Antalyaspor ligde ulaştığı konumla rahatladı

Antalyaspor ligde ulaştığı konumla rahatladı

Antalyaspor ligde ulaştığı konumla rahatladı

ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - Süper Lig'de 10 haftadir kaybetmeyen Fraport TAV Antalyaspor, küme düsme hattiyla arasindaki puan farkinin açilmasiyla kalan 6 maçina daha rahat bakiyor.

Ligde 2019-2020 sezonunun ilk yarisini 14 puanla 16. sirada düsme hattinda tamamlayan Akdeniz temsilcisi, ara transfer döneminde aralarinda Lukas Podolski, Adis Jahovic, Sinan Gümüs'ün de yer aldigi önemli isimlerle kadrosunu güçlendirdi.

Süper Lig'in ikinci yarisina teknik direktör Tamer Tuna yönetiminde baslayan ve sergiledigi basarili performansla çikisa geçen kirmizi-beyazlilar, geride kalan 28. hafta sonunda puanini 36'ya yükseltti, düsme hattindan bir basamak daha uzaklasip 9. siraya çikti.

Düsme hattinin en üstündeki takimla arasinda 9 puan fark olusan Fraport TAV Antalyaspor, ligin son 6 haftasinda sirasiyla Gaziantep FK (D), Medipol Basaksehir, Trabzonspor (D), Aytemiz Alanyaspor, MKE Ankaragücü (D) ve Galatasaray ile karsilasacak.

 

- Süglün: "Önümüze çok daha rahat bakabiliriz"

 

Kirmizi-beyazli kulübün basin sözcüsü Murat Süglün, AA muhabirine yaptigi açiklamada, geçen hafta Çaykur Rizespor maçini iç sahada 3-1 kazandiklarini hatirlatti.

Takimlarinin, söz konusu galibiyetle bu hafta 28 Haziran Pazar günü deplasmanda Gaziantep FK ve kalan diger 5 karsilasmada daha rahat oynayacagina inandiklarini ifade eden Süglün, söyle konustu:

"Çaykur Rizespor karsisinda tarihimizdeki 10 maçlik yenilmezlik serisi rekorunu egale ettigimiz için mutluyuz. Gaziantep deplasmaninda kaybetmeyip, bu rekoru 11 maça çikarmak istiyoruz. Taraftarimiz bu basarilari hak ediyor. Çaykur Rizespor galibiyeti güzel oldu. Ligde rahat bir konuma ulastik. Yeni yapilanma ve önümüze bakmakla ilgili en azindan bu puani aldiktan sonra daha rahatlatici bir durum ortaya çikti. Bundan sonra önümüze çok daha rahat bakabiliriz."

 

- "Gençler bizim için önemli"

 

Süglün, Antalyasporlu oyuncularin her mücadelede ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalistigini vurguladi.

Genç oyuncularindan da övgüyle bahseden Süglün, "Gençler bizim için çok önemli. Çaykur Rizespor karsilasmasinda Bünyamin Balci, Ufuk Akyol, Dogukan Sinik, Paul Mukairu da sahadaydi. Artik bundan sonra onlarin da performanslarini daha rahat sergileyecekleri birtakim maçlara çikacagiz. Oyuncularimiz takim olarak kenetlendiler, birlik oldular." degerlendirmesinde bulundu.