okan dilek


Muratpaşa Hentbol geriye geriye

Sporun siyasete karıştırıldığı yerin adı Muratpaşa Belediye. Önce Kadın Futbol Takımı ile başlayan bu sıkıntılı süreç  Hentbol takımı ile devam ediyor


Sporun siyasete karıştırıldığı yerin adı Muratpaşa Belediye. Önce Kadın Futbol Takımı ile başlayan bu sıkıntılı süreç  Hentbol takımı ile devam etti. Nasıl olsa bu işin asıl öğreticileri ve teknik adamları olmadan da biz bu işi götürürüz mantığı Muratpaşa Belediyespor’u ve Muratpaşa Belediyesini geri geriye saran eski kaset çalar dökümanı gibi.  Ha bire geri saran geriye geriye götürülen bir öykü bu. Avrupa Şampiyonasında boy göstermiş Avrupa’nın en büyüğü olabilecek sınırına kadar gelip Dünya ya adını duyuracak bir başarıyı sağlamış olan Hentbol Takımı bir anda Kadın Futbolunda olduğu gibi tepetaklak edildi.

Önce Milli Takım Teknik Direktörlüğü gibi bir ünvana sahip, Akademisyen ve hayatını bu işe adamış sporun bilim insanı Birol Ünsal görevinden alındı. Birol Ünsal’a yapılan haksızlık ve yakışıksız davranış maalesef şimdiye kadar elde edilen tüm başarıların ve sonuçların gözardı edilmesi oldu. Moral bozukluğu e can sıkıntısı hem sporcularda hem teknik kadro da yaşanırken asıl konu Vefasızlığın ta kendisinin Muratpaşa da hortlamasıydı.

Birol Ünsal inandığı ve değer verdiği hentbol konusunda ki bilimsel yaklaşımı bilim insanı sporun tam da adamı hentbolun milli gururu bunun da altından kalkması zor olmadı. Spora ve alt yapıya verdiği önem, başarının nasıl nereden geleceğini bilen bir teknik adam. Yılmadı, çabaladı, mücadelesini ve inandığı doğrularda hentbolun Antalya markası olması ve devam etmesi konusunda kaldığı yerden bu sefer KONYAALTI Belediyespor çatısı altında birikimlerini değerlendirmeye başladı.

Küme Düşme hattında bulunduğu düşünülen ve alt sıralarda bulunan Konyaaltı Belediyespor yetersiz kadro, genç ekip çok yeniydi. İhtiyaç duyulan bölgelere yapılan küçük transferler ile mevcut kadro kuvvetlendirildi ve Şampiyon Muratpaşa Belediyespor Hentbol Takımının karşısına çıktı. Kurduğu müthiş kadro, müthiş bir uyum ve ekip ruhu ile oynayarak kupalar kazandırdığı takımına karşı bu kez  rakip olarak çıktı Birol Ünsal.

Şampiyon takım Muratpaşa Hentbol Takımını ligin çok yeni ve alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Konyaaltı Belediyespor’u 28-21 yenmeyi başaran Birol Ünsal adalet diyenlere, isteyenlere, adalet diye haykıran o ailelere galibiyeti hediye etti.

Muratpaşa Belediyespor’a siyaset karıştı. Siyaset spora alet edildi. Düşünüldü, taşınıldı çok ilginçtir Milli Takım Teknik Direktörlük görevinde bulunan bir akademik kariyere yol verildi. Neden ? İşte tam da bu yerde siyaset devreye girer Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da Şeytan’a uyduğu saatler ve günlerde bu sıkıntıya ilk adım atıldı.

Ne oldu ? Kim iyimiş ? Kim Kaliteliy miş ? Kim milli kim başarılı kim akademisyen kim öğrenciymiş ? Sanırım Muratpaşa Belediyesi bu hareketi ile Altın Yumurtlayan Tavuğu Kestiğini Birol Ünsal’ın yönetiminde olduğu Konyaaltı Belediyespor galibiyeti ile daha iyi anlamıştır.

Yaşa varol Birol Ünsal, İyiki bu şehirdesin ve iyiki doğru işleri yapıyorsun ve iyi ki örneksin herkese. Ne güzel ne güzelsiniz.