• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,07% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7320,00% 1,94
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

‘TRIA’ SOLUKSUZ İZLENDİ!

Antalya Devlet Opera ve Balesi, ‘Tria’ modern dans eserini dün akşam gerçekleştirdiği prömiyer ile sanatseverlerle buluşturdu.

GÜNDEM 25.01.2026 20:57:00 168 0
‘TRIA’ SOLUKSUZ İZLENDİ!

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 2026 yılının ilk prömiyerini ‘Tria’ modern dans eserinin güçlü anlatımıyla gerçekleştirdi. Seyircilerin her bölümü dakikalarca ayakta alkışladığı eser, 27 Ocak 2026 Salı akşamı Antalya Devlet Opera ve Balesi Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde ikinci kez sahnelenecek. İki perdeden oluşan eser, bu sezon yalnızca altı kez sanatseverlerle buluşacak. 

Üç Koreograf, Üç Ayrı Duygusal Evren

Tria; İstanbul, Helsinki ve Seul ekseninde şekillenen üç ayrı dünyayı aynı sahnede buluşturuyor. Anlatıdan çok duygunun, hikâyeden çok bedenin konuştuğu bu özel yapım; öfke, korku, kaygı, sevgi ve özlem gibi insanın en temel duygularını çağdaş dansın diliyle görünür kılıyor. Alper Marangoz’un koreografisini üstlendiği ‘Koz’, Emrecan Tanış’ın koreografisini üstlendiği ‘Fragment’ ve Young Soon Hue’nin koreografisini üstlendiği ‘This is Your Life’ bölümlerinden oluşan eser, seyirciyi farklı bir içsel yolculuğa davet ederken; üç eser bir araya geldiğinde, modern insanın parçalanmış ama ortak duygularla örülü haritası sahnede bütünleniyor. Eserlerde dekor düzenlemesi Çağda Çitkaya’ya, kostüm tasarımı ve düzenlemesi Gülay Korkut’a ve ışık tasarımı Mustafa Eski’ye ait. 

Koz – Bastırılanın Sessiz Direnci

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin genç koreograflarından Alper Marangoz imzasını taşıyan ve bestesi Onur Seçki'ye ait ‘Koz’; karanlıkta yolunu arayan, bastırılmış bir topluluğun birlikte söz söyleme hâlinden doğuyor. Sıkışmışlık duygusunun isyana dönüştüğü eşikte duran bu topluluk, kendisi gibi olanlardan güç almaya çalışırken; farklı düşünce ve inançların yan yana durabilme ihtimalini sorguluyor. ‘Koz’, baskılayanı baskılamadan direnmenin mümkün olup olmadığını araştırıyor. 2021 yılında MDT İstanbul repertuvarı olarak sahnelenen eser, Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde tekrar perde açıyor. 

Eserde, Riine Sasaki, Milina Fidan, Saki Ota, Rina Murata, Bengü Altuntaş, Sevim Yıldız, İlayda Binzet, P. Selin Telek, Mavisu Tuğrul, Yağızhan Danış, Burak Özbek, Ryhuei İto, Volkan Altunel, Teimu Onishi, Kaname Noi, Artemii Pliusnin ‘Koz’un dünyasını sahneleye taşıdı.

Fragment – Zihnin Kıyısında Bir Yolculuk

Helsinki Ulusal Balesi’nde uzun yıllardır dans eden Emrecan Tanış imzalı ‘Fragment’, bestesi Fransız besteci Claude Debussy’e ve bestesi ve düzenlemesi Mehmet Sadık Tanış’a ait eserlerle hayat buluyor. ‘Fragment’; izleyiciyi zihnin en kırılgan anlarına davet ediyor. Tekrar eden düşünceler, panik duygusu, bedensel farkındalık ve kimlik sorgusu arasında gidip gelen dansçılar; ‘Uyanık mısın?’ sorusuyla seyirciyi kendi iç sesiyle baş başa bırakıyor. Zamanın yavaşladığı, bedenin her zerresinin hissedildiği bu parçalı anlatı, modern insanın içsel çıkmazlarını güçlü bir fiziksel dil ile sahneye taşıyor.

Eseri, Sayaka Matsushita ve Başak Özbek unutumaz bir perfosmans ile sahneledi.

This Is Your Life – Tanıdık Hayatların Sahnedeki Yansıması

Dünyaca ünlü Güney Koreli koreograf Young Soon Hue’nin koreografisini üstlendiği ‘This Is Your Life’, etkileyici tango müzikleriyle dünyaca üne sahip olan Astor Piazzolla’nın ‘Libertango’ parçası ile başlıyor. Devlet Opera ve Balesi Bale Başöğretmeni Armağan Davran’ın sahneye koyduğu eserde, orkestra şefi İsmail Aytuğ Ülgen’in bu eser için özel olarak bestelediği ‘La Pegadiza’ parçası da sanatseverlerle ilk kez buluşacak. ‘This Is Your Life’; 1960’ların televizyon programlarından ilham alan çarpıcı bir sahne kurgusuyla izleyiciyi tanıdık hayatlara konuk ediyor. Aşk, ihanet, terk ediş ve kimlik arayışı etrafında şekillenen karakterler; günlük mücadelelerin ve duygusal seçimlerin sahnedeki yansımasına dönüşüyor. Bir hikâyede sadakatsizlikle yüzleşen bir eşin sessiz direnişi, diğerinde fazla sevdiği için gitmeyi seçen bir kadının kırılganlığı sahnede beden buluyor. Eser, seyirciyi kendi deneyimlerini dışarıdan izlemeye davet eden, samimi ve çarpıcı bir yüzleşme sunuyor.

Eserde, Anchor (Sunucu) rolünde Umut Çaltekin görev alırken, ‘Trio’ bölümünde Lover; Milina Fidan, Husband; Yağızhan Danış, Wife; M. Özde Serter,Beauty Saloone’ bölümünde Hair Dresser; Kaname Noi, Three Ladies; Riine Sasaki, Sayaka Matsushita, İlayda Binzet, ‘Business Man and Six Man’ bölümünde Business Man; Ryhuie İto, Six Man; Burak Özbek, Volkan Altunel, Cenk Tan Karayel, Artemii Pliusnin, Burak Burçak, Deniz Özbek, Tango Duet; Hira G. Albayrak, Teimu Onishi, Diva Ladies; Bengü Altuntaş, Sevim Yıldız, P. Selin Telek, Saki Ota, Chair Dance; Yağızhan Danış, Burak Özbek, Volkan Altunel, Burak Burçak, Artemii Pliusnin, Cenk Tan Karayel, Deniz Özbek, Egemen Kunt, Love Pas de Deux; Rina Murata, Kanat N. Uulu tarafından sahnelendi.

Sezonun Tek Modern Dans Eseri

Tria’, 2025–2026 sanat sezonunda Antalya Devlet Opera ve Balesi repertuvarındaki tek modern dans eseri olma özelliği taşıyor. Alper Marangoz, Emrecan Tanış ve Young Soon Hue’nin koreografilerini üstlendiği eserleri bir araya getiren bu yapım, modern dansın evrensel dilini Antalya sahnesinde güçlü bir buluşmaya dönüştürüyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının gerçekleştireceği ‘Tria’ modern dans eseri 27 Ocak 2026 Salı tarihinde saat 20.00’de tekrar sahnelenecek. Sınırlı sayıdaki biletler, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve www.biletinial.com internet adresinde satışa sunulmuş olup, Antalya Opera ve Balesi Gişesi’nden; hafta içi ve Cumartesi günleri 10.00-18.00 saatleri arasında, temsil günleri temsil bitiş saatine kadar temin edilebilir. 

Yeni büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Akın Gürlek: Boşanma davaları kısalacak

Abdulkadir Uraloğlu duyurdu: Bazı uçuş iptalleri uzatıldı

APP plakalı araç sahiplerine şok: 280 bin lira ceza

Modifiye tutkunları tepkili: Cezalar değil, standartlar gelsin

Türkiye nüfusunun yüzde 49,98'ini kadınlar oluşturuyor

Akaryakıtta çifte zam

Emeklilikte ikinci gelir dönemi

ANTALYA'NIN FETHİNİN 819. YIL DÖNÜMÜNDE KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

ATATÜRK’ÜN ANTALYA’YA GELİŞİNİN 96. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye nüfusunun %49,98'ini kadınlar, %50,02'sini erkekler oluşturdu

Başkan Uysal’dan Gazipaşa ziyareti

Endometriozis Farkındalık Ayı Etkinliği Düzenlendi

ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ HEDEF DOĞRULTUSUNDA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

ANADOLU’DAN YÜKSELEN BİR SOLUK ‘NEFES’ DÜNYA PRÖMİYERİ

Kepez’in birlik ve beraberlik sofraları Karşıyaka’da

Kepez’de sanata çifte ödül

Kepez’den Kadınlar Günü’ne özel etkinlik

Akdeniz Üniversitesi’nde İHA-1 Pilotu Eğitimi Tamamlandı

Kemer’de Anne Taksi projesi başlıyor

Kemer Belediyesi Mart ayı meclisi yapıldı

Kuzdere’ye Spor Salonu müjdesi

KADIN GÖZÜNDEN ZAMANIN İZLERİ SERGİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Başkan Dere’den Kadınlar Günü mesajı: Kadının gücü, üretimin bereketi

“8 Mart Dünya Kadınlar Günü – Elektrik Mühendisi Kadınların Gücü”

KAMACI, EKREM İMAMOĞLU’NUN SİLİVRİ’DEN GÖNDERDİĞİ MEKTUBU OKUDU

“Yapay Zeka Değiştirir, Kadın Dönüştürür”

Büyükşehir’den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel sergi

Başkan Topaloğlu’ndan Berlin Turizm Fuarı değerlendirmesi

Atatürk’ün kullandığı koku ve kolonya şişeleri Misparta Koku Müzesi’nde sergileniyor

Yükleniyor

loading

Aksu İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu

“Kasten Öldürmeye Teşebbüs” Suçundan 2 Şahıs TUTUKLANDI

Manavgat İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu

Son 2 Haftada Asayiş Olaylarında 513 Şahıs TUTUKLANDI

Trafikte Güvenli Gelecek İçin Eğitimlerimiz Tüm Hızıyla Devam Ediyor…

Alanya İlçesinde Kaçak Tütün Operasyonu

Kendisini Göç İdarisinde Görevli Polis Olarak Tanıtıp Dolandırıcılık Yapan Şüpheli Yakalandı

Kepez İlçesinde Ruhsatsız Silah Operasyonu

Kepez İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu

Boğa Çayı’nda Boğulma Olayı / Konyaaltı-Antalya

Türkiye nüfusunun %49,98'ini kadınlar, %50,02'sini erkekler oluşturdu

Toplam cironun %12,6'sı yabancı kontrollü girişimler tarafından elde edildi

Batı Akdeniz ihracatı yarım milyar dolara yaklaştı

Mevsimlik tarım işçilerinin ortalama günlük ücretleri 2025 yılında %37,8 arttı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %31,53 arttı, aylık %2,96 arttı

Türk lezzetleri Dallas’ta vitrine çıktı

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %27,56 arttı, aylık %2,43 arttı

Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) 2025 yılında %3,6 arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık %34,07 arttı, aylık %7,74 arttı

Yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümü %2,6 arttı

Yerel yönetimlerden gıda güvenliği için güç birliği

Terörsüz Türkiye raporu komisyonda kabul edildi

CHP muhtarlardan sonra veterinerlere de yeşil pasaport istedi

Yusuf Tekin'den Ramazan genelgesi açıklaması: Noel bizim kültürümüzde nereye oturuyor

81 il için sahur ve iftar saatleri

Camiler ilk teravih namazı için doldu

Almanya Savunma Bakanı: Türkiye NATO'da merkezi rolde

CHP'li vekil Hasan Öztürkmen'den Ramazan genelgesine tepki

Okullarda öğrençi mi yetiştiriyorsunuz? Mafya mı yetiştiriyorsunuz?

SAĞLIKTA SİSTEM ÇÜRÜYOR, İL MÜDÜRÜ İZLİYOR!

Yeni büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Akın Gürlek: Boşanma davaları kısalacak

APP plakalı araç sahiplerine şok: 280 bin lira ceza

Modifiye tutkunları tepkili: Cezalar değil, standartlar gelsin

Türkiye nüfusunun yüzde 49,98'ini kadınlar oluşturuyor

Akaryakıtta çifte zam

Emeklilikte ikinci gelir dönemi

ANTALYA'NIN FETHİNİN 819. YIL DÖNÜMÜNDE KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

ATATÜRK’ÜN ANTALYA’YA GELİŞİNİN 96. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

Başkan Uysal’dan Gazipaşa ziyareti

Kıbrıs Night Clublar Akdenizde Bir Yaşam Tarzı

Altın Portakal Nişanı'nı Taşıyan Saadet Işıl Aksoy 'Confidente' Filmiyle Berlin'deydi

Dr Atabay ve Ekmas Grup Sponsorluğunda Gerçekleşen DORA HONOUR LIST Gecesi

Yalçın Konuk'tan İstanbul'un Hafızasına Müzikal Bir Ağıt: Tatavlada Son Dans

Oğulçet'ten Derin Bir Yalnızlık Yolculuğu: Koyu

Neslişah Yılmaz rüzgarı Londra'yı sardı!

Musa Eroğlu rüzgârı

Aras Bulut İynemli ve Cengiz Bozkurt Vodafone İçin Kamera Karşısına Geçti

Ali Başarır'dan Yeni Eser: Introvert

Özgür Aydın'ın Yeni Albümü 'Sympathy' Şimdi Yayında!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13