Antalyaspor yenilmezlik rekorunu kırdı

Antalyaspor yenilmezlik rekorunu kırdı

Antalyaspor yenilmezlik rekorunu kırdı

ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - Süper Lig'de Gaziantep FK deplasmanindan bir puanla dönen Fraport TAV Antalyaspor, 11 maçtir kaybetmeyerek 2006-2007 sezonundaki 10 haftalik yenilmezlik rekorunu gelistirmenin sevincini yasiyor.

Çaykur Rizespor galibiyetiyle ligde 10 maçlik yenilmezlik rekorunu egale eden kirmizi-beyazlilar, 29. hafta mücadelesinde deplasmanda karsilastigi Gaziantep FK'ye de boyun egmedi.

Akdeniz temsilcisi, Hakan Özmert'in kirmizi kart görmesiyle 24 dakika 10 kisi mücadele ettigi karsilasmadan, Adis Jahovic'in 88. dakikada penaltidan attigi golle 1-1 beraberlikle ayrildi.

Ligde daha önce Demir Grup Sivasspor, Besiktas ve Çaykur Rizespor'a karsi oynadigi son üç mücadeleyi kazanma basarisi gösteren Antalyaspor, bu sonuçla kulüp tarihindeki 11 haftalik yeni yenilmezlik rekoruyla puanini 37'ye yükseltti ve 9. siradaki yerini korudu.

 

- Lig lideri karsisinda seriyi 12 maça çikarma hedefi

 

 

Fraport TAV Antalyaspor, son 11 müsabakasinda Yukatel Denizlispor'u 3-0, Kasimpasa'yi 3-1, BtcTurk Yeni Malatyaspor'u 2-1, Demir Grup Sivasspor'u 1-0, Besiktas'i 2-1 ve Çaykur Rizespor'u 3-1 yenerken, Ittifak Holding Konyaspor'la 0-0, Hes Kablo Kayserispor ve Fenerbahçe'yle 2-2, Gençlerbirligi ve Gaziantep FK ile de 1-1 berabere kalip, hanesine 23 puan yazdirdi.

Kirmizi-beyazlilar, 30. hafta mücadelesinde 4 Temmuz Cumartesi günü konuk edecegi lig lideri Medipol Basaksehir'e karsi da kaybetmeyerek, yenilmezlik serisini 12 haftaya çikarmak istiyor.

 

- Süglün: "Podolski ile Sinan Gümüs, Basaksehir maçinda sahada olabilir"

 

Kirmizi-beyazli kulübün basin sözcüsü Murat Süglün, AA muhabirine yaptigi açiklamada, ligde geride kalan maçlarinda Gaziantep FK'ye karsi da kaybetmediklerini hatirlatti.

Gaziantep deplasmanindan alinan bir puanin kendileri açisindan degerli oldugunu ifade eden Süglün, "Zorlu Gaziantep deplasmaninda, üstelik 10 kisi kalmisken kulüp tarihimizde yeni yenilmezlik rekoruna imza attigimiz için mutluyuz." diye konustu.

Süglün, tüm takim oyuncularinin karsilasmada iyi mücadele ettigini vurguladi.

Yildiz oyunculari Lukas Podolski ile golcü futbolculari Sinan Gümüs'ün sakatliklari nedeniyle Gaziantep FK maçinda forma giyemedigini aktaran Süglün, sunlari kaydetti:

"Antrenmanda çok ciddi olmamakla birlikte sakatliklari olustu. O yüzden Gaziantep kadrosunda iki futbolcumuzdan yoksunduk. Hocamiz da bu oyuncularimizi riske atmak istemedi. Doktorlarimiz bir raporlarini versinler. Her iki futbolcumuzu da yeniden sahada görebiliriz diye umuyorum. Podolski ile Sinan Gümüs, Basaksehir maçinda sahada olabilir."