Cahit Özkan: Dünya ülkeleri küçülüyor, Türkiye ekonomisi büyüyor

Cahit Özkan: Dünya ülkeleri küçülüyor, Türkiye ekonomisi büyüyor

Türkiye ekonomisine yönelik konuşan AK Partili Cahit Özkan, büyümeye gidildiğini bu sebeple de 2021 yılının ülke için çok farklı olacağını belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Denizli'deki Çamlık Ofis'te düzenlediği basın toplantısında ekonomi gündemini değerlendirdi.

Cahit Özkan, son 20 yıllık süreçte ülkenin ekonomik kabiliyetlerini artırmak, üretim, istihdam, ihracat ve refahın vatandaşlar arasında hakça dağıtılması üzerine pek çok reformlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

"YENİ PROGRAM 2023 HEDEFLERİ İÇİN ÖNEMLİ"

2022 yılında ortaya konulan ekonomik programın 2023 hedeflerini başarma istikametinde çok daha mesafe almalarına vesile olacağını anlatan Özkan, "Ülkemizin son 20 yılı kolay geçmedi. Ekonomimizi, milli irademizi ve demokrasimizi hedef alan saldırılar aslında vatandaşlarımızın, 85 milyonun ekonomik kaynaklarını hedef alıyordu. Biliyoruz ki darbeler, vesayetler ve milli iradeye karşı girişimlerin arka planında doğrudan ülkenin ekonomik kaynakları vardır." dedi.

AK Partili Cahit Özkan: 2021 yılı Türkiye için çok farklı bir yıl olacak

"DÜNYA ÜLKELERİ KÜÇÜLÜRKEN TÜRKİYE BÜYÜYOR"

Üreticinin, ihracatçının ve sanayicinin önündeki engelleri tamamen ortadan kaldırarak kalıcı yatırım ülkesi haline gelmek istediklerini dile getiren Özkan, şöyle devam etti:

"Türkiye olarak salgın ortaya çıktığı andan itibaren güçlü sağlık altyapımız sayesinde vatandaşlarımızın sağlığını koruduk. 2020 yılı bütün dünya ekonomileri açısından büyük bir kayıp yıl olmasına rağmen Türkiye güçlü sağlık altyapısı sayesinde tam kapamaya gitmeden kontrollü üretimine devam etmiş ve 2020 yılını 1,8 büyüme oranıyla hamdolsun kapatabilmiş. Artık 2021 yılı bu anlamda Türkiye için çok farklı bir yıl olacak. Büyümeyi başarmışız. Bütün dünya ülkeleri küçülme istikametinde giderken Türkiye olarak pozitif büyümeye ulaşmışız."

Cahit Özkan: Dünya ülkeleri küçülüyor, Türkiye ekonomisi büyüyor #1

"DÜŞÜK FAİZ VE İSTİKRARLI KUR POLİTİKASIYLA REFAHI ARTIRACAĞIZ"

Özkan, kur tehdidiyle paradan para kazanan, faizle para kazanan ekonomi anlayışının terk edildiğini de belirterek "İş dünyasının önünü görebildiği, yabancı yatırımcıların bizi tercih ettiği, üretim, istihdam ve ihracat avantajı sonuna kadar kullanılarak Çin’in son 20 yıllık süreçte yakaladığı hızlı büyüme trendine Türkiye olarak girebilecek miyiz ? Bütün tartışma bu. Bu anlamda belki yüz yılda, bin yılda dediğimiz değişim sürecinde Türkiye tercihini yapmıştır. Ve tercihin millet ve iş dünyası nezdinde karşılığının olduğu görülmüştür. Yeni ekonomi programında düşük faiz ve istikrarlı kur politikasıyla Türkiye’nin ihracat avantajını kalıcı hale getirecek ve bu çerçevede ülkemizin refahını arttırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Cahit Özkan: Dünya ülkeleri küçülüyor, Türkiye ekonomisi büyüyor #2