-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
İstanbul’u fırtına vurdu: 45 ağaç devrildi, 89 çatı uçtu
İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle kent genelinde çok sayıda olumsuzluk yaşandı. İstanbul Valiliği, fırtınaya bağlı olarak toplam 350 ihbar alındığını açıkladı.
İSTANBUL-BHA
Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre kentte sabah saatlerinden itibaren şiddetli rüzgar ve fırtına beklendiği, bu kapsamda gerekli uyarıların önceden yapıldığı belirtildi. Fırtınanın saat 05.00 itibarıyla etkisini göstermeye başladığı ve 22.00’ye kadar sürmesinin beklendiği ifade edildi.

45 ağaç devrildi, 89 çatı uçtu
Açıklamaya göre, sabah saatlerinden 18.00’e kadar geçen sürede 45 ağaç devrildi, 89 çatı uçtu, 214 tehlike arz eden parça ihbarı yapıldı. Ayrıca 1 metruk bina ile 1 istinat duvarı çöktü. Meydana gelen olaylarda bir vatandaşın hafif yaralandığı bildirildi. İhbarlara AFAD, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Deniz ulaşımında aksamalar yaşandı
Fırtına nedeniyle deniz ve hava ulaşımında da aksamalar yaşandı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Boğazı çift yönlü gemi trafiğine kapatılırken, saat 17.00 itibarıyla yeniden açıldı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve Şehir Hatları’na bağlı tüm seferler iptal edildi.
97 uçak seferi iptal edildi
Hava ulaşımında ise İstanbul Havalimanı’nda 32 iç hat ve 32 dış hat olmak üzere toplam 64 sefer, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 31 iç hat ve 2 dış hat olmak üzere toplam 33 sefer iptal edildi.
Öte yandan fırtına nedeniyle Tuzla’da 37, Pendik’te 7 ve Kartal’da 1 olmak üzere toplam 45 teknenin zarar gördüğü bildirildi.
Valilik, vatandaşları çatı uçmaları, karbonmonoksit ve doğal gaz zehirlenmeleri ile su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’den 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Adana merkezli bahis operasyonu: 24 tutuklama
Çelik: İHA ve SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmek beka meselesi
Devlet Bahçeli’den İlber Ortaylı için taziye mesajı
Kocaeli'de penaltı tartışması: Selçuk İnan kulübeyi soyunma odasına götürdü
Manavgat’ta Sözen soruşturması genişliyor: 12 kişi tutuklandı
Trafik polislerine zorlu parkurda sürüş eğitimi veriliyor
Bakan Memişoğlu’ndan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Emine Erdoğan’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma
Uzm. Dr. Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Bakan Bayraktar: Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için aramalar sürecek
İran Kızılayı: 36 bin sivil birim hasar gördü
Beşiktaş’a yeni şort sponsoru: Anlaşma sağlandı
Kent Konseylerinden Fatma Şahin’e ziyaret
Tüketici şikayetlerinde ayakkabı ve giyim zirvede
Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısı 110 milyona ulaştı
Isparta'da kentsel dönüşüm süreci başladı
MHP Milletvekilleri ve MYK üyeleri Beşiktaş Başkanı Serdar Adalı'nın Ankara İftarında Bir Araya Geldi
Yurt dışına kaçan 45 firari suçlu Türkiye’ye iade edildi
Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı
Kuzey Kore’den Japon Denizi yönüne çok sayıda balistik füze denemesi
Galatasaray, Başakşehir karşısında serisini sürdürmek istiyor
Türkiye’de bahar havası etkisini artırıyor
İzmir’de toplu ulaşıma zam: Yeni tarifeler 1 Nisan’da başlıyor
Bin aydan hayırlı gece: Kadir Gecesi pazartesi idrak edilecek
Diyarbakır’daki petrol arama sahası büyütülüyor
Emeklilerin bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri başladı
Diyarbakır’da tırda 81 kilo sentetik uyuşturucu yakalandı
Yükleniyor




