-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,08
-
EURO
50,92% -0,20
-
GRAM ALTIN
7268,20% -0,92
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Bahçeli: 82’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olması hayat memat meselesidir
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “81 Düzce’den sonra 82’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olması artık hayat memat konusu haline gelmiştir.” diyerek Kıbrıs’ın Türkiye açısından taşıdığı stratejik öneme dikkat çekti.
ANKARA - BHA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kıbrıs seçim sonuçlarını değerlendiren Bahçeli, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Türkiye’ye katılması çağrısında bulundu.
Bahçeli, “Kıbrıs Türk’tür, Türk’ün öz vatanıdır. Kıbrıs Parlamentosu acilen toplanmalı, seçim sonucu ve federasyona dönüşün kabul edilemeyeceğini ilan etmeli, Türkiye Cumhuriyeti’ne katılma kararı almalıdır.” ifadelerini kullandı.
“Cumhur ittifakı sarsılmaz bir ittifaktır”
Bahçeli, son dönemde Cumhur İttifakı’nda yaşandığı iddia edilen anlaşmazlıklara da değinerek, “Cumhur İttifakı’ndan çatı uçtu, vazo çatladı, anlaşmazlıklar arttı” şeklindeki söylemlerin asılsız olduğunu söyledi. “Türkiye huzurlu ve refah dolu günlere ulaşıncaya kadar çatlama, patlama ya da ayrışma olmaz.” diyen Bahçeli, ittifakın kararlılıkla yoluna devam ettiğini vurguladı.
“Kıbrıs’ın Güvenliği Türkiye’nin Güvenliğidir”
Kıbrıs’taki seçim sonuçlarının sadece bölgesel değil, ulusal güvenlik açısından da kritik olduğunu ifade eden Bahçeli, “Kıbrıs’ın güvenliği ve geleceği, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği ve geleceğiyle bir ve aynıdır.” dedi.
Gazze ve İsrail eleştirisi
Konuşmasında Gazze’deki gelişmelere de değinen Bahçeli, İsrail’in ateşkese rağmen Refah’a yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi. “İmzasına sadık kalmayan, taahhüdünü hiçe sayan bir haydut devlet, yeniden savaş ve soykırım planı yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.
“Terörsüz Türkiye hedefimizden dönmeyeceğiz”
Bahçeli, Türkiye’nin birliğini hedef alan her türlü girişime karşı duracaklarını belirterek, “Türkiye Devleti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Terörsüz Türkiye hedefimiz, bu bütünlüğü korumak ve güvenceye almaktır.” dedi.
Bazı çevrelerin “terörsüz Türkiye” adımlarını baltalamaya çalıştığını öne süren Bahçeli, “Türk milletinin sinir uçlarıyla oynanıyor. Barış ortamını sabote etmeye yönelik çabalar boşa çıkacaktır.” diye konuştu.
“Atatürk ortak değerimizdir”
Anayasa’nın 66. maddesiyle ilgili tartışmalara da değinen Bahçeli, “Milletimiz bellidir, adı Türk milletidir. Devletimiz bellidir, Türkiye Cumhuriyeti’dir.” diyerek tartışmalara noktayı koydu.
Ankara’da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Kupa’da çeyrek final eşleşmeleri belli oldu
Kutsal Emanetler Giresun'a Ulaştı
Adnan Duman muhtarlarla iftarda buluştu, 2000 çek dağıtıldı
Gazze’de can kaybı 72 bin 135’e ulaştı
Tahinliyle gelen mutluluk: 15 bin aile Başkan Dinçer’e teşekkür etti
Yargıtay Başkanlığı kurumsal iletişiminde yeni vizyon
Emeklilere bayram müjdesi: Ödemeler 14 Mart’ta başlıyor
Şehit Öğretmen Fatma Nur Çelik için hatim duası
Giresun fındığı dünya değerlendirmesinde
Akrebin günlüğü kitapevlerinde ve dijital platformlarda yerini aldı
Aksaray Şehitler Müzesi’ne anlamlı günlerde yoğun ilgi
İzmir’de dev uyuşturucu operasyonu: 1,3 ton skunk ele geçirildi
Aksaray’a yepyeni bir sosyal tesis geliyor: Kapılar çok yakında açılıyor
Ankara, 2027 Avrupa Demokrasi Başkenti yarışında finale kaldı
İran’dan Dünya Kupası kararı: Turnuvaya katılmayacak
MEB’den sözleşmeli öğretmenler için ek atama
Samet Akaydın: “Trabzonspor ile dostluk baki kalmalı”
Zeytinburnu’nda yangın: Alevler 1 saatte kontrol altına alındı
ABD ordusundan İran’daki liman çalışanlarına uyarı
Gazeteci Öner Daşdelen vefatının 18. yılında mezarı başında anıldı
Çanakkale'de uyuşturucu operasyonu: 15 operasyonda 2 tutuklama
Kars 36 Spor Gençler Ligi’nde il birincisi oldu
Digor Türk Telekom YİBO Türkiye yarı finallerine yükseldi
Kars’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 2 organizatör yakalandı
HEKİMSEN’den Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Mehmet Tepe’ye ziyaret
HEKİMSEN’den Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’na anlamlı ziyaret
Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail saldırılarında can kaybı 634’e yükseldi
Vali Ziya Polat’tan İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yılı mesajı
Kars’ta standart dışı plakalara karşı uyarı
Yükleniyor



