-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7137,18% 0,03
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Muratpaşa’dan özel gereksinimli bireylere afet farkındalık eğitimi
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin afetlere karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olması amacıyla afet farkındalık eğitimi düzenledi.
SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimde, olası afet durumlarında hayat kurtarabilecek temel bilgiler katılımcılarla paylaşıldı.
Program, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı’nın engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal destek programları yürüten Engelsiz Kafe’de düzenlendi. Özel gereksinimli bireyler ve ailelerinin katıldığı eğitimde afet anında doğru davranış biçimleri, güven çemberi oluşturma, afet öncesinde yapılması gereken hazırlıklar ve afet çantası hazırlama gibi konular ele alındı. Katılımcılar, anlatılan bilgileri uygulamalı çalışmalarla deneyimleme fırsatı buldu.
Eğitimde, afetlere hazırlığın yalnızca afet anında değil, afet öncesinde yapılacak planlama ve hazırlıklarla mümkün olduğuna dikkat çekildi. Özellikle özel gereksinimli bireylerin ihtiyaçlarının dikkate alındığı afet planlarının önemine vurgu yapıldı.
SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği Antalya İl Temsilcisi Osman Şeker, dernek olarak sadece afet anlarında değil, afet yaşanmayan dönemlerde de gönüllülük esasına dayalı farkındalık eğitimleri düzenlediklerini söyledi. Şeker, afet çantasında bulunması gereken temel malzemelere de değinerek, su, dayanıklı gıda ve ilk yardım malzemelerinin yanı sıra özel gereksinimli bireyler için kullanılan ilaçlar, gerekli medikal ekipmanlar ve bireyleri psikolojik olarak rahatlatabilecek oyuncak ya da kişisel eşyaların da çantada bulundurulmasının önemli olduğunu ifade etti.
Şeker, “Biz SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği olarak her zaman onların yanındayız. Afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün burada özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
TOUR OF ANTALYA ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
MHP'liler Kepez'de iftarda buluştu
Muratpaşa’dan özel gereksinimli bireylere afet farkındalık eğitimi
Moskova’da dev ekranlarda Kemer tanıtımı
KONYAALTI BELEDİYESİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİ SONA ERDİ
Mahalle iftarlarıyla, Kepez’de Ramazan birlikteliği
“Bayram sevincimizi esnafımızla büyütelim”
Antalya 4 milyon yazlık çiçekle bahara hazırlanıyor
MANAVGAT BELEDİYESPOR KEÇİBORLU DEPLASMANINDAN GALİP DÖNDÜ
MANAVGAT’IN SULTANLARI SEZONU TARAFTARLARIYLA NOKTALADI
Kocagöz’den şehit annesine vefa ziyareti
Kocagöz, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı
BAŞDEĞİRMEN’İN KADİR GECESİ MESAJI
Adil Kurban: 14 Mart Tıbbiyelilerin Günüdür
Sağlık Müdürleri İstanbul’da toplandı: Bakan Memişoğlu’ndan hizmet vurgusu
Tüketici hakem heyetleri 2025’te milyarlarca liralık uyuşmazlığı karara bağladı
İçişleri Bakanlığı duyurdu; Görüntü cihazı cezaları durduruldu, eski yazılanlar iptal edildi
Ramazan olunca program değişti; önce "İftar" açıldı sonra "Maçlar" yapıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan çocuklara mart desteği
Prof. Dr. Kamer: Eskiden merminiz ya da füzeniz önemliydi, şu an verileriniz çok önemli
Antalya’da rüşvet ve yolsuzluk davasında ilk duruşma yarın
Bakan Gürlek: Ayrımcılık ve ırkçılık barış ve ortak geleceği tehdit ediyor
Doğu Anadolu’da yoğun kar: 279 yerleşim yerinin yolu kapandı
AKK Başkanı Yılmaz’dan Gençlerbirliği’ne 103. yıl mesajı
“Ceza Sahası” Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali’nde
Evde Bakım Yardımı ödemeleri başladı: Bu ay 7,1 milyar lira hesaplara yatırılıyor
RTÜK Başkanı Mehmet Daniş’ten 15 Mart Uluslararası İslamofobi ile Mücadele Günü mesajı
Yükleniyor



