Psikoloji alanının bireyler ve toplum üzerindeki etkisinin her geçen gün arttığını vurgulayan İstanbul Rumeli Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Şimşek, bölümün sunduğu fırsatlar ve eğitim kalitesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ömer Faruk Şimşek, “Psikoloji, günümüzde sadece bireylerin ruh sağlığını anlamak ve iyileştirmekle kalmayıp, aynı zamanda...
10.09.2024
0
DİJİTAL DÖNÜŞÜME GÜNEŞ ENERJİSİ DESTEĞİ ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU: -“TÜRKSAT, ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALACAK. 131 DÖNÜMLÜK DEV GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ BİR YILDA 15 MİLYON KWH ENERJİ ÜRETECEK” -“SANTRAL, TÜRKSAT’IN ANKARA’DAKİ TÜM YERLEŞKELERİNİN ENERJİ İHTİYACININ TAMAMINI KARŞILAYACAK, YILDA 60 MİLYON TL TASARRUF SAĞLAYACAK” -“İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE ÇERÇEVESİNDE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ...
10.09.2024
0
Koroner arter hastalıkları, kalbe kan sağlayan damarların tıkanması veya daralması sonucu ortaya çıkar ve kalp krizi gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Bu hastalıklarda en sık başvurulan tedavi yöntemlerinden biri **koroner bypass ameliyatı** ve **koroner stent işlemidir**. Ancak, Prof. Dr. Nevrez Koylan’ın uyarısına göre bu işlemler sonrası “motoru sıfırladık” yanılgısına düşmemek...
10.09.2024
0
CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, İl Yöneticilerimiz, İlçe Başkanlarımız, Antalya Milletvekillerimiz Aliye Coşar, Cavit Arı, Aykut Kaya, Manavgat Belediye Başkanımız Dr. Nefi Kara, İl Kadın Kolları Başkanı Necla İnci Bayrak, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk ve partililerimiz ile birlikte 2024-2025...
10.09.2024
0

Solun gezi zihniyetini milliyetçiler yanlış anladı

Solun gezi zihniyetini milliyetçiler yanlış anladı
Yayınlama: 07.08.2024
61
A+
A-

Türkiye’de son zamanlarda Ülkücü görünümlü ne olduğunu anlayamadığım yeni bir türevler ortaya çıktı.

Kominist ve bölücü kesimin gezicilerini örnek almışlar ama yanlış anlamışlar. Geziciler taşla sopalarla ağaçları kökünden söküp kamu mallarına zarar vererek yeşile sahip çıktıklarını haykırmıştı.

MHP içinde davaya ve lidere muhalif kesim de Gezici ruhuyla o parti senin bu parti benim şu iyi lider bu daha iyi lider diyerek geziyor.

Gölgesine bile muhalif olan bu kesim yoldan çıkmalarına rağmen en iyi ülkücü benim benden iyi ülkücü yok yarışı içine girmiş. Kimi Şamanist takılmaya kimi muhalif olduğu maziyle yaşamaya, kimi modern çağın lümpeni gibi davranmaya kimi kapı kapı gezmeye başlarken en acısı da kimisi de CHP’nin kapı kulpu olmaya talip olmuş.

MHP’de siyaset yapmış daha sonra başka siyasi partilere ikballeri için giden arkadaşlara alışmıştık. Bu bir tercih ve kişisel gelecek beklentisi durumudur. Özetle başka partiye geçenler ile çok işimiz yok onlar bütün bir mazilerini yok ederek başka bir dalgaya geçti.

İyi kötü gitikleri yerde idare ediyorlar.

Anlayamadığım konu ise kendilerine hâlâ MHP’nin içinde olduklarını söyleyip bir yandan Sinan Ogancı, diğer yandan şucu bucu ama konuşurken hala MHP’liymiş gibi davranıp fitne üreten şeytanlar ulu orta dolaşıyor.

Bir dönem yani Rahmetli Türkeş döneminde “80 yaşında lider mi olur? Türkeş bu partinin başından gitsin MHP’ye oy verecem” diyen zihniyetin bugünkü uzantıları “Devlet Bahçeli gitsin MHP’ye oy verecem partiye muhalif olmayacam” diyerek kendilerince haklı serzenişte bulunuyor. ANAP, DP Refah ve BBP kapılarında gezen o geziciler yine MHP üzerinde aynı oyunu oynuyor.

MHP’den asla ayrılmam ama başındaki şöyle böyle diye klasik tatlı su kurnazlığı içinde cümleler kuruyor.

Ayrılmaya da paçası yemiyor.

Sosyal medyalarına giriyor bakıyorsun MHP ile uzaktan yakından bir alakaları kalmamış beynen ve fikren tamamen ceset olmuşlar, profillerinde MHP’de Yöneteci, MHP’de Meclis Üyesi Ocak Yöneticisi falan filan yazıyor.

Baktığında beynen ceset olmuş bu ruhsuzlar MHP’ye bir şey vermemiş üstüne üstelik MHP bunlara bir çap vermiş ama bunlar o çapın içinde kaybolmuş yok olmuş.

Böyle kutlu bir tarihi olan maziden ayrılınca dımdızlak kalacağını, dönemsel partilerin teker teker yok olacağını eninde sonunda milliyetçiğin kalesi MHP’ye döneceğini bildikleri için içerdeymiş gibi davranıp HDP’lilerden daha çok eleştiri koyarak iflah olmaz bir muhalif anlayışıyla hareket ediyorlar.

Devlet Bahçeli ne yaptıysa bu gezicilere?

Küçük akıllarıyla etraflarına korunaklı bir ülkücülük zırhı ile sürekli bir polemik peşindeler.

Diğerleri gibi çekip gitseler kimsenin umurunda bile olmaz.

Milliyetçi Hareket Partisi zaten onların dimağının algı seviyelerinin çok uzağında bir siyasi parti. Bu arkadaşların içinde geçmişte Ülkü Ocaklarında görev alanların olması ise en acı tarafı.

Onlar yarım ağız muhalefet yaparak kem küm ediyorlar. Yanlarında bulunan iflah olmaz sahte ülkücüler ise onların bu kem kümlerini çoğaltarak etkin ve yaygın bir muhalefet yapıyorlar. Dönemin koşullarına göre davranarak parti bu ŞAHSİYETSİZLERİne yazık ki ihraç etmiyor ve görmezden geliyor.

Ya içindesindir ya da dışında kardeşim, safını seç sabah akşam liderini eleştirip onun işaret ettiği yolda ilerlemeyeceksen kendi yolunda gideceksin.

MHP gündelik siyasete harcanacak bir parti değildir.

Senin varlığınla yücelmez yokluğunla küçülmez ama sen yaptıkların ile yarın bir gün MHP’nin içinde ezilirsin.

Ben MHP’liyim ama oyumu şuna vereceğim şunu destekleyeceğim diyenlerin içinde seçilmişlerin olması ise en acı olanıydı.

Ülkenin varlığı ve birliği için gece uyumadan gündüz yorulmadan çalışan ve tek derdi TÜRK MİLLETİ olan bir şahsiyete ihanet edenler şahsi menfaatleri uğruna bir ayağı MHP içinde bir ayağı dışarıda durarak ihanet etmektedir.

Ocak Kültüründen çok uzakta Antalya’nın konjektürel durumuna göre pozisyon belirlemiş zavallılar sosyal medya aracılığı ile kendilerine rol veren bu zavallılara son sözüm kendinize gelin , ya ülkücü gibi görünüp partiyi içten içe bölme çalışmalarınıza son verin ya da istediğiniz siyasi partide siyaset yapın.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.