okan dilek


Sevgi-Saygı-Hoşgörü İşte Üniversite işte Rektör

Akdeniz Üniversitesi Rektörlük makamında yaşanan değişim ve değişiklik üzerinden aylar geçti.Prof.Dr.Özlenen Özkan’ın bu özelliğini düzenlenen basın toplantılarında...


 

Akdeniz Üniversitesi Rektörlük makamında yaşanan değişim ve değişiklik üzerinden aylar geçti. Kırk Yıllık Bürokratları aratmayacak tecrübeye sahip duruşu ve çözüm odaklı görevini ifa etmeyi sürdüren Prof.Dr.Özlenen Özkan’ın bu özelliğini düzenlenen basın toplantılarında sağında ki solunda ki Üniversitenin başarılı akademisyen ve doktor mesai arkadaşlarına davranışlarını herkesin görmesini arzu ederdim.

Siyaset yapmayan, siyasetten uzak görüntü sergileyerek Üniversitenin kalkınması ve başarısı için yapılması gerekenler noktasında  nokta atış çözüm odaklı sonuç alınan adımlar atan Rektör Özlenen Özkan, herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Birileri, haris düşünceye sahip karşı cins ya da hem cinslerinin karanlık duygulara sahip olanları Özlenen Özkan’ın ayağının burkulmasını beklediğini de çok iyi bilinmektedir.

Topuklu Ayakkabıyı herkes giyemez. Giydi mi ya yakışacak, ya da yürürken ses getirecek. Özlenen Özkan’ın attığı adımların sesi Ankara’dan duyuluyor, duyulmaya başlandı. Kararlı, Kuramsal, Erdemli insan olmanın özellikleri sergilenirken, insanlığa hizmet noktasında ihtisasını yaptığı doktorluk mesleğininin gerekleri aksatılmadan yerine getirilmekte.

Oluşturulan üniversite yönetim kadrosu, Özlenen Özkan’ın uhdesinde sık sık yaptığı toplantılar bugün Üniversitenin kalkınması ve adını dünya üniversiteler arasında olması çabasını kararlılıkla sürdürmektedir.

Özlenen Özkan’ın Rektörlük görevini üstlendiği kısa süre içerisinde makama adapte oluşu, yıllardır yakından izlediği ve gözlemlediği rektörlük yönetimlerini özümsemiş olmasıdır.  Rektörlük görevinin sorumluluğunu başarılı bir şekilde yerine getiren, mesai arkadaşlarının önemli ve değerli bilim insanları olduğunun sağ duyusunu ise unutmadan onlarla olan entegre kaynaşma, dayanışma yürüyüşü de asla gözardı edilmemektedir.

Düzenlenen basın toplantılarında sağında ve solunda bulunan hekimlerin, doktorların, bilim insanlarının yerini asla unutmadan, onların insanlık için, hayata tutunmaya çalışanlar için nasıl mücadele verdiği bilincinde gösterdiği sağ duyu ve yaklaşım davranışı takdire şayandır.  Daima takdir, daima övgü, her zaman saygı ve sevgi çerçevesi içinde bu kaynaşmayı dayanışmayı gösteren Rektör Özlenen Özkan, inanıyorum ki Dünya’nın koşup geldiği Turizm Cenneti Antalya’nın da yüzakı bir ülke hizmetkarı, memlekete katkı veren kadın yönetici kimliği ile parmakla gösterilmeyi sürdürecektir.

Bir ülkenin başbakanı kadın, dünya devi bir üretim firmasının başında bir kadın, Futbol takımının başında bir kadın…. Ne ilginç ve ne çok merak uyandıran bir tablo değil mi, İşte Antalya da Akdeniz Üniversitesinin Rektörünün Kadın olması da tıpkı saydıklarımız kadar herkesi heyecanlandıran Dünya milletlerini çatlatan kıskandıran bir fotoğraftır. Ne güzel ne güzel.