Antalya'da 413 imara aykırı yapı tespit edildi

Antalya

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hangi sebeple olursa olsun doğal güzelliklerimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Antalya'da 413 imara aykırı yapı tespit edildi

Kaçak yapılarla mücadele kararlılıkla yürütülüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KurumAntalya'da 413 yapının imara aykırı ve izinsiz yapıldığını tespit ettiklerini bildirdi.

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, kaçak yapıların 266’sının Kaş, 49’unun Kemer, 40’ının Demre, 15’inin ise Manavgat'ta bulunduğu bilgisini paylaştı.

413 İMARA AYKIRI VE İZİNSİZ YAPI TESPİT EDİLDİ

Ülkenin hiçbir yerinde, hangi sebeple olursa olsun doğal güzelliklerin bozulmasına izin vermeyeceklerinin altını çizen Kurum, şu ifadeleri kullandı:

 

"Kıyılarımızda kaçak, imara aykırı yapılarla ilgili imar denetçilerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Antalya’da Özel Çevre Koruma Bölgeleri ve Doğal SİT alanlarımızda bugüne kadar 247 denetim gerçekleştirdik. 413 yapının imara aykırı ve izinsiz yapıldığını tespit ettik.

"TÜM KAÇAK YAPILARIN YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"

Tespit ettiğimiz bu kaçak yapıların 266’sı Kaş, 49’u Kemer, 40’ı Demre, 15’i Manavgat ilçelerimizde bulunuyor. Yerel yönetimlerimize verdiğimiz talimatlar doğrultusunda tespit edilen tüm kaçak yapıların yıkımını gerçekleştiriyoruz.

"DOĞAL GÜZELLİKLERİMİZİN BOZULMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Kaçak yapılarla ilgili hukuki süreçleri işletirken büyükşehir, il ve ilçe belediyelerimizin bu konuda sahada vereceği destek çok önemli. Yerel yönetimlerimizle birlikte, ülkemizin hiçbir yerinde, hangi sebeple olursa olsun doğal güzelliklerimizin bozulmasına izin vermeyeceğiz.

İHBAR VE ŞİKAYET HATLARI

Bakanlık ekiplerimiz kaçak yapılarla ilgili çalışmalarını sürdürürken bu konuda ihbar ve şikayetlerinizi çevre ihbar hattımız: 0532 01 01 181,  çağrı merkezlerimiz: ALO 181 üzerinden bize iletebilirsiniz."