15811,65%0,39
43,96% 0,01
51,19% 0,15
7275,50% 1,00
11964,95% 0,98

ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırılarının ardından İran'ın da Körfez'de bulunan ABD üslerine ve İsrail'e yönelik misillemeler yapması ile Orta Doğu bir anda ateş çemberine döndü.
Hafta sonu başlayan saldırılar sonrası yeni haftanın başlaması ile açılan piyasalarda Brent petrol, kendini 80 doların üstüne attı.
İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kapattığını açıklaması sonrasında tehlike çanlarının çaldığı anlarda ABD Başkanı Donald Trump, gerekirse ABD askerlerinin Hürmüz Boğazı'nda kontrolü sağlayabileceği yönündeki açıklaması ile petrolün ateşi biraz söndü ve 80 doların altına geriledi.
İZMİR'DE FIRSATÇILIK İDDİASI
Brent petrolün artması, tüm dünyada akaryakıt fiyatlarının artması anlamına geliyor.
Türkiye'de de fiyatlara 6.5 lira zam geleceği iddiaları sonrasında bir vatandaş, İzmir'in Çeşme ilçesinde bulunan bir istasyonda gündüz vakti satışın durdurulduğunu söyledi.
İstasyonun mazot yok dediği ve kimseye mazot vermediğini dile getiren vatandaş, bu durumun gelecek olan zamla alakalı olduğunu, daha yukarıdan satılmak istenen akaryakıtın vatandaşa "mazot yok" bahanesiyle satılmadığını iddia etti.
