-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
BOSNA HERSEK YALNIZ DEĞİL
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU, SEL FELAKETİNDEN ETKİLENEN BOSNA HERSEK’İ ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAKLARINI VE 60 YAŞAM KONTEYNERİNİN SEL BÖLGESİNE DOĞRU YOLA ÇIKTIĞINI SÖYLEDİ
BAKAN URALOĞLU, KONJİC ŞEHRİNİN BUTUROVİC POLJE KASABASI’NDA İNCELEMELERDE BULUNDU:
“OLAY İLK OLDUĞU ANDA AFAD, TİKA VE KIZILAY KOORDİNASYONUNDA ÇAĞRI BEKLEMEKSİZİN OLAY YERİNE GELDİ”
“20 YAŞAM KONTEYNERİMİZ KAPIKULE’DEN GEÇTİ YARIN BURADA OLACAK, DİĞER 40 KONTEYNER DE TÜRKİYE’DEN YOLA ÇIKTI”
“BİZ BOSNA HERSEK’İ HİÇ YALNIZ BIRAKMADIK, BIRAKMAYACAĞIZ. BENZER OLAYLARIN YAŞANMAMASI NOKTASINDA GEREKLİ İSTİŞARELERİ YAPACAĞIZ”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bosna Hersek’te 4 Ekim’de sel felaketinin yaşandığı Konjic kentinde incelemelerde bulundu. Bakan Uraloğlu, “Olayın ilk olduğu anda AFAD Başkanlığımız TİKA ve Kızılay ile koordine olacak şekilde çağrı beklemeksizin yerinde bir tespit yapmak için buraya geldi. Felakette evleri yıkılan vatandaşların geçici barınmaları için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bugün 20 tane konteynerımız Kapıkule’den geçti. Yarın inşallah burada olacak. İlk etapta onları yerleştirmiş olacağız. Diğer 40 konteyner da Türkiye’den yola çıktı.” ifadelerini kullandı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bosna Hersek’te 4 Ekim’de sel felaketinin yaşandığı Konjic kentinin Buturovic Polje Kasabası’na giderek incelemelerde bulundu. Burada Konjic kentinin Belediye Başkanı Osman Kotiç ve AFAD yetkililerinden bilgi alan Bakan Uraloğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yaşanan afetin büyüklüğüne vurgu yapan Uraloğlu, “Metrekareye 350 kilogram yağış düştüğü söylendi. Bir taş ocağındaki heyelanla beraber olayın boyutu büyümüş. Maalesef vefat eden vatandaşlar ve kayıplar var. Olay ilk olduğu anda AFAD Başkanlığımız TİKA ve Kızılay ile koordine olacak şekilde çağrı beklemeksizin yerinde bir tespit yapmak için buraya geldi ve ihtiyaçlar noktasında gerekli tespiti yaptılar. İlk etapta Türkiye’den burada iş yapan iki firma iş makineleriyle yakın bölgelerdeki kayıp kişilerin bulunmasına yönelik çalışmaları başlattılar.” dedi.
60 Yaşam Konteynerı Bölgeye Doğru Yola Çıktı
Bulundukları bölgede yaklaşık 15 civarında ev yıkıldığını ifade eden Bakan Uraoğlu, “Burada yaşayanların geçici barınmalarıyla ilgili de bir ihtiyaç var. Buradan ayrılmak istemediklerini söylediler. Hemen bugün 20 tane yaşam konteynerımız Kapıkule’den geçti. Yarın inşallah burada olacak. İlk etapta onları yerleştirmiş olacağız. Diğer 40 konteyner da Türkiye’den yola çıktı. İçinde her şeyin olduğu konteynerlerinizden buraya gerektiği kadar göndereceğiz. Geçici barınma için ne gerekiyorsa yapacağız. Kısacık bir alanı gördüm afet epey bir büyüklüğe sahip, bunun kalıcı giderilmesiyle ilgili de biz Türkiye olarak neler yapabiliriz o gayret içerisinde olacağız.” diye konuştu.
“AFAD ve TİKA Koordinasyonunda Ne Gerekiyorsa O İhtiyaçları Karşılayacağız”
Bir kişinin kendilerine “bizi bırakmayın” dediğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, “Biz Bosna Hersek’i hiç bırakmadık bırakmayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız bu noktada en üst perdeden açıklama yaptı. Biz de kurumlar olarak AFAD ve TİKA’nın koordinasyonunda ne gerekiyorsa o ihtiyaçları karşılayacağız. Benzer olayların yaşanmaması noktasında hangi önlemlerin alınması gerektiğine yönelik istişarelerimizi yapacağız.” şeklinde konuştu.
Manavgat’ta Sözen soruşturması genişliyor: 12 kişi tutuklandı
Trafik polislerine zorlu parkurda sürüş eğitimi veriliyor
Bakan Memişoğlu’ndan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Emine Erdoğan’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma
Uzm. Dr. Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Bakan Bayraktar: Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için aramalar sürecek
İran Kızılayı: 36 bin sivil birim hasar gördü
Beşiktaş’a yeni şort sponsoru: Anlaşma sağlandı
Kent Konseylerinden Fatma Şahin’e ziyaret
Tüketici şikayetlerinde ayakkabı ve giyim zirvede
Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısı 110 milyona ulaştı
Isparta'da kentsel dönüşüm süreci başladı
MHP Milletvekilleri ve MYK üyeleri Beşiktaş Başkanı Serdar Adalı'nın Ankara İftarında Bir Araya Geldi
Yurt dışına kaçan 45 firari suçlu Türkiye’ye iade edildi
Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı
Kuzey Kore’den Japon Denizi yönüne çok sayıda balistik füze denemesi
Galatasaray, Başakşehir karşısında serisini sürdürmek istiyor
Türkiye’de bahar havası etkisini artırıyor
İzmir’de toplu ulaşıma zam: Yeni tarifeler 1 Nisan’da başlıyor
Bin aydan hayırlı gece: Kadir Gecesi pazartesi idrak edilecek
Diyarbakır’daki petrol arama sahası büyütülüyor
Emeklilerin bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri başladı
Diyarbakır’da tırda 81 kilo sentetik uyuşturucu yakalandı
Karagümrük yenilgisi sonrası Fenerbahçeli futbolculara tehdit mesajları
Meteoroloji uyarıdı: Sağanak, yoğun kar ve toz taşınımı geliyor
Aksaraylı iş insanından türkiye’nin yerli navigasyonuna destek
İskoçya Edinburgh’da büyük iftar buluşması
Düzce Gazeteciler Cemiyeti'nden İftar Programı
Yükleniyor



