Konyaaltı Sahili'nde acil sağlık ekipleri görevlendirildi

Konyaaltı Sahili

Konyaaltı Sahili'nde acil sağlık ekipleri görevlendirildi

ANTALYA (AA) - "Turizmin baskenti" Antalya'da, dünyaca ünlü Konyaalti Sahili'nde 112 Acil Saglik ekipleri görev yapmaya basladi.

Halk sagligi için alinan tedbirler çerçevesinde Il Saglik Müdürlügü ile Büyüksehir Belediyesi is birliginde Konyaalti Sahili'nde 1 Haziran'dan itibaren motosikletli 112 Acil Saglik ekipleri görevlendirildi. Konyaalti Beach Park'ta da olusturulan 112 Ilk Yardim Istasyonu hizmete açildi.

Ekipler, vatandaslarin ve yabanci turistlerin tatillerini en iyi sekilde geçirebilmeleri için Varyant'tan Bogaçayi'na kadar sahil boyunca devriye görevi yapiyor. Motorize saglikçilar sicak çarpmasi ve bogulma basta olmak üzere yasanan olumsuzluklara aninda müdahale ediyor.

Iki paramedik ve iki acil tip teknikerinin görev yaptigi motosikletli saglik ekibi, herhangi bir vakaya 3 ila 4 dakika içerisinde ulasabiliyor. Saat 09.00 ile 01.00 arasinda hizmet veren ekipler, 1 Haziran'dan bugüne kadar yaklasik 150 vakaya müdahale etti. Vakalarin çogunlugunu ise sicak havadan etkilenen vatandaslar olusturdu.