Uyku Pozisyonunuz İlişkinizin Durumunu Gösteriyor

Uyku Pozisyonunuz İlişkinizin Durumunu Gösteriyor

Uyku Pozisyonunuz İlişkinizin Durumunu Gösteriyor

 

Amerikalı araştırmacı Dr. Mark Goulston ve Samuel Dunkell, yaptıkları araştırmalar sonucu uyurken partnerinizle birlikte aldığınız pozisyonun, duygularınızı ortaya çıkardığını iddia ediyor.

UYKU POZİSYONU AŞK HAYATIMIZI BELİRLİYOR

Amerikalı araştırmacı Dr. Mark Goulston ile Samuel Dunkell de `yataktaki beden dilini` araştırmaya koyulmuşlar. Ve uzun yıllar süren çalışmalar sonucunda şu karara varmışlar: Uyurken aldığımız pozisyon, bize, aşk hayatımızı anlatabiliyor. Ancak uyumadan önce yatağa girer girmez seçtiğimiz pozisyon, uyurken tesadüfen değişen hareketlerimizden çok daha net sonuçlar veriyor.

SEVGİ DÜĞÜMÜ

Bundan daha yakın bir pozisyonda uyumak neredeyse mümkün değil. Birbiriyle kaynaşmak isteyen çiftler için en ideal uyku şekli aslında. Bu pozisyonun ardında yatan gerçek ise çiftlerin hislerini aktarmak için uyumadan önce partnerlerinin gözlerinin içine bakmak istemeleri. Dr. Goulston`a göre çiftler, bu pozisyonla, sevmenin ve sevilmenin keyfine varmak istiyorlar. Yani tutkulu bir ilişkinin kanıtı da denebilir bu uyku pozisyonu için. Ancak birbirine kenetlenmiş bir halde uyumak zamanla bedensel açıdan rahatsızlık verebilir.

VENÜS

Amerikalı Psikiyatrist Dr. Dunkell, bu pozisyonun ardında yatan gerçeği şöyle açıklıyor: "Erkek sırtını döndüğünde ve yatağın kenarında uyuduğunda partnerini kendinden uzaklaştırmak istiyor olabilir. Bu durumda kadınlar genellikle yatakta partnerlerinin ardından gelerek onu yakın olmaya zorlarlar. Ancak erkeğin bu manevrası, aynı zamanda yakınlığa bir davet de olabilir. Öyle ki, erkek, partnerine şunu söylemek ister aslında: "Artık yakınlaşmayı senin ele alman gerekiyor. Çünkü ben pasif rolün de keyfini çıkarmak istiyorum."

KORUYUCU MELEK

Sevgi düğümü pozisyonunun bir sonraki aşamasını oluşturuyor. Partnerler daha rahat bir pozisyonda uyumayı isteseler de birbirlerine dokunmaktan asla vazgeçemiyor. Bu pozisyon, çiftler arasında rekabetin olmadığını açıkça gösteriyor. Aynı zamanda birbirlerine karşı yoğun güven duygusu taşıdıklarını da. Yatakta kimin kime sarıldığının ise bir önemi yok aslında. Çiftlerin yatakta verdikleri mesaj şöyle: "Biz birbirimize aidiz ve karşılıklı koruma içgüdüsünü taşıyoruz".

BACAK MAKASI

Bu pozisyon, utangaç ya da çekingen çiftlerin benimsediği bir pozisyon. Partnerinin sadece ayak parmağına ya da dizine dokunması, hislerini henüz net olarak ortaya koymaktan çekindiğinin bir işareti. Öyle ki, yakın temasta bulunarak onu baskı altında tutmaktan korkuyor olabilir. Veya daha önce yaşadıkları ayrılık nedeniyle partnerinin özel yakınlaşmaya nasıl bir tepki verebileceğini bilmiyordur. Bu pozisyonun ne anlama geldiğine gelince: "Seninle yeniden yakınlaşmak istiyorum."

KAÇAK

Kaçışın tipik bir pozisyonu diyebiliriz. Bu kare, bize, taraflardan birinin partneriyle uyumaktan pek de keyif almadığını açıkça ortaya koyuyor. Yatağın kenarında uyumayı tercih eden kişi, aslında başka bir odada yatmayı istiyor, ancak bunu ifade edemiyor. Çiftler arasında birbirlerine kırılmalarını sağlayacak ya da onları birbirlerinden soğutacak bir tartışma da yaşanmış olabilir.Ya da egosu ağır basan taraf, rahat uyuyabilmek için yatakta kendisine daha fazla yer edinmek istiyor ve partnerine uyuyabilmesi için çok az bir yer bırakıyor da olabilir.

DENGE

Bu pozisyonda uyuyan çiftler için huzurlu bir uyku, cinsel yaşamdan daha ağır basıyor. Genelde `utkudan sevgiye geçiş yapan çiftler tercih ediyor. Bu pozisyon, partnerler arasındaki güven ve sevgiyle, daha rahat bir ortamda uyuma arzusu arasındaki dengenin sağlandığına işaret ediyor. Erkeğin eliyle partnerinin beline hafifçe dokunması da bunun en önemli göstergesi.