10576,45%-1,97
42,22% -0,02
48,98% 0,31
5583,77% 0,03
9300,75% 1,37
Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliği, Antalya Valisi Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi. “Yeşil Vatan Seferberliği” sloganıyla düzenlenen etkinlikte, Döşemealtı İlçesi Yeşilbayır Mahallesi sınırlarında bulunan 4,5 hektarlık orman alanına defne, harnup, fıstıkçamı ve servi türlerinden oluşan 8.000 adet fidan toprakla buluşturuldu. Antalya genelinde ise 15 farklı lokasyonda toplam 121,3 hektarlık orman alanında 174.300 fidan dikildi.
Döşemealtı İlçesi Yeşilbayır Mahallesi orman alanında gerçekleştirilen etkinliğe, Vali Hulusi Şahin, 26. ve 27. Dönem Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu, Antalya Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, kamu kurum ve kuruluş yetkilileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Türkiye’nin En Zengin Orman Alanına Sahibiz
Programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin toplam orman varlığının yüzde beşinin Antalya'da olduğunu belirten Vali Şahin, “Toplam arazimizin yarıdan fazlası ormanlarla kaplı. Bu zenginliği, bu güzelliği muhafaza etmek de bizim bir numaralı önceliğimiz. Fakat gerek iklim koşulları gerekse insan unsuru, ormanlarımızı her zaman tehdit altında tutuyor ve yüreğimizi yakan, içimizi acıtan büyük orman yangınlarıyla karşı karşıya bırakıyor. Sonuç olarak her yıl orman kaybına maruz kalıyoruz. Ama orman teşkilatımız her yıl olduğu gibi bu yıl da yanan arazileri, yanan orman alanlarını hızlı bir şekilde ağaçlandıracak.” dedi.
Nesillerimizi Orman Bilinciyle Yetiştirmeliyiz
2021 yılında Antalya’da, Türkiye tarihinin gördüğü en büyük orman yangınının yaşandığını ifade eden Vali Şahin, “Manavgat yangınları civar ilçelere de sıçrayarak tam 60 bin hektar orman arazisinin yanmasına sebep oldu. Aradan geçen 4 yılda mutlulukla görüyoruz ki şu anda fidanlar insan boyuna yaklaşmış durumda, hızlı bir şekilde yeşeriyor ve ormanlarımıza yeniden kavuşuyoruz. Kaybettiğimiz bir ormanı yeniden kazanmak en az 20 yıl alıyor. O yüzden öncelikle ormanlarımızın yanmaması için çalışmalıyız. Çünkü yanan ormanlarımızın sebeplerine baktığımızda, %90’dan fazlası insan unsurundan kaynaklanıyor. Eğer faaliyetlerimizi bilinçli bir şekilde yaparsak ve evlatlarımızı bu bilinçle yetiştirebilirsek, o yürek yakan görüntülerden kurtulmuş oluruz.” sözlerini kaydetti.
Açılış konuşmalarının ardından, Vali Hulusi Şahin ve beraberindeki heyet, öğrencilerle birlikte defne, harnup, fıstıkçamı ve servi fidanlarını toprakla buluşturdu.