FETÖ "Garibanlar var" mesajıyla örgüt üyeleri için para toplamış

FETÖ

FETÖ "Garibanlar var" mesajıyla örgüt üyeleri için para toplamış

ADANA (AA) - Adana'da FETÖ'nün mensuplari için "Garibanlar var" mesajiyla para topladigi belirlenen finans yapilanmasina yönelik sorusturmada yakalanan 7 zanlidan 3'ü tutuklandi.

Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince, FETÖ'nün güncel finans yapilanmasina yönelik 10 Haziran'da düzenlenen operasyonda gözaltina alinan 7 süphelinin islemleri tamamlandi.

Alparslan S, Ramazan K, Mustafa S, Abdullah D, Zeki K, Cevdet D. ve Turgut S, Adana Adli Tip Birimi'ndeki saglik kontrolünün ardindan adliyeye sevk edildi.

Savcilik sorgusu sonrasi nöbetçi sulh ceza hakimligine çikarilan süphelilerden Alparslan S, Ramazan K. ve Mustafa S. tutuklandi, digerleri ev hapsi tedbiriyle serbest birakildi.

Tutuklananlar arasindaki Alparslan S'nin örgütün kriptolu haberlesme programi ByLock'u kullandigi, Turgut S'nin örgütün finans yapilanmasinda kuryelik yaptigi öne sürüldü.

Abdullah D'nin ABD'de yasadigi ve finans yapilanmasinda yer alan örgüt üyesinden gönderilen "Garibanlar var." mesajiyla harekete geçerek para topladigi iddia edildi.

- Iletisimi gizlemek için VPN kullandiklari iddiasi

Turgut S. ile Abdullah D'nin cep telefonlarina internetin izinin sürülmesini önleyen VPN programi yükledikleri ve bu yolla sosyal mesajlasma aglari üzerinden iletisim kurduklari ileri sürüldü.

Daha önce örgüte yönelik sorusturma kapsaminda yakalanan ve etkin pismanlik hükümlerinden yararlandigi ögrenilen süpheli Cevdet D'nin finans kaynagi olusturmak için bazi esnafi örgüte kazandirmaya çalistigi tespit edildi.

Adana Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen sorusturma kapsaminda Adana, Mersin ve Istanbul'da düzenlenen operasyonlarda 67 zanli gözaltina alinmis 15'i savcilik karariyla, 32'si adli kontrol sartiyla serbest birakilmis, 13'ü tutuklanmisti.