynen şunları söyledi; Haddini bil…! Rezidans solcusu …...
23.10.2024
0
Antalya Barosu Olağan Genel Kurulu Toplantısı ve Seçimleri 12 Ekim 2024 tarihinde yeterli çoğunluk sağlanamadığından 19-20 Ekim 2024 tarihinde Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezinde yapılacak. Türkiye’nin dördüncü büyük barosu olan Antalya Barosunda bu yıl 8 bine yakın avukat oy kullanacak. Mevcut başkan Av. Hüseyin Geçilmez tekrar aday olmazken; seçimde...
14.10.2024
0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Vatandaşa devlet nerede dedirtmeyeceksiniz. Halktan, sokaktan, esnaftan,işadamından, köylüden, çiftçiden kopuk idareci profiline tahammülümüz yoktur. Koltuğuna güç itibar kazandırmak yerine koltuğundan güç devşirenlere müsamahayla bakamayız” derken Akdeniz Üniversitesinde şimdi de daha önceki yönetimler döneminde kadroya alınanlara beden işçisi sigorta dayatması gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bürokratlara net bir...
14.10.2024
0

Bilim Üniversitesi’nden bir garip uygulama eğlenirizde mevlitte veririz

Bilim Üniversitesi’nden bir garip uygulama eğlenirizde mevlitte veririz
Yayınlama: 24.10.2024
Düzenleme: 24.10.2024 20:58
17
A+
A-

Antlya’nın ilk Vakıf Üniversitesi ünvanını elinde bulunduran Bilim Üniversitesi geçmiş dönemlerde Fetö Terör Örgütü tarafından kurulmuş ve hain darbe sürecinden sonra devlet bu üniversiteye el koymuştu.

Geçmişi karanlık ellerde olan bu üniversitenin şimdi devlet kontrolünde gittiğini biliyoruz.

Gözden uzak olan bu Üniversitede geçtiğimiz aylarda Rektör değişimi ve rektörle birlikte bir takım kadrolarda değişiklik yapılmıştı.

Yeni gelen rektörün geçmişini çok fazla araştırma ve tanıma fırsatımız olmadı ama atanan Rektörün Prof Dr. Semih Ekercin olduğunu öğrenmiş  olduk.

Üniversite konum ve yönetim olarak şehirden uzak olduğu için çok fazla bu eğitim kurumuyla alakalı detaylı bilgi sahşibi değiliz.

Geçmişi karanlık ama şuan devlet kontolü altında olduğu için Mütevelli Heyeti’nde tanıdık bildik isimlerin yer alması adı Bilim olan üniversitede işlerin iyi gideceğini düşünüyoruz.

Ama son iki gün ne hikmetse kim tarafından belirlendiğini tam bilmediğim bir müzik organizasyonu düzenlendi.

Sanırım metalciler diye tabir edilen müzik grubu tarafından bir konser verildi. Oldum olası bu tarz müzikleri sevmem. Anlamsız manasız sallanmalar ellerde her nevi içkinin ve uyuşturucu kullanımının olduğu izleyenlerin kendilerinden geçtiği bir tarz.

Ayın 22’sinde Bilim Üniversitesinde bu tarz bir müzik düzenleniyor eğitim alsın diye gönderilen (Özellikle muhafazakar kesimin) öğrenciler yukarda bahsettiğim bol içkili bir konsere katılıp eğlencenin dibine vuruyor. Ilk gün sosyal medyadan bu eğlence cesurca ve gururla paylaşılıyor.

Ayın 23’ünde de aynı organizasyon aynı şekilde devam edeceği duyuruluyor. Öğleden sonra Ankara’da elim bir terör olayı yaşanıyor ve beş şehit 25 yaralı bunların üçü ağır hastanede tedavi altına alınıyor.

Tüm ülke bu olaya kitlenirken Antalya’nın ilk Vakıf Üniversitesi karalar bağlayacak değil ya vur patlasın çal oynası, yıkılıncaya kadar öğrenciler içsin eğlensin kaldığımız yerden devam edelim kararı aldı.

Adı Bilim olan Üniversite 29 Ekim kutlamlarının bile iptal edilmesini Cumhurbaşkanlığının aldığı kararı dikkate almayarak eğlenceye ara vermeme kararı aldı. Programı organize edip iptal etme kararı almayan yöneticiler bilmam ama okulda hiç mi milli ruha sahip eğitimci yoktuda kazan kaldırmadı bunu anlamış değilim.

Muhafazakar kesimin siyasetçisi Antalya Milletvekili Mustafa Köse ve diğer mütevelli heyetine sana soralım o zaman bize bir utanç gibi görünen olay size doğru mu gözüktü?

Herkes Ankara’dan gelecek haberlere kitlenirken Rektör Ekercin ve yönetimi iyi eğlenebildi mi?

Ankara’da analar ağlarken Bilim Üniversitesi yönetimi ve mütevelli heyeti bu bilimsel konserden çok memnun kaldı mı?

Hatalarını kabullenmeyem toplumdan özür dilemeyen Rektör Semih Ekerci ve okul idarecileri bence hatalarını ört bas etmek külliyenin azabına uğramamak için hemen yarun cuma günü bir mevlit tertip etmişler ve sitelerinde duyurusun yapmışlar.

“Ülkemizi derinden sarsan TUSAŞ saldırısında şehit düşen vatandaşlarımızın ruhları için 25/10/2024 Cuma Günü saat 12:00’da Döşemealtı kampüsünde olan Hacı abdullah Özel Camii’nde Mevlit okutulacaktır Şehitlerimiz Allah’tav (c.c) kederli ailelerine başsağlığı dileriz. Aziz Türk milletinin başı sağolsun.” diye bir paylaşım yapmışlar ama bunu da aceleye getirmişler.

Şehitlere rahmet dilerken keşke ağır yaralı olan ve ülkesi için vücudunu siper eden yaralılara da şifa dileselerdi.

Dedim ya aceleye getirilip hatalarını ört bas etmeye çalıştıkları için metinde tam olarak yazılamamış.

Bu ülkede şehit ve gaziler varken millet kan ağlarken özellikle muhafazakar kesimin çocuklarını gönderdiği üniversitede metalimsi bol alkollü bir konseri düzenlemek ve devam ettirmenin altında çok şey aranmasına sebep olur.

Geçmişi karanlık olan üniversitenin bu saatten sonra geleceğin bilim adamlarını yetiştirmesi gerekir elinde bira bardaklarıyla konser konser gezen bir geleceğe kimsenin ihtiyacı yok.

Gözümüz bu saatten sonra bu üniversiten gelecek güzel haberlerde ama hiçte güzel bilgiler gelmiyor ne yazık ki bir sonraki gündemimiz Konya-Aksaray-Antalya üçgeni loading…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.