Antalya son yılların en yüksek yağışını aldı

Antalya son yılların en yüksek yağışını aldı

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya`nın son bir haftada 500 kilogram ile son yılların en yüksek yağışını aldığını bildirdi.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türel, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen toplantıda Kepezli muhtarlarla bir araya geldi. 
Türel, burada yaptığı konuşmada, Türkiye`deki başarılı belediye başkanları için yapılan anket çalışmalarında Antalya Büyükşehir Belediyesinin ilk üçte çıktığını anlattı .
Anketlerdeki beğeni bölümünde ise "Türkiye birinciliğini kimseye bırakmıyoruz" diyen Türel, bu başarıda memleket aşkıyla çalışmanın yanı sıra mesai arkadaşlarının da büyük payının olduğunu kaydetti.
Kepez`in bugün geldiği noktayı kelimelerle tarif etmenin mümkün olmadığını kaydeden Türel, "Senelerdir süren Avni Tolunay Mahallesi`nin sorununu Ankara`da
görüşüp anında çözebilecek şanslı bir dönemdeyiz. Kömürcüler ve Çalkaya mahallelerinde olduğu gibi TBMM`de özel kanun
çıkartabiliyoruz. Fatih Mahallesi`nin senelerdir çözülemeyen sorununu Hazine ve Vakıflar
arasında mülkiyet takasıyla çözme noktasına getirdik."
Büyükşehir Belediyesi olarak Kepez`e yaptıkları toplam yatırımının 2.2 milyar lira olduğunu belirten Türel, bu yatırımlara belediyenin destekleriyle yapılan hastane, köprü, kavşak gibi projeleri dahil etmediklerini aktardı.
Kentte yağmursuyu drenaj kanalı yatırımlarının 150 milyon liraya yakın olduğuna dikkat çeken Türel, şunları kaydetti:
 "Eskiden Süleyman Demirel Bulvarı iki damla yağmurda göle dönerdi. Son bir haftada
Antalya 500 kilogramla son yılların en yüksek yağışını aldı. Selin İstanbul`u teslim aldığı, vatandaşlarımızın yaşamını yitirdiği yağışlarda metrekareye düşen yağmur miktarı 45 kilogramdır. Antalya`da son bir haftadır bunun 10 misli yağmur yağdı. Bir gün eski Büyükşehir
Belediye Başkanımız Hasan Subaşı ile beraberken dedi ki `Böyle yoğun yağış olduğunda
itfaiye 400`ün üzerinde su baskını ihbarı alırdı` dedi. Şimdi Antalya`nın
tamamında aldığımız ihbar 40`ı geçmiyor." 
2014 seçimlerinden önce tek kanatla uçmaya çalışan Kepez`in artık çift kanatla uçtuğunu vurgulayan Türel, sadece Raylı Sistem Projesinin 800 milyon lira olduğunu, projenin yüzde 70-80`inin Kepez?den geçtiğini açıkladı.