-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,36% 0,04
-
EURO
51,35% 0,09
-
GRAM ALTIN
6353,13% -1,09
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Büyükşehir ödünç kitap sistemiyle okuma kültürünü geliştiriyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Doğan Hızlan Kütüphanesi, zengin kitap arşiviyle kitapseverlerin yoğun ilgisini görüyor.
Kütüphane de okuma kültürünü geliştirmek amacıyla ödünç kitap verme hizmetiyle de vatandaşların farklı kitaplara ulaşma imkanı sunuyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Doğan Hızlan Kütüphanesi, pazar günleri hariç 09.30-18.30 saatleri arasında okurlara kapılarını açık tutuyor. Ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunan kütüphanede tek kişilik masalara sahip çalışma salonunu kullanmak için üyelik şartı aranmıyor. Tüm kütüphanecilik hizmetlerinin ücretsiz olduğu Doğan Hızlan Kütüphanesi, her yaştan okuyucunun kullanımına açık yapısıyla kentte önemli bir buluşma noktası olmayı sürdürüyor.
100 BİN KİTAP İLE HİZMET
Kataloğunda yaklaşık 100 bin kitabın yer aldığı kütüphanede, binlerce yabancı dilde eser de bulunuyor. 2025 yılı içinde hizmete açılan Ukrayna kitap köşesi ile koleksiyonun çeşitliliği daha da artarken, kütüphanenin kataloğu yeni kitaplarla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Her ay 10 binin üzerinde kitabın ödünç alındığı Doğan Hızlan Kütüphanesi, okuma kültürüne katkısını ödünç verme hizmetleriyle de güçlendiriyor.
BAĞIŞLAR DEVAM EDİYOR
Öte yandan kütüphanede devam eden kitap bağış kampanyası kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından PTT Kargo aracılığıyla ücretsiz şekilde kitap gönderimi yapılabiliyor, kargo masrafları Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Bağış kapsamında kütüphaneye ulaştırılan kitaplar titizlikle fiziksel muayeneden geçirilerek Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden kitap talep eden kamu kurum ve kuruluşlarına yine PTT Kargo kanalıyla gönderiliyor. 2025 yılı içerisinde 89 kurum ve kuruluş kitaplığına yaklaşık 17 bin 800 kitap ulaştırılırken, Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kütüphane ve kitaplıkların katalogları da bağışlarla beslenmeye devam ediyor.
Çöpe atılan altınlar saatler süren aramayla bulundu
Tarım Bakanı Yumaklı çocuklarla fidan dikti
Pitbull saldırısında sahibine 7,5 yıla kadar hapis talebi
Atlas Çağlayan cinayetinde iddianame tamamlandı
"Yenidoğan çetesi" davasında tutukluluk devam kararı
Galatasaray’dan 347 milyon euroluk dev gelir
Erdoğan: Teşkilatımız Ramazan’da milletle gönül gönüleydi
ABB’den “peyzaj vurgunu” iddialarına yalanlama
Merkez Bankası rezervlerinde sert düşüş
Küresel ticaret alarmda: Hürmüz Boğazı’nda 1900 gemi durdu
RTÜK Başkanı Daniş’ten Adalet Bakanı Gürlek’e ziyaret
Otomotiv ihracatı 41,5 milyar dolarla tarihi rekor kırdı
RATEM Başkanı Vedat Gündoğan'dan Türk İnternet Medya Birliği'ne ziyaret
YKS’ye 2,4 milyon başvuru: En yaşlı aday 87 yaşında
NATO Irak misyonu sonlandı: Türk askeri yurda döndü
Bursa’da barajlar yeniden doldu
LGS'de yeni uygulama: Beslenme paketi için veli onayı şart
İstanbul’da sahte içki operasyonu: 28 bin litre alkol ele geçirildi
Rusya’dan Washington ve Tel Aviv’e çağrı: İran’ın nükleer tesislerine saldırılar durmalı
Aksaray Belediyesi yaz spor okulu için start verdi
Ak Parti Aksaray İl Gençlik Kolları, 81 il arasında Türkiye birincisi oldu
Helvadere Göletinde yalnız pelikan ziyaretçilerin ilgi odağı oldu
Elazığ’da 4,3 büyüklüğünde deprem
14 şehirdeki 54 Hazine taşınmazı için özelleştirme kararı
Milliler Dünya Kupası yolunda kritik virajda: Rakip Romanya
Aksaray’da trafiği rahatlatacak yeni çevre yolu
Aksaray’da oyun parkları yenileniyor
X'te erişim sorunu: Kullanıcılar platforma giremedi
Öğrencileri taşıyan minibüs devrildi: 8 yaralı
Gram altın güne gerileyerek başladı
Yükleniyor



