-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Mustafa Sarıgeçili: Atamalar planlı, kadrolu ve adil olmalı
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gerçekleştirdiği 22. Geleneksel Basın Buluşması’nda konuşan Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili öğretmen atamalarının adil, planlı ve kadrolu istihdama dayalı şekilde ele alınması ger
ADANA - BHA
Eğitim-Bir-Sen Adana Şubesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle 22. Geleneksel Basın Buluşması gerçekleştirildi. Şube Yönetimi, ilçe başkanları ve basın mensuplarının katıldığı toplantıda sendikanın 2025 yılı faaliyet raporu, eğitim politikaları ve özellikle öğretmen atamaları değerlendirildi.
Konuşmasına, gazetecilik meslek ahlakına sadakat göstererek; insanların gerçeklerin ışığıyla aydınlanmasına, hayatın hak, hukuk ve demokrasi ilkeleriyle işlemesine katkıda bulunan, doğru ve güvenilir bilgi, tarafsız haber için çalışan gazetecilerin gününü kutlayarak başlayan Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, rekorlar yılı olarak ifade ettiği 2025 yılını değerlendirerek; "2025’te sendikamıza 1.643 yeni üye kazandırarak toplam üye sayımızı yaklaşık 12.500’e taşıdık. Hemen her ay zirvede yer aldık. Yılı Türkiye şampiyonu olarak tamamladık. Tüm ilçelerde olduğu gibi Çukurova’da da yetkiyi aldık. Bu güç bize eğitim çalışanlarının temel taleplerini daha güçlü ve net biçimde seslendirme imkânı veriyor” dedi.
Buluşmanın ana gündem maddesini öğretmen atamaları oluşturdu. Sarıgeçili, konuşmasında şunları ifade etti: “Öğretmen atamaları yalnızca sayı meselesi değildir. Norm kadro planlaması sağlıklı yapılmalı, kontenjanlar önceden ilan edilmeli; mülakat mağdurlarının hakkı korunmalıdır. Resen atama uygulamaları öğretmenleri ailelerinden, özel hayatlarından koparıyor; bu uygulama kalıcı çözümler üretilene kadar durdurulmalıdır.”
Sendika olarak atama politikasına ilişkin görüşlerini Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde ilettiklerini ve norm fazlası öğretmenlerin haklarını korumaya yönelik hukuki ve idari girişimleri sürdürdüklerini de söyleyen Başkan Sarıgeçili; “Atamalar; planlı, veri odaklı ve eğitim ihtiyacını gözetir nitelikte olmalıdır. Norm kadro fazlası öğretmenlerin aile bütünlüğünü bozacak şekilde başka ilçelere resen atamalarının yürütmesi, idare mahkemelerince durduruldu. Genel Başkanımız Ali Yalçın ve Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezimizin de verdiği destekle taleplerimizi Milli Eğitim Bakanlığı’nda da güçlü bir şekilde savunuyoruz” diye konuştu.
Mustafa Sarıgeçili konuşmasında 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecine, 4688 sayılı Sendikacılık Kanunu’ndaki değişiklik çabalarına ve KİK ile hukuk alanında elde edilen kazanımlara da değindi. Sarıgeçili, “KİK kararlarının uygulanması için ısrarlı takip yürüttük; eğitim çalışanlarına yeni kazanımlar eklemeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Eğitim çalışanlarının ekonomik taleplerine de dikkat çeken Sarıgeçili, kamuda ücret adaleti için seyyanen zam talebini yineleyerek; "Sosyal maliyetin artmasına izin vermemek için önce emeklinin ve memurun alım gücü korunmalıdır” dedi.
Eğitim-Bir-Sen’in eğitim politikalarına ilişkin araştırma ve yayın faaliyetleri de Sarıgeçili tarafından öne çıkarılan konular arasındaydı. “Eğitime Bakış” ve “Yükseköğretime Bakış” raporları ile altı odak analiz çalışmasının politika yapıcılar için somut öneriler içerdiğini belirten Sarıgeçili, saha araştırmalarının Milli Eğitim Şûrası gündemine taşınması önerisinin de bulunduğunu aktardı. Bu çalışmaların kamuoyunda geniş yankı bulduğu da kaydedildi.
Toplumsal kampanyalar ve sosyal sorumluluk faaliyetleri ile de Eğitim-Bir-Sen’in adından başarı ile söz ettirdiğine vurgu yapan Başkan Sarıgeçili; "Türkiye’de genel yetkili sendika olmanın sorumluluğuyla sendikal mücadelemizi sürdürüyoruz ancak bunun yanında ülkenin en büyük STK’sı olarak gerek dünyadaki gerekse Türkiye’deki olaylara karşı kayıtsız kalmıyoruz. Bununla birlikte birçok kültürel faaliyeti de yıl boyunca gerçekleştiriyor" ifadelerini kullandı.
Sarıgeçili açıklamalarını 15 Ocak 2026 Perşembe günü saat 12.30’da Memur-Sen Adana İl Temsilciliği tarafından İstasyon Meydanı’nda yapılacak ortak basın açıklamasına tüm kamu çalışanlarını ve basın mensuplarını davet ederek tamamladı.
Başkan Mustafa Sarıgeçili programın sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Adana merkezli bahis operasyonu: 24 tutuklama
Çelik: İHA ve SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmek beka meselesi
Devlet Bahçeli’den İlber Ortaylı için taziye mesajı
Kocaeli'de penaltı tartışması: Selçuk İnan kulübeyi soyunma odasına götürdü
Manavgat’ta Sözen soruşturması genişliyor: 12 kişi tutuklandı
Trafik polislerine zorlu parkurda sürüş eğitimi veriliyor
Bakan Memişoğlu’ndan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Emine Erdoğan’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma
Uzm. Dr. Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Bakan Bayraktar: Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için aramalar sürecek
İran Kızılayı: 36 bin sivil birim hasar gördü
Beşiktaş’a yeni şort sponsoru: Anlaşma sağlandı
Kent Konseylerinden Fatma Şahin’e ziyaret
Tüketici şikayetlerinde ayakkabı ve giyim zirvede
Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısı 110 milyona ulaştı
Isparta'da kentsel dönüşüm süreci başladı
MHP Milletvekilleri ve MYK üyeleri Beşiktaş Başkanı Serdar Adalı'nın Ankara İftarında Bir Araya Geldi
Yurt dışına kaçan 45 firari suçlu Türkiye’ye iade edildi
Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı
Kuzey Kore’den Japon Denizi yönüne çok sayıda balistik füze denemesi
Galatasaray, Başakşehir karşısında serisini sürdürmek istiyor
Türkiye’de bahar havası etkisini artırıyor
İzmir’de toplu ulaşıma zam: Yeni tarifeler 1 Nisan’da başlıyor
Bin aydan hayırlı gece: Kadir Gecesi pazartesi idrak edilecek
Diyarbakır’daki petrol arama sahası büyütülüyor
Emeklilerin bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri başladı
Diyarbakır’da tırda 81 kilo sentetik uyuşturucu yakalandı
Karagümrük yenilgisi sonrası Fenerbahçeli futbolculara tehdit mesajları
Yükleniyor




