Geçtiğimiz günlerde TUSAŞ’a yapılan terör saldırısında 5 şehit verilmiş 25 çalışan yaralanmıştı. Ülke yastayken vur patlasın çal oynasın şeklinde konser veren Bilim Üniversitesi’nde gece yarılarına kadar öğrenciler ve yönetim hem içmiş hem de eğlenmişti. Bilim Üniversitesinin çiçeği burnunda Rektörü Prof Dr. Semih Ekercin, durmak bilmiyor. Bilim Üniversitesi toplum tarafından çok...
01.11.2024
0
Fatih Gürbüz’ün yazısını okumak için tıklayınız…
24.10.2024
0
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup konuşmasında DEM’e yaptığı çağrıyı sosyal medya hesabından eleştiren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Sadullah Güneş ağır şekilde eleştirdi. MHP Muratpaşa İlçe Başkanı Sadullah Güneş, sosyal medya hesabından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a aynen şunları söyledi; Haddini bil…! Rezidans solcusu …...
23.10.2024
0
Antalya Barosu Olağan Genel Kurulu Toplantısı ve Seçimleri 12 Ekim 2024 tarihinde yeterli çoğunluk sağlanamadığından 19-20 Ekim 2024 tarihinde Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezinde yapılacak. Türkiye’nin dördüncü büyük barosu olan Antalya Barosunda bu yıl 8 bine yakın avukat oy kullanacak. Mevcut başkan Av. Hüseyin Geçilmez tekrar aday olmazken; seçimde...
14.10.2024
0

Bilim Merkezi’nde Yapay Zeka Teknolojileri anlatıldı

Bilim Merkezi’nde Yapay Zeka Teknolojileri anlatıldı
Yayınlama: 06.05.2024
6
A+
A-

Antalya Bilim Merkezi, Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu’nu, öğrencilerle buluşturdu. Hacıbeyoğlu, yapay zeka tekniklerinin kullanım alanlarını, uygulamalarını, geliştirme araçlarını, dezavantaj ve etikleri hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi(NEÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu, Antalya Bilim Merkezi’nde yapay zeka teknolojilerini anlattı. Lise öğrencilerinin dinleyici olarak katıldığı söyleşide, yapay zekanın günümüzde ve gelecekteki rolüne dair önemli değerlendirmelerde bulunan Hacıbeyoğlu, bilişim alanındaki talebin giderek arttığını ve bu talebin dünya genelinde olduğunu belirtti. Özellikle pandemi sürecinde uzaktan çalışmanın popüler hale gelmesiyle birlikte, bilişim mesleklerine olan ilginin de arttığını ifade etti.

BİLİŞİM SİSTEMLERİ ÜZERİNE YENİ MESLEKLER

Artık her şeyin yazılımla, yapay zeka ile yapılmaya başlandığına değinen Doç. Dr. Hacıbeyoğlu, okuduğu bir makaleden örnekler vererek konuşmasını sürdürdü: “Önümüzdeki 20 yıl içinde dünyadaki mesleklerin yüzde 20’si bitecek. İnsanların para kazanmak için yaptıkları ara işlemleri artık bilgisayar sistemleri, robotlar yapmaya başlayacak. Bunun yanında yeni meslekler ortaya çıkacak. Ortaya çıkacak yeni mesleklerin büyük çoğunluğu da bilişim sistemleri ile ilgilidir. “ dedi.

YAPAY ZEKA İLE ENDÜSTRİDE HIZ VE KALİTE ARTIŞI

Son yıllarda giderek popülerliği artan yapay zeka teknolojilerine değinerek sözlerine devam eden Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu, ayrıca devletlerin, kurumların ve özel firmaların yapay zeka teknolojilerine yatırım yapmaya başladığını ve bunun gelecek için umut verici olduğunu vurguladı. Hacıbeyoğlu ayrıca, yapay zekanın endüstriyel alanlardaki kullanımının hız ve kalite artışına yol açtığını ve endüstriyel robotlar, otomasyonlar ve yazılımların insanların yerine geçmeye başladığını ifade etti. Ancak, teknolojinin doğru kullanımının da önemli olduğunu vurgulayarak, yapay zekanın etik ve insanlık için potansiyel risklerini de anlattı.

TEKNOLOJİ DOĞRU KULLANILMALI

Hacıbeyoğlu, “Önemli olan teknolojinin gelişmesi değil, önemli olan teknolojinin kullanım alanlarıdır. Hidrojen bombası yapılan teknolojiyle bir denizaltının 100 yıl boyunca enerjisini sağlıyorsunuz. 100 yıl boyunca deniz altı, yüzeye çıkmadan dünyada enerjisi bitmeden gezebilir. Aynı teknolojiyle bir bombayı insanların üzerine atarak, 50-100 bin kişiyi öldürebilirsiniz. Bunu iyi bir amaçla, bir taşıtın yakıtını üretmek içinde kullanabilirsiniz. Evet teknoloji gelişiyor, ama siz bu teknolojiyi hangi amaçla kullanıyorsunuz. Örneğin bir robota ev işleri yaptırabilir. Yük taşıtabilir, ağır işlerde, hasta bakımında kullanabilirsiniz. Robotları savaş içinde yapabilirsiniz. Robotların insanları öldürmesini de sağlayabilirsiniz.” dedi. 

Yapay zekanın doğru kullanımının insanlık için büyük fırsatlar sunabileceğini ancak aynı zamanda dikkatli bir şekilde yönetilmesi gerektiğini de vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.