-
BIST 100
15740,74%-0,83
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,29% 0,12
-
GRAM ALTIN
6367,50% 1,94
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Yeşilyurt’ta otizm yaşam merkezi Nisan ayında açılıyor
Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit, Beylerderesi Şehir Parkı’nda yapımı tamamlanan Otizm Yaşam Merkezi’nin Nisan ayında hizmete açılacağını açıkladı.
MALATYA - BHA
Modern yapısı ve donanımıyla dikkat çeken merkezin, özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılım sağlamasına katkı sunacağını ifade eden Başkan Geçit, aynı zamanda aileler için de güçlü bir destek noktası olacağını söyledi. Yeşilyurt Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirdiği Otizm Yaşam Merkezi’nin ilçede önemli bir ihtiyacı karşılayacağını dile getiren Başkan Geçit, “Otizmli bireylerimizin sosyal hayata daha aktif katılım sağlayacağı, ailelerimizin yanında güçlü bir destek noktası olacak bu önemli projeyi Yeşilyurt’umuza kazandırıyoruz. Özel gereksinimli bireylerimizin hayatına dokunan her adım, güçlü bir yarının inşasıdır.” dedi.
Eğitim, terapi ve sosyal alanlar yer alacak
Başkan Geçit, her bireyin eşit fırsatlara sahip olduğu bir şehir inşa etmek için çalıştıklarını belirterek, merkezle birlikte hem bireylerin hem de ailelerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Otizm Yaşam Merkezi’nde eğitim alanları, sosyal etkinlik bölümleri ve çeşitli terapi odalarının yer alacağını kaydeden Başkan Geçit, uzman ekipler eşliğinde bireylerin gelişimine katkı sağlayacak kapsamlı programların uygulanacağını söyledi. Malatya’nın yeniden inşa ve ihya sürecine değer katacak projelere önem verdiklerini vurgulayan Başkan Geçit, ticaret ve iş hayatına yönelik yatırımların yanı sıra sosyal yaşamı güçlendirecek projeleri de hayata geçirdiklerini söyledi. Otizm Yaşam Merkezi’nin bu süreçte özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Geçit, “Otizmli çocuklarımız ve aileleri için örnek teşkil edecek nitelikte bir projeyi ilçemize kazandırıyoruz. Çocuklarımızın eğitim ve gelişimlerine katkı sağlayacak modern bir merkez oluşturduk.” diye konuştu.
Anadolu Yıldızlar Ligi Kayak Türkiye Birinciliği Teknik Toplantısı gerçekleştirildi
Korgeneral Kadıoğlu’ndan Şehit Aileleri ve Gazilere anlamlı ziyaret
Akçadağ Belediyesi yeni hizmet binası için ilk kazmayı vurdu
AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın’dan Ankara’da ziyaret
Artvinli Gazeteci Tolga Gül vefatının ikinci yılında özlemle anıldı
Başkan Taşkın Esnaf Odalarıyla bir araya gelerek çarşıdaki süreci değerlendirdi
Trabzon Limanı’nda yaban hayvanı trofesi operasyonu
Kırıkkale’de çiftçilere tohum desteği başladı
Tarihi Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yıkım başladı
AK Parti Heyetinden Adalet Bakanı Akın Gürlek’e hayırlı olsun ziyareti
Yeşilay Kars Şubesi’nden eğitim programı
Öğrencilerden “Safahat İzinde Değerler Arayışı”
Yeşilyurt’ta otizm yaşam merkezi Nisan ayında açılıyor
Kars’ta durdurulan araçta metamfetamin maddesi ele geçirildi
Biber fiyatıyla oynayan markete 1,8 milyonluk yaptırım
HEKİMSEN’den dijital sağlık hamlesi: HADEM365 yayında
Prof. Dr. Veysel Ayhan: Körfez’de İran-BAE gerilimi
Hafta sonu Türkiye genelinde bulutlu ve yağışlı hava etkili olacak
Türkiye Birinciliği Snowboard Müsabakaları Kars Sarıkamış’ta tamamlandı
Gazeteci Çiğdem Toker 'Yap-İşlet-Devret Projeleri' başlıklı söyleşisi gerçekleştirdi
Ankara'da fahiş hesap şebekesine operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı
Kars’ta Muhsin Yazıcıoğlu hayrına 10 bin kişilik lokma dağıtıldı
APP plakaya ağır ceza: 1 Nisan’da denetimler başlıyor
Yılmaz’dan savaş mesajı: Kalıcı çözüm diplomasiyle mümkün
Motorine kısa süreli indirim geldi, zam kapıda
Fenerbahçe ile anılmıştı: Lewandowski karar aşamasında
Bakan Memişoğlu: Günlük 3 milyondan fazla muayene yapıyoruz
MTSO Başkanı Sadıkoğlu : Depremzede esnafa öncelik verilsin
Isparta’da kuzu göbeği sezonu başladı
FIFA’dan 2 kulübe transfer yasağı geldi
Yükleniyor



