Jungle Park, maske ve mesafe kuralına uygun şekilde misafirlerini ağırlayacak

Jungle Park, maske ve mesafe kuralına uygun şekilde misafirlerini ağırlayacak

Jungle Park, maske ve mesafe kuralına uygun şekilde misafirlerini ağırlayacak

ISTANBUL (AA) - YUNUS TÜRK - Isfanbul Tema Park Direktörü Tankut Tonger, uluslararasi standartlarda, Saglik Bakanligi'nin açikladigi genelgeleri hem alisveris merkezinde hem de yüzlerce egzotik canlinin bir arada oldugu Jungle Park'ta uyguladiklarini belirterek, "Yani temizlik, hijyen malzemeleri, dezenfeksiyon malzemeleri, maske ve mesafe kuralina çok dikkat ediyoruz." dedi.

Tankut Tonger, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Jungle Park tesisinin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda uygulanan 16 Mart genelgesiyle faaliyetlerine geçici süreyle ara verdigini, 22 Haziran itibariyla da tekrar faaliyete basladigini bildirdi.

Tesisin 2 bin 500 metrekarelik alanda bulundugunu aktaran Tonger, Jungle Park'ta 100'den farkli tür, 400'den fazla canli oldugunu, sürüngenler, akvaryum canlilari, yilanlar, memeliler gibi bir sürü canliya ev sahipligi yaptiklarini anlatti.

Karantina sürecinde, kapali kaldiklari süre zarfinda özellikle canlilarin misafirleri çok özledigini ifade eden Tonger, "Onlara gerekli ihtimami olabildigince göstermeye çalistik. Faaliyetlerimize tekrardan basladik." dedi.

Uluslararasi standartlarda, Saglik Bakanligi'nin açikladigi genelgeleri hem alisveris merkezinde hem de Jungle Park'ta uyguladiklarini belirten Tonger, "Yani temizlik, hijyen malzemeleri, dezenfeksiyon malzemeleri, maske ve mesafe kuralina çok dikkat ediyoruz. Alisveris merkezimizde ve Jungle Park tesisimizde bütün misafirlerimiz maske ile dolasiyor." diye konustu.

Tesis girisinde ates ölçümü yaptiklarini bildiren Tonger, "Akabinde misafirlerimiz, maske ile sosyal mesafeyi gözeterek turlarina devam edebiliyor. Kapasitemizi, sosyal mesafeyi en üst seviyeye çikarmak adina yüzde 50'ye düsürdük. Es zamanli olarak içeride 100'den fazla misafirimizi agirlamiyoruz." ifadelerini kullandi.

Hayvanlarin, canlilarin yakininda mutlaka dezenfeksiyon malzemesi bulundurduklarini aktaran Tonger, "Özellikle canlilarimizi beslerken veteriner hekim gözetiminde bu hassasiyete çok dikkat ettik. Maske ve siperlik, özel elbise kullanimina özen gösterdik. Ayni sekilde bu süreci sürdürmeye devam edecegiz." dedi.


- "Her türlü önlemi aldik"


Tankut Tonger, geçen yil tesiste 300 binden fazla misafir agirladiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Okul gruplari, yabanci misafirler, çocuklu aileler olmak üzere birçok yas grubundan misafirimizi burada agirladik. Su an itibariyla turizmin henüz zaman içerisinde belli bir seviyeye gelecegini varsayarsak basta Istanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'nden ve tüm Türkiye'den misafirleri burada bekliyoruz.

Misafirleri agirlamak için her türlü önlemi aldik. Özellikle annelere ve ebeveynlere sesleniyorum; aileler, gönül rahatligiyla, hijyenik kosullar içerisinde, sosyal mesafeye uygun bir sekilde rahat rahat burada çocuklariyla birlikte güzel vakit geçirebilir."

Isin dogasi geregi, hikayeyi degistirmenin önemine isaret eden Tonger, "Biz her sene belli basli degisiklikler yapiyoruz. Yavrulayan canlilarimiz oldu. Aslinda doga burada da kendi kendine tekrar ediyor ve canlilarimiz çogaliyor. Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçeleri basta olmak üzere hepsiyle iletisim halindeyiz. Hayvan takasi yapiyoruz. Misafirlerimizin degisik hayvanlari görmesini saglayacak altyapiya sahibiz." seklinde konustu.