• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Ertuğrul Gazi Konal Mecliste konuştu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de Bütçe Üzerine konuştu

GÜNDEM 11.12.2025 21:55:10 65 0
Ertuğrul Gazi Konal Mecliste konuştu

GİRESUN - BHA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de Ulaştırma ve Habercilik Bakanlığı Bütçesi üzerinde partisinin görüşlerini açıkladı.

Ertuğrul Gazi Konal yaptığı konuşmada; Cumhur İttifakı milletvekili olarak, Ulaştırma Bakanlığımızın vizyon projeleriyle Avrupa'nın ve dünyanın en iyileri arasına girdiğini görüyoruz, bununla da gurur duyuyoruz. Bugün bir karne vermemiz gerekiyorsa Ulaştırma Bakanlığımıza, Anadolu'ya ve hatta Türk dünyasını kapsayan büyük projeler sayesinde yıldızlı pekiyi hak ettiğini ifade etmek istiyorum. Emeği geçen geçmiş dönem bakanlarımız dâhil tüm bürokratlarımızı da tebrik ediyorum. Bu yılki bütçemizin de uluslararası vizyonumuzu artıracak büyük projelerle taçlanacağını düşünüyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Sözlerine devam eden Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal ; Ancak bir Giresun Milletvekili olarak Ulaştırma Bakanlığımızın bu başarısını Türk futbolundaki orantısızlıkla eş değer olduğunu da düşünüyorum ne yazık ki. Yani nasıl Avrupa'da yalnızca Türkiye'deki 4 büyük takımın başarısı göz dolduruyor ve görünüyorsa Ulaştırma Bakanlığımızın da ülkemizin belirli bölgelerine belirli şeyleri yapmış olduğu vizyon projeler haricinde birçok Anadolu kentinin ulaştırma alanında kümede kalma mücadelesi verdiğini üzülerek belirtmek istiyorum. Az önce genel olarak 5 üzerinden yıldızlı pekiyi verdiğim Ulaştırma Bakanlığımıza kendi şehrim Giresun adına bakınca 2 geçer not alabilmesi için bölge geneline hitap eden Karadeniz Sahil Yolu, Ordu ile Giresun'a ortak havaalanımız ve İç Anadolu bölgesine bizi bağlayan Eğribel Tüneli haricinde Ulaştırma ve Karayolları adına yalnızca Giresun ve Giresunlular için şunu yapabildik ve bitirdik diyebileceğimiz maalesef büyük bir projemizi göremiyoruz.

Bakanlığımızın bugüne kadar Giresun'a en büyük projesi bir önceki dönem başlatılan ve yapımı devam eden Giresun Uzuncakum Balıkçı Barınağı ve marinasıdır. Emeği ve katkısı geçenlere de buradan teşekkürü bir borç biliyorum.

Bakanlığımızın istenildiğinde en iyi şekilde ve en hızlı şekilde icralar yaptığını da biliyor, görüyoruz. On yılda bitirilemeyen Giresun Dereli Yolumuzun sel nedeniyle ilçemize gelen dönemin Bakanı Adil Karaismailoğlu Bakanımız döneminde on günde nasıl bitirildiğine şahit olduk. Geçtiğimiz hafta kaybettiğimiz değerli önceki dönem AK PARTİ Vekilimiz Cemal Öztürk'ün cenazesine bakanlarımız ve devlet erkanı gelecek diye iki günde Çanakçı yollarımıza nasıl hizmet edildiğine tanıklık ettik.

Etrafımızdaki büyükşehirler başta olmak üzere, ülkemizde gördüğümüz devasa şantiyelerin şantiye atıklarıyla aslında Giresun ölçeğindeki birçok şehrimizin projelerinin çözüleceğini biliyoruz ama ne yazık ki bu malzemeleri eşit oranda dağıtamıyoruz.

Sanki dört büyük takımımızın Anadolu takımlarının üzerinde baskısı var gibi, her bölgemizde bulunan bölge müdürlüklerimizin gölgesinde kalan diğer şehirlerimizin bu derdi bir türlü bitirilemiyor. İllerimizdeki il şefliklerimizi il müdürlüğü konumuna dahi getiremiyoruz.

Birkaç örnekle yıllardır sahada yaşayıp gördüklerimi de izah etmek istiyorum. Plan ve Bütçe görüşmelerinde konuşma yapan diğer muhalefet partisi Trabzon vekillerini de dikkatlice dinledim. 2010 yılından bu yana Trabzon'da manşetlerde olan ama bir türlü proje safhasının neden sonuçlanmadığını söyledikleri tren yolundan bahsettiler, ben ve Sayın Bakanımızı eleştirdiler. Ben size söyleyeyim, ikinci üniversitem olan Ordu Üniversitesi inşaat bölümünü okuduğum yıllarda, Giresun'da Ordu, Trabzon, Rize, Erzurum, Ankara ve İstanbul'dan gelen yüksek inşaat mühendislerinin katılımının olduğu, bilim adamlarının ve dönemin bakanının bürokratının hazırlamış olduğu bir teknik çalıştay yapıldı. İç Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayacak bu tren yolunun en verimli, en kolay, en fizibil güzergâhının Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Torul üzerinden, Harşit Vadisi'nden Giresun Tirebolu Limanı'na ulaşması olacağı aşikâr oldu. Aklın ve bilimin yolu buydu ancak sanki bu güzergâh olursa büyük bir hata yapılacakmış gibi bu güzergâhı bir mühendislik harikasına çevirerek Trabzon ile Rize arasındaki olan Of ilçemize indirme çabalarını on beş yıldan beri ben de izliyorum yani bahsedilen treni kendiliğinden yola bıraksalar çoktan Erzincan üzerinden Doğu Karadeniz'in en orta noktası olan Giresun Tirebolu'ya ulaşmıştı ama o tren yolu Karadeniz'in engin dağlarını bir şekilde aşarak Of ilçesine indirilecektir. Bu çalışma elbette kolay bir çalışma olmayacağı için bu süreci beklettiğinizi düşünüyorum."

Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal; "Komşu Ordu-Trabzon resmen uçarken Giresun yokları oynuyor, ama buna rağmen bir diğer kıymetli vekilimiz "Trabzonlu bakan var ama Trabzon'a bakan yok." dedi. Elbette İYİ Partili, Cumhuriyet Halk Partili, AK PARTİ'li Trabzonlu vekillerimizin, Trabzonlu bakanlarımızın, Trabzon'un ve Trabzonluların menfaatlerini, Trabzonluların konforlarını düşünmesi ve dile getirmelerini takdirle karşılıyorum. Trabzon ülkemizin en kadim şehirlerinden, Trabzonlular en kadirşinas insanlardan oluşmaktadır ama biz Giresunlular, Gümüşhaneliler, Ordulular da ağaç kovuğundan çıkma değiliz. Milletvekili oluşumun bu üçüncü yılı. Giresun'un yol problemlerini, viyadük problemlerini, ilçe problemlerimizi defalarca ve balıkçı barınaklarımızın eksiklerini dile getirdim, bugün bunlardan bahsetmeyeceğim. Bugün burada Çamoluk yolumuzdan, Bulancak, Altındere'den, Görele'den, Çömlekçi'den, Yağlıdere-Alucra yolundan söz etmeyeceğim. Kalan sürem içinde Trabzon iktidar ve muhalefet vekillerinin de bana sahip çıkacağını düşündüğüm bir çağrıda bulunacağım: Bursa'da, İstanbul'da, Kocaeli'de başta olmak üzere, Anadolu'nun birçok yerinde toplam nüfusları milyonları aşan Trabzonlu ve Rizeli hemşerilerimiz memleketlerine, gurbetten sılaya dönerken maalesef coğrafi şartlardan dolayı Giresun'dan geçmek zorunda kalıyorlar. Zaten uzun yoldan gelen bu hemşerilerimiz, Giresun'da bir türlü yapılamayan Güney Çevre Yolu olmayışından ve iki yıldan beri başlamasına rağmen haritacılar haricinde çalışmadığımız Dal-Çık Projesi olmadığı için yolda, kuyrukta bekliyorlar, bizi üzüyorlar. Bu vesileyle, bir an önce Ulaştırma Bakanımızdan Trabzonlular, Rizeliler, Artvinliler, Gümüşhaneliler ve Giresunlu Hemşerilerim adına bu projelerin yapılmasını istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı, Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal'ın konuşması bütün parti gruplarınca alkışlandı.

DEM Parti İmralı heyeti, Devlet Bahçeli ile görüştü

Türkiye nadir elementler için Afrika'ya açılıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

Abdulkadir Uraloğlu duyurdu: Son 1 haftada 2 tren seti ve 2 lokomotif teslim edildi

Hilmi Türkmen: Üsküdar'da makam aracını köpeğe tahsis ettiler

Mola Evi’nde yetişkin engelli bireylere hizmet verilmeye başlanıldı

Büyükşehir Belediyesi’nden Kardeş Kentler Caddesi’nde çalışma

Korkuteli’nde yollar yenileniyor

Başkan Vekili Özdemir ATSO Arama Konferansı’na katıldı

Kepez Belediyesi’nden çöp ev temizliği: 2 kamyon atık toplandı

CHP HEYETİNDEN BAŞKAN VEKİLİ ÇİÇEK’E ZİYARET

Öğretmenlerden Başkan Topaloğlu’na ziyaret

Kepez Belediyesi’nin şefkat eli Fatma teyzeye ulaştı

Atık kumaşlar kadınların emeğiyle yılbaşı neşesine dönüştü

8. Isparta Kitap Fuarı kapılarını kitap severlere açtı

Yerli Malı Haftası’nda kadın emeğine destek

YILIN SON PRÖMİYERİNE GERİ SAYIM BAŞLADI

AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: “Şükrü Başkanın ortaya koyduğu belediyecilik anlayışı takdire şayan”

Kemer’de çöp konteynerleri dezenfekte ediliyor

“Kışın Soğuğunda Sıcağa Dönen Renkler” sergisi Modern Sanatlar Galerisi’nde

Kümes Hayvancılığı Üretimi, Ekim 2025

Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Ekim 2025

Dış Ticaret Endeksleri, Ekim 2025

Karacaören Barajı’nda balıkçılık canlanıyor

Aksaray’da uyuşturucu operasyonu: Kilolarca madde ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı

Batman il özel idareye 171 milyonluk araçlar

İngiltere ekonomisi ekimde yeniden küçülme gösterdi

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay entübe edildi

60 yeni hizmet aracı kolluk kuvvetlerinin hizmetine sunuldu

MSB: Bir haftada 4 PKK’lı terörist teslim oldu

Yükleniyor

“Kasten Yaralama” Olayında 2 Şahıs TUTUKLANDI

Son 1 Haftada Asayiş Olaylarında 230 Şahıs TUTUKLANDI

Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkân Sağlama

Alanya İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu

Döşemealtı İlçesinde Uyuşturucu Operasyonu

Serik’te işe giden kadına araç çarptı

Güllü’nün kızı ve arkadaşı “Kasten Öldürme” şüphesiyle gözaltında

Kepez’de kaçak sigara operasyonu

Antalya’da dereye düşen otomobilde kadın ölü bulundu

Sosyal medya fenomeni Arif Kocabıyık tutuklandı

Kümes Hayvancılığı Üretimi, Ekim 2025

Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Ekim 2025

Dış Ticaret Endeksleri, Ekim 2025

Asgari ücret için ilk toplantı başladı

Vergi Denetim Kurulu 250 müfettiş yardımcısı alacak

TCMB, Aralık 2025 politika faizini yüzde 38’e düşürdü

Ciro Endeksleri, Ekim 2025

Ticaret Satış Hacim Endeksi, Ekim 2025

İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla, 2024

Sanayi Üretim Endeksi, Ekim 2025

1 Okunma Zoraki "Bağış" Tuzağı: Esnafın Sırtından Saltanat

MHP MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan: “Antalya artık sadece turizmin değil, üretim ve teknolojinin de merkezidir”

Boubon’un kayıp imparatoru Türkiye’ye dönüyor

2026 asgari ücret kararı için maraton cuma günü başlıyor

Hasan Ufuk Çakır'dan Özgür Özel'e: Senin Silivri'den başka işin yok mu

Memur maaşı zammıyla birlikte bedelli askerlik ücreti de değişecek

Vali Erin: “İnsan onurunu korumak devletimizin en temel görevidir”

Finike–Demre–Kaş yol projesine mahkemeden iptal kararı

Isparta’da Oda seçimleri hareketlendi

Mert Hakan Yandaş’ın telefonundan çıkan görüntüler paylaşıldı

DEM Parti İmralı heyeti, Devlet Bahçeli ile görüştü

Türkiye nadir elementler için Afrika'ya açılıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı

Abdulkadir Uraloğlu duyurdu: Son 1 haftada 2 tren seti ve 2 lokomotif teslim edildi

Hilmi Türkmen: Üsküdar'da makam aracını köpeğe tahsis ettiler

Mola Evi’nde yetişkin engelli bireylere hizmet verilmeye başlanıldı

Büyükşehir Belediyesi’nden Kardeş Kentler Caddesi’nde çalışma

Korkuteli’nde yollar yenileniyor

Başkan Vekili Özdemir ATSO Arama Konferansı’na katıldı

Kepez Belediyesi’nden çöp ev temizliği: 2 kamyon atık toplandı

Kıbrıs Night Clublar Akdenizde Bir Yaşam Tarzı

Altın Portakal Nişanı'nı Taşıyan Saadet Işıl Aksoy 'Confidente' Filmiyle Berlin'deydi

Dr Atabay ve Ekmas Grup Sponsorluğunda Gerçekleşen DORA HONOUR LIST Gecesi

Yalçın Konuk'tan İstanbul'un Hafızasına Müzikal Bir Ağıt: Tatavlada Son Dans

Oğulçet'ten Derin Bir Yalnızlık Yolculuğu: Koyu

Neslişah Yılmaz rüzgarı Londra'yı sardı!

Musa Eroğlu rüzgârı

Aras Bulut İynemli ve Cengiz Bozkurt Vodafone İçin Kamera Karşısına Geçti

Ali Başarır'dan Yeni Eser: Introvert

Özgür Aydın'ın Yeni Albümü 'Sympathy' Şimdi Yayında!

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8