-
BIST 100
18348,68%0,11
-
DOLAR
46,46% 0,03
-
EURO
53,12% -0,33
-
GRAM ALTIN
6258,53% 0,87
-
Ç. ALTIN
10117,53% 0,31
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yurt içinde ve dışında vatandaşlarımızı sahipsiz bırakmayız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu’nda Uluslararası Demokratlar Birliği heyetini kabulünde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşlarının hak ve onurunu koruma konusundaki kararlılığını vur
ANKARA - BHA
Konuşmasının başında misafirleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılara hitap ederek yurt dışında yaşayan 7 milyonu aşkın vatandaşa selam ve sevgilerini iletti. Aynı tarihsel ve kültürel bağı paylaşılan soydaş ve akraba topluluklara da muhabbetlerini gönderdi.
Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği’nin düzenlediği yıl sonu kapasite geliştirme ve eğitim çalıştayının, yurt dışında yaşayan vatandaşlar açısından hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti. Ayrıca mübarek üç aylar ile Leyle-i Regaib’i tebrik ederek, bu gecenin Türkiye, gönül coğrafyası ve İslam alemi için hayırlar getirmesini diledi.
Konuşmasında İslam dünyasında yaşanan krizlere de değinen Erdoğan, İsrail’in saldırıları nedeniyle Gazze’de 2 milyonu aşkın Filistinlinin çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini ifade etti. Filistin, Lübnan, Sudan ve dünyanın farklı bölgelerinde Müslümanların ağır imtihanlardan geçtiğini belirten Erdoğan, Suriye halkının da 14 yıllık mücadelenin ardından ülkelerini yeniden ayağa kaldırmak için çaba gösterdiğini söyledi.
Kriz ve belirsizliklerin arttığı bir dönemde dayanışma ve kardeşliğin önemine işaret eden Erdoğan, Gazze ve Filistin başta olmak üzere zulüm altındaki tüm coğrafyalar için üç ayların ve Regaib Gecesi’nin huzur ve felaha vesile olmasını diledi. Vatandaşlardan dualarında mazlumları unutmamalarını istedi.
Uluslararası Demokratlar Birliği’nin 21’inci yılına girdiğini hatırlatan Erdoğan, birliğin Avrupa’nın 17 ülkesinde 38 bölge başkanlığı ve 253 şubesiyle önemli faaliyetler yürüttüğünü söyledi. Yurt dışında yaşayan vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenen birliğin, demokratik katılımı artırma, topluma entegrasyonu güçlendirme ve ayrımcılıkla mücadelede kritik bir rol üstlendiğini ifade etti.
Erdoğan, kültürel ırkçılık, ayrımcılık, İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına karşı yürütülen mücadeleyi önemsediklerini belirterek, birliğe çalışmalarında başarılar diledi. Kuruluşundan bu yana emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, hayatını kaybedenlere de rahmet temennisinde bulundu.
Yurt dışındaki Türk varlığının bugünkü seviyesine kolay gelmediğini vurgulayan Erdoğan, geçmişte yaşanan ırkçı saldırıları, zorlukları ve verilen bedelleri hatırlattı. Türk diasporasının tüm engellere rağmen ayakta kalmayı başardığını belirten Erdoğan, akademiden iş dünyasına, kültürden sanata kadar elde edilen başarılarla Türkiye’nin gurur duyduğunu ifade etti.
Konuşmasının sonunda kararlılık mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ister sınırlarımız içinde, isterse yurt dışında yaşasın hiçbir insanımızın ezilmesine, horlanmasına müsaade etmeyiz. Türkiye Yüzyılı yürüyüşümüze eşlik eden Avrupa Türk toplumunu kimseye ezdirmeyiz” dedi.
Ankara Üniversitesi Rektörü, Beypazarı Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti
AKK toplumsal şiddete yönelik düzenlenen panele ev sahipliği yaptı
Beypazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü: Beypazarı oldukça ziyaretçi alan bir yerdir
Adil Koçalan: Medya kuruluşları ülkemizin ortak hafızasını oluşturan en önemli kurumlardır
Eğitimci Hayat Aras: "Yakutistan'da Isıah (IHIAH) Bayramı"
İstanbul'da iki ilçede planlı su kesintisi uygulanacak
Battalgazi Belediyesi'nden esnafa temiz çalışma ortamı
28. Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali, 28 Haziran'da gerçekleşecek
Malatya'da genç girişimciler ödüllerini aldı
Yeşilyurt'ta yaz akşamları etkinlikleri aile şenlikleriyle başladı
İki haftalık uyuşturucu operasyonlarında binlerce şüpheliye işlem
UDSP yabancı dil sınavı için giriş belgeleri yayımlandı
Başkan Taşkın'dan Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a ziyaret
Malatya'da altyapı çalışmaları devam ediyor
Malatya'da yeni ulaşım aksı için çalışmalar hızlandı
Trabzon Beşirli’ye çocuklara özel külliye geliyor
AKK Başkanı Yılmaz Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Mehmet Akarca'yı ziyaret etti
AKK Ankara'ya İz Bırakanların konuğu İlhan Selçuk oldu
Mayıs ayı son 56 yılın en soğuk dönemlerinden biri oldu
Tunceli’de mantar ararken kaybolmayın! AFAD’dan hayati uyarı
Malatya’nın altın meyvesi için yol haritası belirlendi
Şehit babaları Babalar Günü'nde unutulmadı
HDH Medya 10. yıl gala gecesinde başarılar ödüllendirildi
Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında karar verildi
Gazze'de can kaybı 73 bin 35'e ulaştı
İngiltere’de sıcak hava dalgası: Kırmızı alarm verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 103 yıllık cumhuriyetin en başarılı kadrosu olduk
Nurullah Öner, sahadan gelen talepleri projelere dönüştürüyor
AK Parti Baskil’de 100 kişilik kadroyla sahaya indi
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’nden sıcak hava uyarısı
Yükleniyor



