okan dilek


Belediyelerin Covid-19 sınavı

..


Yerel Yönetimlerin bir çoğun da bugün Kovid-19 salgını ile verilen mücadelenin küçük adımları ve çalışmalarını duyuyor, okuyoruz.

En son Kemer Belediyesi geç olsa da tüm personeline Kovid-19 testi yaptırmış olması diğer belediyelere örnek bir davranış. Bu davranışı tüm belediyeler haftalar aylar önce personeline yaptırmalıydı.

Son günlerde Antalya Merkez İlçe Belediyelerinde artan Kovid-19 Salgını Şehir Hurafelerinin de harekete geçmesine neden oluyor. Bunun sebebi Belediyelerde yaşanan Kovid-19 salgınının saklanmaya çalışılıyor olması ve personel üzerinde hastalık ile ilgili açıklama ve yorum yapılmaması için baskı uygulanıyor olmasıdır.

Bu durum Şehir Hurafelerinin canla başla çalışmasına neden olmaktadır. Milyon Dolarlık Transfer ücreti almış futbolcuların Kovid-19 a yakalanıyor olmaları duyuruluyor ancak bugün Antalyya Merkez İlçe Beelediyelerinde salgına yakalananlar ne duyuruluyor ne tedavi süreçleri hakkında haberdar ediliyor.

Sanki hiç bir şey yok muş gibi belediyelere gelen vatandaş işte buralardan hastalık kapıyor, ya da vatandaş dışardan yerel yönetimlere hastalık bulaştırıyor. Bu bir duyum olmamakla birlikte Kepez Belediyesi Basın Birimi kapılarını günler öncesinden hastalığa yakalanan bir çalışan nedeniyle kapatmıştı.

Bugün bir çok birimde aynı sorun giderek arttığı Şehir Hurafeleri tarafından anlatılmakta sosyal medya da paylaşılmaktadır. Bunun önüne geçilmesinin tek yolu var Belediye Başkanları belediyelerinde salgına yakalanan personelinin sayısını bildirmeli ve kamuoyu ile paylaşmalıdır. Bu bir Dünya Sorunudur. Hele hele iletişim çağında hangi bilgi saklanabilir ki ? Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek hakkında şehir hurafelerinin neler ürettiğini biliyorsunuz.

Dün Başkanı öldüren bile oldu. Bu ne berbat bir durum değil mi. İşte bunun önüne geçilmesinin tek yolu var o da mevcut yerel yönetim başkanlarının kamuoyu ile gelişmeleri paylaşması gerekiyor. Geç kalınmış ve alınması gereken kararlar noktasında merkez ilçe belediye başkanları her ne kadar neyi saklıyorsa bilmelidir ki hiç bir sır gizli kalmaz. Hele ki Kovid-19 salgını gibi önemli bir durum hiç mi hiç saklanamaz.

Yerel yönetim başkanları personelin sağlığını ve hayatlarını önemsiyorsa daha sıkı önlemler almalı ve gereğini bir an önce yapmalıdır. Aksi takdir de şehir hurafelerinin anlattıkları gün gelir gerçek anlatım ve paylaşımlara dönüşürse işte o zaman bu vebalin altından kimse kalkamaz.