-
BIST 100
16135,96%-0,93
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,78% -0,30
-
GRAM ALTIN
7248,62% 0,60
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’a yakışır bir kampüs kuracağız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi 1. Etap Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada, tamamlandığında 900 yataklı hastane, 40 ameliyathane ve 3 bin araç kapasiteli otoparkın yer alacağı modern bir sağlık kampüsü kurulaca
İSTANBUL-BHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen “Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi 1. Etap Temel Atma Töreni ile Üniversitenin 16 Eğitim ve Yurt Binasının Toplu Açılış Töreni”nde konuştu.
“Aziz İstanbullular, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’nın kıymetli mensupları, istikbalimizin teminatı sevgili gençler, kıymetli misafirler; hepinizi en kalbi duygularımla, hürmetle, muhabbetle selamlıyorum. Baharın habercisi olan bu güzel havada, Fatih’in emaneti Aziz İstanbul’umuzda sizlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Sizlerin vasıtasıyla İstanbul’umuzun 39 ilçesindeki 16 milyon vatandaşımızın her birine buradan selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum.” dedi.
“Birazdan inşallah Cerrahpaşa Tıp Fakültemizin birinci etabının temelini atacak, ayrıca yapımı tamamlanan 16 hizmet binamızın resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Hem yeni tıp fakültemiz hem de çiçeği burnunda hizmet binalarımız üniversitemize, İstanbul’umuza, öğrenci ve hocalarımıza, hasta ve hasta yakınlarımıza hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.
“Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin dönüşüm çalışmaları Büyük Marmara depremi akabinde başlatılmış fakat ne yazık ki son derece yetersiz kalmıştı. Güçlendirme ve yeniden inşa faaliyetlerini daha etkin bir hale getirmek üzere 2013 yılında yeni bir süreç yönetimi planladık.” dedi.
“Hastanemizi hem başka bir yere taşımamız hem de depreme dayanıksız olan eski binayı yıkıp aynı yere yenisini inşa etmemiz gerekiyordu. 2018’den itibaren tüm bu çalışmalar yeni kurulan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa bünyesinde devam ettirildi.” dedi.
“Proje üç etaplı tasarlandı ve eş zamanlı olarak hem inşaata başlanması hem de eğitim ve sağlık hizmetlerinin aksamadan devam ettirilmesi hedeflendi. Bu amaçla normalde son etap olarak inşası planlanan alana yaklaşık 40 bin metrekare büyüklüğünde 23 adet çelik konstrüksiyon bina inşa edildi.” dedi.
Erdoğan, çalışmalar sırasında arkeolojik kazılar da yapıldığını belirterek, “Hastanemiz arkeolojik sit alanı içinde yer aldığı için burada kazı çalışmaları da yapıldı. Kültür Bakanlığımızın koordinasyonunda yürütülen bu kazılar sonucunda binlerce eser gün yüzüne çıkartıldı.” dedi.
900 yataklı modern sağlık kampüsü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin tamamlanmasıyla birlikte Cerrahpaşa’da büyük bir sağlık ve eğitim kampüsünün hayata geçirileceğini belirtti.
“İnşallah buradaki projemizi tamamladığımızda toplam 650 bin metrekare kapalı alana sahip, 150’si yoğun bakım olmak üzere 900 hasta yatağı ve 40 ameliyathanesi bulunan, 3 bin araç kapasiteli kapalı otopark, helikopter pisti, eğitim ve yurt binalarının da yer aldığı modern, güçlü ve İstanbul’a yakışır bir kampüs kurmuş olacağız.” dedi.
Erdoğan, hastane binalarının depreme dayanıklı şekilde tasarlandığını da vurguladı.
“Proje kapsamındaki tüm hastane binalarımızı sismik izolatörle donatılmış ve depreme dayanıklı olacak şekilde tasarladık.” dedi.
Törende ayrıca üniversitenin farklı yerleşkelerinde tamamlanan hizmet binalarının da açılışının yapıldığını belirten Erdoğan, “Bugün dört farklı yerleşkede toplam 190 bin metrekare kapalı alana yayılan 16 hizmet binasının da resmi açılışını yapacağız.” dedi.
“Bu binalarımız geniş otopark imkanlarıyla, amfileri, derslikleri, laboratuvarları, spor tesisleri, eğitim seminer ve toplantı salonlarıyla, kütüphaneleri, idari ofisleri ve daha pek çok sosyal alanlarıyla üniversitemize önemli bir değer katacak.” dedi.
“Proje nihayete erdiğinde Abayi Mescidi, Hubyar Mescidi, Etyemez Mirza Baba Tekkesi, Bekar Bey Tekkesi, Muvakkithane, tarihi çeşmelerimiz ve çok sayıda ecdat yadigarı eserimiz de inşallah ihya edilmiş olacak.” dedi.
2026-YKS’ye 2,4 milyon aday başvurdu
Türkiye’de 2025’te yaklaşık 750 bin kişiye glokom tanısı konuldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’a yakışır bir kampüs kuracağız”
Kırıkkaleli öğrenciden büyük gurur
İlber Ortaylı hayatını kaybetti
Kars’ta öğretmenlere anlamlı ziyaret: Şehit öğretmen Fatmanur Çelik anısına karanfil dağıtıldı
18 ilde yasa dışı bahis operasyonu: 56 şüpheli yakalandı
Kars 36 Spor, Hakkari Zap Spor deplasmanında
Irak’tan Türkiye’ye petrol sevkiyatı yeniden başladı
Derbi sonrası PFDK’dan cezalar: Beşiktaş’a milyonluk fatura
10. Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması All Star sonuçlandı
Murat Övüç’ün yargılandığı davada tutukluluğun devamına karar verildi
Artvin Valisi Ergün, Şavşat ilçesinde muhtarın sorunlarını dinledi
Aydın’da yakalanan 4 organizatör tutuklandı
Aksaray’da bayrama hazırlık: Evde temizlik ve kişisel bakım desteği
AJet’in 4 fabrika çıkışlı uçağı daha seferlere başladı
Beşiktaş iddiaları gündeme gelmişti, Dortmund'dan ayrılık kararı
Sivas’ın ulaşımına dev yatırım: Kuzey çevre yolu ve havalimanı pisti projelerinde yeni aşama
HSK kararıyla Yargıtay’a 8 yeni üye seçildi
Türkiye’de glokom tehlikesi: 750 bin yeni vaka
Bakan Kurum: COP31’de diyalog, uzlaşı ve aksiyon odaklı süreç yürüteceğiz
Galatasaray’da Mauro Icardi dönemi sona eriyor
MSB: İran kaynaklı balistik mühimmat etkisiz hale getirildi
İnşaat üretim endeksi ocakta yıllık yüzde 8 arttı
Fenerbahçe zirve peşinde Fatih Karagümrük deplasmanında
Prof. Dr. İlber Ortaylı entübe edildi
Hükümlülere Ramazan Bayramı'nda açık görüş izni
Türkiye’nin jeotermal enerji kapasitesi 19 bin 836 megavat-termale ulaştı
Gemi adamlarının iaşe bedeli 430 lira oldu
“Kozan Vakfı İftarında Çukurova Birliği mesajı”
Yükleniyor




