Kurşunlu Şelalesi, doğal güzelliğiyle hayran bırakıyor

Kurşunlu Şelalesi, doğal güzelliğiyle hayran bırakıyor

Kurşunlu Şelalesi, doğal güzelliğiyle hayran bırakıyor

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇIN - Antalya'da yesil ve mavinin bulustugu Kursunlu Selalesi, essiz dogal güzelligiyle baska bir dünyanin kapisini araliyor.

Turizmin baskenti Antalya, denizi, kumu ve günesinin yani sira selaleleriyle de dikkat çekiyor.

Kentte 1986'da kesfedilince tabiat parki haline getirilen Kursunlu Selalesi, yil boyu akan dogal çaglayaniyla hayran birakiyor.

Antalya merkezine 20 kilometre uzakliktaki Kursunlu Selalesi Tabiat Parki, çaglayani, minik gölleri, essiz florasi ve yaban hayatiyla "sakli bir cennet" olarak tanimlaniyor.

Boylari 20 metreyi geçen agaçlarin arasindaki patika yollardan yürüdükçe endemik bitkileri, 18 metre yüksekten akan çaglayanin yani sira minik selalelerinin de renk kattigi pakin ziyaretçileri baska bir dünyanin kapisini araliyor.

Günün stresinden kurtulmak, piknik yapmak, dogada güzel zaman geçirmek isteyenlerin ilk tercih ettigi yerler arasindaki Kursunlu Selalesi, dogasi ve dinginligiyle huzurlu bir tatil deneyimi yasatiyor.

Gelin ve damatlarin da en güzel anilarini ölümsüzlestirmek için gittigi selale, zaman zaman da dogal fotograf stüdyosuna dönüsüyor.

- En çok tercih edilen alanlar arasinda

Selale isletmecisi Fikret Çitirgi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bir süre kapali kalan selalenin 1 Haziran'da yeniden açildigini söyledi.

Önemli tedbirler aldiklarini anlatan Çitirgi, valiligin aldigi kararlara göre tabiat parkini yeniden uyarladiklarini dile getirdi.

Sosyal mesafeye göre müsterileri kabul ettiklerini, hijyen konusunda oldukça titiz olduklarini aktaran Çitirgi, her gün ortak kullanim alanlarini dezenfekte ettiklerini kaydetti.

Çitirgi, salgindan sonra insanlarin dogaya yöneldigini belirterek, "Tabiat Parki, 300 dönümlük bir alandan olusuyor. Yani burasi dogal bir sekilde müsteriler arasinda sosyal mesafe sagliyor. Salgindan izole bir hayat var burada. Kapali mekanlardan sikilanlar doga özlemini burada gideriyor. Salgin azaldikça yerli turistler de Antalya'ya daha fazla gelmeye baslayacaktir. Burasi da en fazla tercih edilen alanlar arasinda yer aliyor." ifadelerini kullandi.

Selalenin fauna ve flora açisindan da oldukça zengin oldugunu vurgulayan Çitirgi, koparmasi yasak olan nilüfer çiçegini görmek için bile selaleye gelenlerin oldugunu bildirdi.

Ziyaretçilerden Sinem Ay ise Kursunlu Selalesi'ne arkadasinin sosyal medyada paylastigi bir fotograftan etkilenerek geldigini söyledi.

Selalenin fotograflardakinden daha güzel oldugunu anlatan Ay, "Selalenin yani sira patika yollardan ormanlik alanda yürüyüs yapmak, küçük göletlerdeki baliklari izlemek, gölet üzerindeki çiçek açan nilüferleri görmek çok güzeldi." dedi.