TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan: "Derdimiz halka hizmet"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan:

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Elvan: "Derdimiz halka hizmet"

MERSIN (AA) - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, "Derdimiz sadece halka hizmet etmek, sizin hizmetkariniz olmak. Bunun için çaba sarf ediyoruz ve buna inaniyoruz." dedi.

Elvan, Seyfi Ali Türkoglu Stadi'nda düzenlenen AK Parti 5. Olagan Akdeniz Ilçe Kongresi'nde, Akdeniz ilçesinin Mersin'in kalbi konumunda oldugunu söyledi.

Ilçenin ticaret, lojistik ve sanayi merkezlerini içerisinde bulundurdugunu belirten Elvan, gelir dagilimina bakildiginda en yoksul ilçelerden birinin Akdeniz ilçesi oldugunu ifade etti.

Ilçenin geçmiste yillardir tahrip edildigini ve bir kenara terk edildigini aktaran Elvan, söyle konustu:

"Ben o mahallelere, sokaklara girdigimde o analarimizin, babalarimizin, kadinlarimizin neler söylediklerini burada anlatmak istemiyorum ama eziyet, sikinti çektiler ve nihayet en son yerel seçimlerle sevgili Mustafa Gültak kardesimizin belediye baskanligini onayladilar. 'Artik biz yolumuza AK Parti ile devam edecegiz' dediler. Kisa sürede belki 15-16 aylik süreçte çok önemli çalismalar yaptik. Belki 30-40 yildan beri konusulan meseleleri çözme yolunda çok önemli adimlar attik. Akdeniz'in mahallerine girdiginizde o mahallelerin bir çogunda tapu, ruhsat, saglikli bir bina yok. Yarin herhangi bir afetle karsi karsiya kaldigimizda o binalar ayakta kalabilecek mi? Hayir. Peki ne yaptik. Hemen Mustafa Baskanimiz göreve gelir gelmez Çevre ve Sehircilik Bakanligimizla is birligi yaparak Akdeniz'imizin modern bir kent haline dönüsmesi yolunda yapacagimiz çalismalari, önceliklerimizi ortaya koyduk ve bu çerçevede Baris ve Bahçe mahallelerimizde bir kentsel dönüsüme baslama karari aldik. Bu çerçevede Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz, TOKI Baskanligimiz Akdeniz Belediyemiz ile birlikte çalismaya basladi. Insallah Baris ve Bahçe mahallelerimizde oturan kardeslerimizi çok modern, çevre düzenlemesiyle, yesil alanlariyla, sosyal donatilariyla muhtesem bir mekana kavusturacagiz."

Lütfi Elvan, Çilek ve Özgürlük mahallelerinde oturan vatandaslarin daha modern sartlarda yasamalarini istediklerini anlatarak, "O mahallelerde bulunan çocuklarimizin spor yapmasini, futbol, basketbol ,voleybol sahalarinda oynamasini, degisik sosyal ve kültürel etkinlikler de bulunmasini arzu ediyoruz. O çocuklarimizin ileride vali, kaymakam, milletvekili ve Türkiye'nin önde gelen insanlarindan olmalarini arzu ediyoruz. Onlarin anneleri, babalari fakir diye o çocuklarimiz orada kalmayacak. Biz o çocuklarimiza sahip çikacagiz." dedi.

Ilçede yapilan ve yapilacak yatirimlardan bahseden Elvan, söyle devam etti:

"Basimizda adam gibi adam güçlü lider Recep Tayyip Erdogan oldugu müddetçe bizim sirtimiz yere gelmez. Elbette sizin bize desteginiz, sagladiginiz katki, bize vermis oldugunuz güç, son derece önemli. Iste sizin bize vermis oldugunuz güçle biz buradayiz. Bana özellikle mahalli idareler seçimleri öncesi sunu ifade ettiler. 'Ya Sayin Bakanim bizim Akdeniz ilçemizi kazanma imkanimiz yok. Biz diger ilçelere yogunlasalim' dedigi zaman bir arkadasimiz ben masaya yumrugumu vurdum. 'Biz inaniyoruz ve Akdeniz'i alacagiz' dedim ve aldik da. Bana o piriltiyi kim verdi biliyor musunuz? O mahalle muhtarlarimiz verdi. Agizlari ifade edemiyor ama gözleri konusuyordu. Onlarin gözlerini okumak, piriltiyi görmek bizim için önemliydi. Inandigin takdirde yapamayacagin hiçbir sey yoktur. Onun için birligimiz, beraberligimizi insallah daha da kuvvetlendirelim."

Mersin milletvekilleri olarak teskilatlarindan son derece memnun olduklarinin vurgulayan Elvan, "Biz kadin kollarimizla, gençlik kollarimizla tüm teskilatlarimizla gurur duyuyoruz. Bakin diger partilere aman Allah'im neler neler, ne tür sorunlar yasiyorlar. Biz çok mutluyuz, huzurluyuz Mersin'de. Bizim bir sikintimiz yok. Bizim derdimiz sadece halka hizmet etmek, sizin hizmetkariniz olmak. Bunun için çaba sarf ediyoruz ve biz buna inaniyoruz." diye konustu.