-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,36% 0,03
-
EURO
51,15% -0,07
-
GRAM ALTIN
6420,91% 0,05
-
Ç. ALTIN
10645,44% 0,00
Tarihçi yazar Sinan Meydan, Kepez Kitap Fuarı’nda ‘Atatürk’ün Mirası Laik Cumhuriyet’i anlattı
Kepez Belediyesi tarafından düzenlenen Kepez Kitap Fuarı’nda tarihçi yazar Sinan Meydan, “Atatürk’ün Mirası Laik Cumhuriyet” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.
Tarihçi yazar Sinan Meydan, Kepez Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir araya geldi. Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde “Atatürk’ün Mirası Laik Cumhuriyet” konulu söyleşi düzenleyen tarihçi yazar, kitap fuarlarının yazar-okur buluşmaları için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, fuarın ev sahibi Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e teşekkür etti. Meydan, “Fuarların yaşatılması sizlerin ilgi ve katılımıyla mümkün olur” dedi.
Meydan, son kitabı “Atatürk’ün Mirası Laik Cumhuriyet” hakkında da bilgi vererek, kitabın laiklik tartışmalarının yoğun olduğu bir dönemde yayımlandığını söyledi. Laiklik tartışmalarının Türkiye’de uzun yıllardır devam ettiğini, bu kitabında bu tartışmalara yanıt niteliğinde olduğunu belirtti. Kitabında Cumhuriyetin kuruluşundan önemli olaylara kadar pek çok konuya açıklık getirdiğini bildirdi. Şeyh Sait İsyanı, Türkiye’nin sanayileşmesi ve Cumhuriyet döneminde Hac’a ilişkin iddiaların yanıtlarının kitapta yer aldığını vurguladı.
Meydan, Atatürk’ün mirasının en büyük özelliğinin laik Cumhuriyet olduğunu ifade ederek, “Laik Cumhuriyet derken kastettiğimiz, aklın, düşüncenin, vicdanın ve kadınların özgürlüğüdür. Cumhuriyetin temelinde eşitlik ve fırsat eşitliği vardır. Ben Artvinliyim ve buradayım; laik Cumhuriyet sayesinde fırsat eşitliği ve eşitlik hakkımı kullanabiliyorum” dedi.
Söyleşide ayrıca İslam devletlerine de değinen Meydan, Türkiye’nin İslam coğrafyasında laik bir model olarak öne çıktığına dikkat çekti. Tarihçi yazar, kadın hakları, özgür düşünce, laiklik ve çağın gerektirdiği hukuk düzenlemeleri gibi konulara da değindi. Meydan, “Uygar yaşamın garantisi, laik Cumhuriyet’e sahip çıkmaktır” mesajını verdi.
Tarihçi yazar söyleşinin ardından okurlarına kitaplarını imzaladı.
13. Uluslararası Türkiye Açık Taekwondo Turnuvası'nda 6. gün tamamlandı
BAŞKAN KOTAN DOSTLUK VE DAYANIŞMA GECESİNE KATILDI
Çiçek Desenleri Günleri’ne başvurular sona eriyor
Akdeniz Kültür ve Edebiyat Başkenti Kepez’de, Kitap Fuarı’na yoğun ilgi
MANAVGAT BELEDİYESPOR'DAN 3-0’LIK GALİBİYET
“Daha Yeşil Antalya” için ödüllü yarışma başlıyor
Yazar Tarık Tufan, Kepez Kitap Fuarı’nda Edebiyat üzerine konuştu
Cumhuriyet Caddesi anketinden “yeniden düzenlenmesi” kararı çıktı
Tarihçi yazar Sinan Meydan, Kepez Kitap Fuarı’nda ‘Atatürk’ün Mirası Laik Cumhuriyet’i anlattı
Başkan Kocagöz, Kepez Kitap Fuarı’nı ziyaret etti
Kepez Kitap Fuarı’nda Mert Arık ile ‘Her Şey Bir Hayalle Başlar’ söyleşisi
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ücretsiz yapay zeka eğitimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şehit polis memurunun ailesine taziye mesajı
“Bir Fotoğraf, Bir Millet: Şehidin Hatırası Salonu Ağlattı”
Bakan Gürlek, Düzce’de Konuralp Antik Tiyatrosu’nu ziyaret etti
Erzurum’da yangın: Kundaklama şüphesiyle şüpheli yakalandı
DMM: Koşuyolu Kalp ve Damar Hastanesi’nin satılacağı iddiaları asılsız
THY yaz sezonuna yoğun başladı
Bakan Gürlek: Hafızlık eğitimi tamamlayan 25 kişiye icazet belgesi verildi
A Milli Takım, Dünya Kupası bileti için final maçına çıkacak
Yükleniyor



