okan dilek


Almanya, yasaklar EREVİSİON

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Müzik Dünyasının önde gelen müzik yapımcıları, sanatçıların ortak kararı Eurovision Şarkı Yarışmasına ülkemizin bir daha girmeme, katılmama kararı almasının üzerinden yıllar geçti.


Bir eksiklik hissedildi mi ? Sanmam. Eurovision Şarkı Yarışması komitesi Türkiye gelmiyor diye çok da üzüldüğünü dizlerine vurduğunu sanmıyorum. Zaten yaşanan son gelişmelerden sonra Türkiye Müzik Dünyasının hiç mi hiç umurunda değil artık bu yarışma

Bu karar alındığında ne kadar doğru bir davranış yapıldığı Türkiye’nin bu ve buna benzer etkinliklerde siyasete kurban gittiği açıkça ortadadır.  Şimdi de Almanya Türkiye’ye vatandaşlarını tatil için göndermeme kararı aldı. Yani Virüs, salgın önlemleri konusu bahane. AB ne kadar sömürü ülke ve devlet varsa onlara kapıyı açıyor ama Türkiye ile tarihsel bir dayanışma içinde olan Almanya Türkiye ye tatile gelmek isteyenlere Politik nedenlerden dolayı yasak koyuyor.

İşte size Eurovision Şarkı Yarışmasına neden katılmadığımızın küçük bir örneği. Yarışmada da birbirlerine yakın ülkeler yüksek puanlar verirken bizim Türk Sanatçıları yarışmada en güzel melodi, en güzel eseri seslendirse ağzınla kuş tutsa mümkün değil ilk on sırasında yer alabilmesi.

Yıllarca en sondan bir üstte yer aldı Türk şarkıları ve şarkıcıları bu yarışma ve benzerlerinde. Yani yurt dışında çeşitli ülkelerin katıldığı yarışmalarda politik davranış sergileyerek puanlar verenler Türkiye yi sıralamada geri planda bırakmayı hedef almıştır.

Eurovision Şarkı yarışması hatıralarımızda sadece anılar bırakmıştır. İyi niyetliğimiz ve duruşumuz, kültürümüzün en güzel örneklerini inatla sergilemeye devam ederken bu ve buna benzer yarışmalarda ilk sıralarda yer alamayışımıza hiç kimse üzülmesin. En iyisi olduğumuzu, en güzeelini yaptığımızı ürettiğimizi biz biliyoruz. Varsın onlar kendileri çalıp söylesinler.  Değil Mustafa Sandal, Tarkan’ı göndersen Eurovision’a bu kafayla seçmezler, seçmeyeceklerdir.

Suriye politikası, Libya da Türk kadrolarının yer alması, insansız hava araçlarımız, terörle mücadelemiz, Akdeniz de petrol arama sondaj gemimiz, tankımız, topumuz, tüfeğimiz daima bu TEK DİŞİ KALMIŞ ları hep korkutacak ve rahatsız edecektir.