-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,39% 0,26
-
GRAM ALTIN
6435,83% 0,20
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
ASAT’tan Muratpaşa’ya 3,5 Milyar TL’yi aşan altyapı yatırımı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, 2019-2026 yılları arasında Muratpaşa ilçesinde gerçekleştirdiği yatırımlarla kent merkezinin altyapısını güçlendirdi.
İçme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, atıksu ve üstyapı çalışmalarını kapsayan projeler için toplam 3 milyar 515 milyon 670 bin 924 TL yatırım yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Muratpaşa’da yürüttüğü yatırımlarla ilçenin altyapısını çağın gerekliliklerine uygun hale getirirken, artan nüfus yoğunluğu ve kent merkezindeki artan hizmet ihtiyacını dikkate alan projeleri de bir bir hayata geçirdi. Yürütülen çalışmalarla hem mevcut ihtiyaçlara çözüm üretildi hem de geleceğe dönük güçlü ve dayanıklı bir altyapı ağı oluşturuluyor.
İÇME SUYUNDA GÜÇLÜ YENİLEME HAMLESİ
Muratpaşa genelinde 86 bin 846 metre içme suyu hattı imalatı gerçekleştirildi. Ekonomik ömrünü tamamlayan boru hatları modern malzemelerle yenilenirken, yeni yerleşim alanlarının da sisteme entegrasyonu sağlandı. Bu kapsamda içme suyu yatırımları için 1 milyar 514 milyon 802 bin 741 TL kaynak kullanıldı.
KANALİZASYON ALTYAPISI MODERNİZE EDİLDİ
İlçede 15 bin 578 metre kanalizasyon hattı döşenerek mevcut şebeke güçlendirildi. Çevre ve halk sağlığını önceleyen çalışmalar kapsamında 101 milyon 184 bin 584 TL yatırım gerçekleştirildi.
ATIKSU YATIRIMLARIYLA ÇEVREYE DUYARLI SİSTEM
Atıksu altyapısı ve arıtma sistemlerine yönelik projeler için 878 milyon 390 bin 182 TL yatırım yapıldı. Bu çalışmalar sayesinde atık suların çevreye zarar vermeden toplanması ve arıtılması sağlanarak sürdürülebilir çevre yönetimine katkı sunuldu.
YAĞMUR SUYU HATLARIYLA TAŞKIN RİSKİNE KARŞI ÖNLEM
Yoğun yağışlarda yaşanabilecek su baskınlarının önüne geçmek amacıyla 15 bin 49 metre yağmur suyu hattı inşa edildi. Bu çalışmalar için 102 milyon 719 bin 749 TL kaynak ayrıldı.
ASFALT VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI
Altyapı imalatlarının ardından üstyapı düzenlemeleri de hız kesmeden sürdürüldü. İlçe genelinde gerçekleştirilen asfalt çalışmaları için 432 milyon 105 bin 562 TL yatırım yapıldı. Böylece altyapı sonrası yollar modern ve güvenli hale getirildi.
HİZMET VE DİĞER YATIRIMLAR
Tesis, ekipman ve hizmet kapasitesinin artırılmasına yönelik diğer yatırımların toplam tutarı ise 486 milyon 468 bin 105 TL oldu. Bu yatırımlarla ASAT’ın Muratpaşa’daki hizmet kalitesi ve müdahale kapasitesi güçlendirildi.
Kaçakçıya göz açtırılmadı
Nitelikli Dolandırcılık Suçundan 3 Şahıs YAKALANDI
KONYSİAD'ın gündemi beden dili ve iletişim
KONSEM KURSLARINDA SANATLA BULUŞUYORLAR
Yapay Zeka İle Görsel Üretim Atölyesi başlıyor
AKSU’DA KAÇAK DÖKÜME KARŞI FOTOKAPANLI DENETİM SÜRECİ BAŞLADI
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kepez Kitap Fuarı’nda
Kepez’de iş arayanlarla işverenler aynı çatıda buluştu
Velilerden Kuzdere’de okul isteği
Kadınlar hem zayıflıyor hem güçleniyor
Gelinler Artık Yalnız Değil!
ESNAF ODASI’NDAN MANAVGAT BELEDİYESİ’NE ZİYARET
ÇOLAKLI’DAKİ TURİZM YOLUNA İLİŞKİN MANAVGAT BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA
MANAVGAT BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ÇİÇEK’TEN YARALI PERSONELE ZİYARET
ASAT’tan Muratpaşa’ya 3,5 Milyar TL’yi aşan altyapı yatırımı
Alanya'da yol bakım çalışmaları sürüyor
ABBO’dan Sezen Aksu şarkıları konseri
Anne Taksi hizmet vermeye başladı
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111'nci yıl dönümü dolayısıyla Kemer'de program düzenlendi.
Türk sporculardan Antalya’da 44 madalya
Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri, Mart 2026
İşsizlik oranı %8,3 seviyesinde gerçekleşti
ATB MART MECLİSİ TOPLANDI
Borsa günü yükselişle noktaladı
İran’dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Geçiş kuralları değişti
Yükleniyor



