-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
İsrail, Gazze'de bebekleri hedef alıyor
İsrail ordusu, çocuk yaşlı demeden gazze'deki katliamlarına devam ediyor.
Gazze Şeridi'nde İsrail'in sivillere yönelik saldırıları ve ablukası, 700 günü geride bıraktı. İki milyondan fazla Filistinli, yoğun bombardıman, zorunlu göç ve enkazlar arasında ölüm kalım mücadelesi veriyor.
Filistinli gazeteci İslam Bedr, "İsrail ordusu 700 gündür Filistinlilere karşı büyük bir katliam gerçekleştiriyor. Bu soykırım, dünyanın duruşunu gösterdi" ifadelerini kullandı.
BİNLERCE AİLE HALEN ENKAZ ALTINDA
Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, "Biz 700 gündür ölüyoruz, katlediliyoruz. Binlerce aile hâlâ enkaz altında, kayıp yakınları haber bekliyor. Herkesin en büyük dileği savaşın sona erdiği haberiyle uyanmak" dedi.
AÇLIK VE TEMEL İHTİYAÇ KRİZİ
Filistin Sağlık Bakanlığı ve Hükümet Medya Ofisi verilerine göre, Gazze'de bir milyondan fazla çocuk gıdaya erişemiyor. Bir yaş altındaki 40 bin bebek ciddi yetersiz beslenme riski altında.
BM Dünya Gıda Programı, Gazze nüfusunun üçte birinin günlerdir yemek bulamadığını duyurdu. IPC ise Gazze kentinde "kıtlık durumu" ilan etti.
SAĞLIK DURUMU ALARM VERİYOR
Ehli Baptist Hastanesi doktoru İsam Ebu Acve, "Sağlık durumu içler acısı. İşgal güçlerinin tahrip ettiklerini yeniden onarmamız gerekiyor. Yakıt, ilaç ve tıbbi malzemelerin girişine izin verilmesini talep ediyoruz" açıklamasında bulundu.
ALTYAPI TAHRİBATI VE YIKIMLAR
İsrail ordusu, Gazze’de 38 hastane, 833 cami ve 163 eğitim kurumunu tamamen yıktı, binlerce kuruma ağır hasar verdi. Sivil altyapının büyük kısmı yok edildi, Filistinliler sık sık barındıkları bölgelerde hedef alınıyor.
GAZZE'DE ÖLÜMLER ARTIYOR
Gazze'de 700 gün süren İsrail saldırıları ve ablukası nedeniyle 64 bin 368 Filistinli hayatını kaybetti, 162 bin 367 kişi yaralandı. Ölümlerin çoğu çocuk ve kadınlardan oluşuyor.
Gazeteci İslam Bedr, "Gazze, uluslararası toplumun sahtekarlığını ortaya çıkardı. Halk, mücadelesiyle nihayetinde zafere ulaşacak" dedi. Basal da "Gazze'de yaşam alanı her geçen gün daralıyor, her gün yeni acılarla uyanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Çelik: İHA ve SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmek beka meselesi
Devlet Bahçeli’den İlber Ortaylı için taziye mesajı
Kocaeli'de penaltı tartışması: Selçuk İnan kulübeyi soyunma odasına götürdü
Manavgat’ta Sözen soruşturması genişliyor: 12 kişi tutuklandı
Trafik polislerine zorlu parkurda sürüş eğitimi veriliyor
Bakan Memişoğlu’ndan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Emine Erdoğan’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma
Uzm. Dr. Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Bakan Bayraktar: Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için aramalar sürecek
İran Kızılayı: 36 bin sivil birim hasar gördü
Beşiktaş’a yeni şort sponsoru: Anlaşma sağlandı
Kent Konseylerinden Fatma Şahin’e ziyaret
Tüketici şikayetlerinde ayakkabı ve giyim zirvede
Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısı 110 milyona ulaştı
Isparta'da kentsel dönüşüm süreci başladı
MHP Milletvekilleri ve MYK üyeleri Beşiktaş Başkanı Serdar Adalı'nın Ankara İftarında Bir Araya Geldi
Yurt dışına kaçan 45 firari suçlu Türkiye’ye iade edildi
Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı
Kuzey Kore’den Japon Denizi yönüne çok sayıda balistik füze denemesi
Galatasaray, Başakşehir karşısında serisini sürdürmek istiyor
Türkiye’de bahar havası etkisini artırıyor
İzmir’de toplu ulaşıma zam: Yeni tarifeler 1 Nisan’da başlıyor
Bin aydan hayırlı gece: Kadir Gecesi pazartesi idrak edilecek
Diyarbakır’daki petrol arama sahası büyütülüyor
Emeklilerin bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri başladı
Diyarbakır’da tırda 81 kilo sentetik uyuşturucu yakalandı
Karagümrük yenilgisi sonrası Fenerbahçeli futbolculara tehdit mesajları
Meteoroloji uyarıdı: Sağanak, yoğun kar ve toz taşınımı geliyor
Yükleniyor



