-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
KKM bakiyesi 11,6 milyar liraya geriledi
Kur Korumalı Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesapları, geçen hafta 1 milyar 318 milyon lira azalarak 11 milyar 605 milyon liraya düştü.
ANKARA-BHA
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) yayımladığı haftalık bültene göre, bankacılık sektöründe kredi ve mevduat hacminde artış kaydedilirken Kur Korumalı Mevduat bakiyesinde düşüş yaşandı.
Kredi ve mevduat hacminde artış
12 Aralık haftasında bankacılık sektörünün toplam kredi hacmi yaklaşık 268 milyar 808 milyon lira artarak 22 trilyon 457 milyar 783 milyon liraya yükseldi. Aynı dönemde toplam mevduat tutarı ise bankalar arası dahil olmak üzere 806 milyar 981 milyon lira artışla 26 trilyon 480 milyar 309 milyon liraya çıktı.
Tüketici kredileri 41 milyar 578 milyon lira artarak 2 trilyon 830 milyar 90 milyon liraya ulaştı. Bu tutarın 666 milyar 615 milyon lirası konut, 50 milyar 363 milyon lirası taşıt ve 2 trilyon 113 milyar 112 milyon lirası ihtiyaç kredilerinden oluştu. Taksitli ticari krediler ise 3 trilyon 371 milyar 292 milyon lira olarak kayıtlara geçti.
Bankaların bireysel kredi kartı alacakları yüzde 0,9 artışla 2 trilyon 673 milyar 619 milyon liraya yükseldi. Bu tutarın 976 milyar 11 milyon lirası taksitli, 1 trilyon 697 milyar 608 milyon lirası taksitsiz borçlardan oluştu.
Takipteki alacaklar, önceki haftaya göre 4 milyar 830 milyon lira artarak 569 milyar 6 milyon liraya çıktı. Bu alacakların 421 milyar 196 milyon lirası için özel karşılık ayrıldı. Bankacılık sisteminin yasal öz kaynakları ise 4 trilyon 842 milyar 215 milyon liraya yükseldi.
Kur Korumalı Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesapları bakiyesi geçen hafta 1 milyar 318 milyon lira azalarak 11 milyar 605 milyon liraya geriledi. KKM’nin toplam mevduat içindeki payı yüzde 0,04 olarak hesaplandı.
Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’den 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Adana merkezli bahis operasyonu: 24 tutuklama
Çelik: İHA ve SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmek beka meselesi
Devlet Bahçeli’den İlber Ortaylı için taziye mesajı
Kocaeli'de penaltı tartışması: Selçuk İnan kulübeyi soyunma odasına götürdü
Manavgat’ta Sözen soruşturması genişliyor: 12 kişi tutuklandı
Trafik polislerine zorlu parkurda sürüş eğitimi veriliyor
Bakan Memişoğlu’ndan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Emine Erdoğan’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma
Uzm. Dr. Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Bakan Bayraktar: Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için aramalar sürecek
İran Kızılayı: 36 bin sivil birim hasar gördü
Beşiktaş’a yeni şort sponsoru: Anlaşma sağlandı
Kent Konseylerinden Fatma Şahin’e ziyaret
Tüketici şikayetlerinde ayakkabı ve giyim zirvede
Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısı 110 milyona ulaştı
Isparta'da kentsel dönüşüm süreci başladı
MHP Milletvekilleri ve MYK üyeleri Beşiktaş Başkanı Serdar Adalı'nın Ankara İftarında Bir Araya Geldi
Yurt dışına kaçan 45 firari suçlu Türkiye’ye iade edildi
Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı
Kuzey Kore’den Japon Denizi yönüne çok sayıda balistik füze denemesi
Galatasaray, Başakşehir karşısında serisini sürdürmek istiyor
Türkiye’de bahar havası etkisini artırıyor
İzmir’de toplu ulaşıma zam: Yeni tarifeler 1 Nisan’da başlıyor
Bin aydan hayırlı gece: Kadir Gecesi pazartesi idrak edilecek
Diyarbakır’daki petrol arama sahası büyütülüyor
Emeklilerin bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri başladı
Diyarbakır’da tırda 81 kilo sentetik uyuşturucu yakalandı
Yükleniyor



