-
BIST 100
16108,93%0,97
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,90% 0,09
-
GRAM ALTIN
7110,65% 0,03
-
Ç. ALTIN
11518,89% -0,13
İcra dosyaları zirvede: Türkiye’de 10 kişiden 7’si borçlu
Türkiye’de borçluluk giderek ağırlaşıyor. Son veriler, vatandaşın hem kredi hem kredi kartı borçlarında tarihi seviyelere ulaştığını, icra dosyalarının ise rekor kırdığını ortaya koyuyor.
ANKARA-BHA
Adalet Bakanlığı’na bağlı UYAP sisteminde paylaşılan resmi verilere göre icra ve iflas dosyaları tarihin en yüksek seviyesine çıktı. Vatandaşın borç yükü her geçen gün daha da arttığı gözlemleniyor.
Yılın başında 2 trilyon 19 milyar TL olan bireysel kredi borcu 2 trilyon 748 milyar TL’ye, 1 trilyon 840 milyar TL olan kredi kartı borcu ise 2 trilyon 617 milyar TL’ye tırmandı. Takipteki alacaklar da aynı dönemde 116,4 milyar TL’den 223,5 milyar TL’ye fırladı.

Toplumun yüzde 70’i borçlu
Araştırmalar, Türkiye’de yaşayan her 10 kişiden 7’sinin borçlu olduğunu gösteriyor. Borç türleri arasında kredi kartı ilk sırayı alıyor; borçluların yüzde 77’si kredi kartı borcu taşıyor. Gelirinin yarısından fazlasını borç ödemeye ayıranların oranı yüzde 52, borçlarını ödemekte sık sık zorlananların oranı ise yüzde 48 olarak kaydedildi.
Bankalararası Risk Merkezi’nin verileri de tabloyu net şekilde ortaya koyuyor. Bireysel kredi veya kredi kartı borcu bulunan kişi sayısı 42,4 milyona ulaştı. 2025’in ilk yarısında borcunu ödeyemediği için takibe düşenlerin sayısı 1 milyon 200 bini geçti.

İcra dosyalarında tarihî rekor
UYAP istatistiklerine göre icra dairelerindeki dosya sayısı 16 Kasım 2025’te 24 milyon 912 bin 140 ile tarihî zirveye çıktı. Dün itibarıyla sayı 24 milyon 890 bin 237 olarak kayıtlara geçti ve zirve seviyesine çok yakın seyrini sürdürdü.
Yılın başında dosya sayısı 22 milyon 255 bin 838 seviyesindeydi. Böylece 2025’in başından bu yana artış 2 milyon 634 bin 399 oldu. Bu yıl açılan yeni icra dosyası sayısı da 9 milyon 485 bin 833 olarak kaydedildi. Geçen yılın tamamında açılan dosya sayısı 9 milyon 368 bindi.
Vali Ziya Polat Şehit Ailesine İftarda misafir oldu
Malatya’da Yeşilyurt Belediyesi’nden meclis üyelerine ‘vefa’ iftarı
Fındıklıspor’dan Tarihi Başarı: 50 Yıllık Hasret Teknik Direktör Bahadır Basa ile sona erdi
Bebek’teki otel soruşturmasında müdüre tahliye
Özgür Özel’den Gürlek iddiası: “452 milyonluk mal varlığı”
Adana’da sivil toplum ve eğitim camiası iftar sofrasında buluştu
Denetim ekipleri sahada: Bayram öncesi yoğun mesai
Erdoğan: Değerlerimize ve köklerimize sahip çıkmayı sürdüreceğiz
Ankara İyidereliler Derneği’nden iftar buluşması
Türkiye-Romanya maçı için geri sayım: Biletler satışa çıktı
Aksaray MÜSİAD’dan duygulandıran iftar: İş dünyası ve asırlık çınarlar aynı masada
Sakarya’dan ihracat rekoru: Her 10 araçtan 6’sı yurt dışına
AB, Rusya ile gelecekte diyalog hazırlığı yapmayı öneriyor
Sosyal medya fenomeni Testo Taylan hakkında soruşturma
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a “şantaj” davası
Bayramda otobüs seferlerine ek imkan
Kazakistan’da “Kültür ve Gelenekler Günü” kutlanıyor
Katz’ten Laricani açıklaması: İsrail saldırısı sonucu öldü iddiası
AJet’ten yurt dışı seyahatlerde yüzde 25 indirim
Malatya’da kayısı için kritik dönem: Tomurcuklar kabarıyor
Bursa’da trajik olay: Asit içen kişi hayatını kaybetti
Işıkhan, Çayeli’nde maden işçileriyle sahurda bir araya geldi
TBMM’ye 4 dokunulmazlık dosyası sevk edildi
Kadıköy’de kritik randevu: Fenerbahçe – Gaziantep FK
Doğu Anadolu’da kar etkisini sürdürüyor
Yurt dışından getirilen elektronik cihazların bandrol ücretleri değişmedi
Bakan Bak: Rize’de spor yatırımlarını artırarak sürdürüyoruz
Altında düşüş sonrası toparlanma: Gram yeniden yükselişte
AYBÜ Binicilik takımı sezona kupayla merhaba dedi
TMSF’den Baklavacı Faruk Güllü kararı: Şirket satışa çıkarıldı
Yükleniyor



