BBP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu Kahramanmaraş'ta konuştu:

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu Kahramanmaraş

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu Kahramanmaraş'ta konuştu:

KAHRAMANMARAS (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskan Yardimcisi Mahmut Yardimcioglu, Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'nin yaninda oldugunu belirterek, "Isgal altindaki o bölgelerden tamamen Ermeniler çikartilincaya kadar Azerbaycan devletinin ve hükümetinin orada sonuna kadar savasmasi ve direnmesi gerektigini, Minsk Grubu'nun ipekli kumaslarina aldanmamasi gerektigini düsünüyorum." dedi.

Temaslarda bulunmak üzere Kahramanmaras'a gelen Yardimcioglu, partisinin il baskanliginca kentteki bir restoranda gerçeklestirdigi "Medya Tanitim Toplantisi"na katildi.

Yardimcioglu, burada yaptigi konusmada, Izmir'de meydana gelen 6,6 büyüklügündeki depremde hayatini kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin Daglik Karabag konusunda Azerbaycan'in yaninda olduguna deginen Yardimcioglu, "Türkiye saldirilar karsisinda Azerbaycan'in yaninda yer aldi. Türkiye Cumhuriyeti'nin Azerbaycan'a vermis oldugu destekten dolayi devletimizi yöneten büyüklerimize tesekkür ediyorum." dedi.

Yardimcioglu, Azerbaycan'in cani, gardaslari olduklarini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Azerbaycan belki bizim bu dünyada iki tane dostumuzdan bir tanesi. Türk milleti Azerbaycan ordusunun ve milletinin yaninda. Isgal altindaki o bölgelerden tamamen Ermeniler çikartilincaya kadar Azerbaycan devletinin ve hükümetinin orada sonuna kadar savasmasi ve direnmesi gerektigini, Minsk Grubu'nun ipekli kumaslarina aldanmamasi gerektigini düsünüyorum. Tatli sözlerine ve güler yüzlerine zamana yayici topu disariya atmalarina inanmamalari gerektigini düsünüyorum. Sonuna kadar o topraklardan o Ermeni belasi çikarilincaya kadar mücadelenin devam etmesi gerektigini düsünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin her ne pahasina olursa olsun Azerbaycan'in yaninda sonuna kadar Türk F-16'larinin kaldirilmasi dahil destek vermesi gerektigini düsünüyorum. Irade beyanimizi, BBP'nin kurumsal beyanini da bu sekilde duyurmak istiyorum."

Yardimcioglu, Kahramanmaras'ta açilacak tünellerden birine Muhsin Yazicioglu'nun isminin verilmesi gerektigini söyledi. Muhsin Yazicioglu isminin sehre yakisacagini vurgulayan Yardimcioglu, "Çünkü Muhsin bey, orada hakka, rahmeti rahmana yürüdü. Muhsin Bey'in isminin verilmesi bu sehirdeki insanlari kesinlikle onurlandiracaktir, kesinlikle hosuna gidecektir. Cumhurbaskanimizin nasil bir insan oldugunu biliyorum. Tünellerin isminin birileri tarafindan belirlenmis olmasinin hiç bir önemi yoktur. O eger bunun Muhsin Yazicioglu olmasi yönünde bir irade beyan edecek olursa onun iradesinin karsisina çikacak herhangi bir irade de yoktur." diye konustu.

Toplantiya, BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleri Ibrahim Alagöz, Bülent Ispir, Il Baskani Bilal Odunkiran ile partililer katildi.