Dünkü tatil yazımın başlığını, “Dalaman’da çay kaç para” diye kullanmıştım sonra bizim Antalya da kapsama alanı içerisinde yer aksın diye, “Belediyelerde” ibaresiyle değiştirdim.
“Bize ne Dalamandan” diye sitem edecek olanları tutun da, olumlu, olumsuz tepkiler verecekler dahil.
Ve herkese, “Sen nerede yaşıyor veya tatile nereye gittiysen orada bir bardak çayın kaça verildiğini düşün. Ve farz et ki kendi kendine benim yazı başlığımı soru olarak yönelttin diye gözünde canlandır” cevabı verdim.
Seçildiğin gün belediye şirketinin işlettiği Kayacık ve Sarsala gibi deniz kenarlarındaki işletmelerde “Vatandaşa hizmet böyle edilir” dercesine çayı 1 TL’ye düşüreceksin. Bir ay ya geçecek ya geçmeyecek yüzde 500 arttıracak 5 TL yapacaksın. Sonra da millete 15 TL’den satmaya başlayacaksın.
İşte bunun adına belediyecilik denmez Dalaman Belediye Başkanı Sezer Durmuş bey.
Sen belli ki parti tabanından gelmiş, basamakları birer birer çıkarak şu an bulunduğun mertebeye erişmiş birisin.
31 Mart’ta seçildin çay millete 1 TL.
Tarih 17 Haziran 2024 aynı yerde çay 15 TL. Hem de 2.5 ay gibi küçücük bir zaman dilimini kapsayan süreçte. Ne çabuk halkın adamı olmayı unutuverdin ki böyle?
Tesis girişlerine ve Dalaman’ın çoğu yerine “İyi ki Dalaman var” diye yazdırmışsın da, sen bugün belediye başkanlığı makamında oturuyorsan bende sana derim ki “İyi ki Dalamanlı var.”
Yoksa o Dalamanlılar olmasaydı hayalden öteye olmazdı orası sana.
Belki benim kim olduğumu bilmeyip, kafanda anında rakiplerinin adamı ya da sırf siyaset yaptığımı var sayarak gülüp geçede bilirsin.
Her ne kadar Ortaca eşrafından olup, 40 yıldır Antalya’da yaşayan birisiysem de, Soyadı Gürhan olan en az 15 kişinin Dalaman’da oyunu almışsındır.
Kayınpederin Oğuz Güner de arkadaşım olur.
Ama bizim kitabımızda hısım, akraba veya siyaset uğruna müsamaha hiç yazmadı yazmayacak da.
Tatil sırasında gittiğim Kayacık Belediye tesisinde hesap ödemek için kasaya geldiğimde bir vatandaş da benim gibi kasiyere masa numarasını söyledi, hesap istedi. Kasiyer 3 çay 45 TL cevabı verince vatandaş, “5 TL olan çay ne zaman 15 oluverdi” diye sordu. Kasiyer kız saygısından sessiz kaldı. Zira o değildi ki bu sorunun muhatabı.
Vatandaş sesini yükseltti, “Başkan göreve gelir gelmez çayı 1 TL’ye indirince Nihayet Dalaman Dalamanlıyı düşünen bir belediye başkanı ile tanıştı dedik. Sonra 5 TL oldu çay. Normal karşıladık. Peki 15 TL de neyin nesi arkadaş” diye.
Haksız sayılmazdı.
Bodrum’da Bodrumluya çay 12.5 TL. İnanmıyorsan Sezer başkan Bodrum’a gitmene gerek yok. Büyükşehir Meclisi için sen gibi Muğla’ya gelen Bodrum Belediye Meclis Üyelerine soruver.
“Ülkede her şey bitti de bir çay ücreti mi kaldı” dene bilinir.
Denmesin arkadaş.
Biz bu ülkede her şeyi küçük göre göre büyüklere hasret kaldık ya da bırakıldık.
Ben çaydan bahsettim Sezer başkan istetsin fiyat listesini. Belki bir çupra balığın 380 TL’ye Dalamanlıya yedirilmesinin hesabını sorar.
Bir hamburgere 190 TL fiyat biçenler şehir merkezindeki normal esnaflarla yarışmanın adına “Belediyecilik” diyorlarsa ben ne yapayım?
Ayrıca bana göre Kayacık ve Sarsala koyunun en büyük sorunu Dalamanlının bu iki güzel yerimize ulaşım sorunları.
Halk Otobüsü ya da dolmuş olayı ne yazık ki yok. Yok derken bir parantez açmak istiyorum.
Antalya’dan tatil veya bir yakınını ziyaret için Dalaman’a gelen herhangi bir aile. Veya orada yaşayan Dalamanlı. Şehir merkezinden dolmuşa binip kendi mekanları olan sahillerine gidemiyor. Ama Dalaman’dan Ortaca’nın deniz kenarı olan Sarıgerme’ye ulaşım sıkıntısı yok.
Bu durum çok tezat değil mi?
“Şehir içi Ulaşım koordinesi Büyükşehir’in” diyemezsin Dalaman’ın çiçeği burnunda belediye başkanı Sezer Durmuş bey.
Dalamanlı olmasaydı Dalaman olmazdı, Dalamanlı olmasaydı sen hiç olmazdın. Dolayısıyla Dalaman’da yaşayan veya gezmek için de olsa Dalaman’a gelen her bir vatandaşın Sarsala koyundan da Kayacık sahilinden de faydalanma hakkı var.
Herkesin de altında arabası olması imkansız.
Bunu da sağlayacak olan sensin.
Belediye başkanı unvanını taşıya bilirsin ama öncelikle zatıaliniz Dalamanlının hizmetkarısınız.
Bilmem anlata bildim mi?
Yarın: Ortaca, Dalyan, Köyceğiz ve Akyaka.