Netkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde dersler online ortamda başladı

Netkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Netkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde dersler online ortamda başladı

ISTANBUL (AA) - Kovid-19 salgini sürecinde egitime devam eden Netkent Akdeniz Arastirma ve Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 2019-2020 akademik yaz dönemi için ders basi yapti. Dersler uzaktan egitim yöntemiyle online interaktif ders formatinda yapiliyor.

Netkent Akdeniz Arastirma ve Bilim Üniversitesi açiklamasina göre, üniversitesin hukuk fakültesinin ilk dönem dersleri 2019-2020 yaz döneminde tamamlanacak.

2020-2021 Güz döneminde hem ikinci dönem dersleri yapilacak hem de yeni kayit yaptiracak ögrenciler için ilk dönem dersleri verilecek.

Ikinci üniversite olarak egitim veren Netkent Üniversitesi'nin hukuk fakültesine, herhangi bir lisans diplomasina sahip ya da bir lisans programinda egitimine devam eden ögrenciler kabul ediliyor.

Ayrica, üniversitenin 2019-2020 akademik yaz dönemi kayitlari 19 Haziran'a kadar devam edecek.

Üniversitenin 2020-2021 güz dönemi için kayitlari ise sürüyor.

Netkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin kadrosunda ceza hukukçusu Prof. Dr. Köksal Bayraktar hukuk fakültesinde onursal baskan ve üniversitede mütevelli heyeti üyesi olarak görev yapiyor.


- "Farkli disiplinden olanlar da kabul edilecek"


Açiklamada görüslerine yer verilen Netkent Akdeniz Arastirma ve Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayfun Turgay, online interaktif siniflarda derslerini alan ve bulunduklari ilde örgün sinif ortaminda yapilacak sinavlarini basariyla tamamlayarak mezun olacak ögrencilerin, 4 yilin sonunda hukuk lisans diplomasi alacaklarini ifade etti.

Hukuk fakültesinde verilecek egitimle, hakikat ve özgürlüge dair tartismalara katki saglayacak hukuk insanlarinin yetistirilmesinin amaçlandigini belirten Turgay, "En eski bilim dallarindan biri olan hukuk, her dönemde oldugu gibi bu süreçte de evrensel bir yasam felsefesidir. Bu baglamda, günümüz dünyasinin gereklerine uygun dinamik ve etkin bir anlayisla gelistirilmis olan müfredatimizi sunan hukuk fakültemizin vizyonu; çagin gerektirdigi teknolojik imkanlari kullanan, her zaman dogru sorulari sormaya ve yanitlamaya çalisan, bilginin kaynagina ulasmaya çalisan hukuk insanlarini yetistirmektir.’" ifadelerini kullandi.

Turgay, yüksek lisans programina hukuk mezunlarinin yani sira farkli disiplinlerden gelen profesyonellerin ve yöneticilerin de kabul edilecegini aktararak, sunlari kaydetti:

"Hukuk yüksek lisans programimiz kendi içerisinde bütünsellik saglayan bir yaklasimla tasarlanan 3 dönemden olusmaktadir. Ulusal ve uluslararasi rekabete açik bilgi ve donanima sahip olacak yüksek lisans mezunlari hedefliyoruz.

Günümüz is ve ekonomi dünyasinin dinamizmine uygun bir müfredatla özel olarak sekillendirilen programimiza katilanlar, hukuk egitimi disinda farkli disiplinlerden gelmis olsalar bile, is hayatinda ortaya çikabilecek hukuki sorunlari tespit edebilecek. Ögrencilerimiz ayrica, dogabilecek bu sorunlar karsisinda dogru aksiyon almak için gerekli olan hukuk terminolojisine ve içerigine de hakim olacak.’’


- "Derse katilmayan ögrenciler ders kaydinin videosunu izleyebiliyor"

Netkent Akdeniz Arastirma ve Bilim Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekani Prof. Dr. Orhan Sener de, "Dijital teknolojileri aktif olarak kullanan, sadece ulusal sinirlarda kalmayip, uluslararasi platformlarda da hedeflerine ulasmayi amaçlayan, evrensel bakis açisina sahip, teknik hukuk bilgisi ile hukuki meseleleri analiz eden, çözüm üretme yetenegi gelismis, nitelikli hukuk insanlarinin yetistirilmesini amaçliyoruz. Bu egitimi verecek akademik kadro da önem tasiyor." degerlendirmesinde bulundu.

Onursal baskanligini Prof. Dr. Köksal Bayraktar'in, dekanligini da Prof. Dr. Orhan Sener'in yaptigi Netkent Akdeniz Arastirma ve Bilim Üniversitesi'nin Hukuk Fakültesi'nin akademik kadrosu su isimlerden olusuyor:

"Prof. Dr. Cemal Bali Akal, Prof. Dr. Ekrem Ali Akartürk, Prof. Dr. Kerem Alkin, Prof. Dr. Kenan Gürsoy, Prof. Dr. Coskun Küçüközmen, Prof. Dr. Mithat Melen, Prof. Dr. Pervin Somer, Prof. Dr. Samim Ünan, Doç. Dr. Hasan Cicioglu, Doç. Dr. Özgür Ünal Eris, Doç. Dr.Muhammed Eyyüp Sallabas, Dr. Sibel Kumbasar Bayraktar, Dr. Gül Dogan, Dr. Ömer Kocaman, Dr. Faruk Baris Mutlay, Dr. Onur Özcan, Dr. Aslihan Öztezel, Dr. Gülfem Saydan Sanver, Av. Ceyda Cimili Akaydin, Yeliz Haciosmanoglu, Mustafa Cem Pehlivan ve Av.Volkan Ünal.’"

Uzaktan egitim yöntemini benimseyen üniversitenin, Türkçe ve Ingilizce lisans ve yüksek lisans programlari bulunuyor.

Kayitlar web araciligiyla aliniyor ve egitim tümüyle dijital ortamda interaktif olarak gerçeklestiriliyor.

Ögrenciler, inovatif egitim modeliyle, egitimin her asamasinda ögretim üyeleri ile elektronik ortamda canli etkilesim olanagi bulabiliyor.

Akademisyenler de derslerini internet ortaminda canli ve interaktif olarak veriyor. Herhangi bir nedenle derse katilamayan ögrenciler ise daha sonra ders kaydinin videosunu izleyerek derslerini alabiliyor.