Fatih Gürbüz


Kepez’de şov yok Hakan Tütüncü var

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yine yaptı yapacağını.


Bu adamı anlamak mümkün değil.  Kardeşim bu yaptığın hareketler sana hiç yakışmıyor.

Kesinlikle yakışmıyor.

Sessiz sedasız asgari ücreti arttırmış olacak gibi değil.

CHP’li belediyeler gibi asgari 3 bin 100 Türk lirası 3 bin 150 Türk lirası yaptım diye milletin gözüne sokman gerekiyordu.

Böyle sessiz sedasız asgari ücret artırımı mı yapılır? Daha asgari ücret komisyonu görüşmeleri başlamadan bu işin yaygarasını yapıp şu kadar yapacağım bu kadar yapacağım diye şov yapmalıydın.

Hem madem şov yapmıyorsun hem de CHP’li Belediyelerin şovlarını kursaklarında bırakıyorsun olacak gibi değil.

CHP’li belediyeler komisyonun 2 bin 943 olarak belirlediği asgari ücreti küçümseyerek 3 bin lira 3 bin 100 lira yaptığını ballandıra ballandıra açıkladılar.

Yetmedi sosyal medya üzerinden yandaşlarıyla yaydılar.

Bu da yetmedi yandaş medyaları vasıtasıyla sanki tüm ülkenin asgari ücretli çalışanlarının belediyelerden ibaretmiş gibi göstererek CHP’li belediyelerin memleket kurtarmış gibi açıklamalarını günlerce takip etmek zorunda kaldık.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 2021 yılında haklarıyla birlikte EN DÜŞÜK MAAŞ ALAN İŞÇİNİN AYLIK NET GELİRİ 3 BİN 545 TL yapmış.

Adam bu kararı alalı tam bir buçuk ay olmuş.

Şöyle geriye dönüp baktığımızda Kepez Belediyesi’nin ve Başkanı Hakan Tütüncü’nün işçilerin maaşlarını şu kadar yaptık diye bir şarlatanlık yaptığını görmedik duymadık.

Belediye çalışanı bir dostumdan tesadüf eseri işçi maaşlarıyla alakalı bir konuşmada yapılan zammı öğrendim.

Hatta bu arkadaşıma “Ya arkadaşım sizin belediye CHP’liler şov yapmaya başlamadan hatta kimsenin aklında asgari ücretliler yokken böyle bir zam yapmış. Neden başkanınızı övücü bir paylaşım yapmadınız teşekkür etmediniz” diye sitemde bulundum.

Tabi arkadaşım, “Biz bu konuyla alakalı bir açıklama yapsak başkanımızı üzerdik. Başkanımız sağ elin verdiğini sol el görmeyecek şekilde çalışır. Hatta işçi maaşları üzerinden siyaset yapmaz ve çalışanlarını küçük düşürmez. Dikkat ettiyseniz kimse bu konuyla alakalı konuşmadı bile. Belediyede binlerce çalışan arkadaşımız var ama siyasi şovlara kendi aramızda çok güldük. Hatta CHP’liler konuşur Hakan Başkan yapar” diye kendi aramızda takılmaya başladık” dedi.

Aslında doğru olanı yapmışlar. İşçilerin maaşları üzerinden siyasetin Kepez Belediyesi’nde yapılmadığını hatta şov peşinde koşanlardan bir buçuk ay önce işçilerin maaşları belirlenmiş.

Kepez Belediyesi çalışanlarının ceplerinin hem de kendilerinin mutlu olduğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. En azından çalışanlar ve bürokratlar siyasete alet edilmiyor hatta yem edilmiyorlar.

Herkes işini kuralına göre yapıyor. Hiçbir belediye meclis üyesi belediyede volta atamıyor kimseye karışamıyor.

Böyle olunca çalışanın kafası rahat oluyor. Kafası rahat olunca da Kepez halkı sağlıklı hizmet alıyor.

Demek ki her başarı birbirini tetikliyor.

Bence gece gündüz durmadan çalışan bu adamı çok iyi takip etmek gerekiyor.

Takip etmek yetmez hakkını vermek gerekir…