Antalya'da yaya geçidindeki "uysal yılan" görenleri şaşırttı

Antalya

Antalya'da yaya geçidindeki "uysal yılan" görenleri şaşırttı

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Konyaalti ilçesinde, yaya geçidinden yolun karsisina geçen ve türü "uysal" olarak bilinen yilani görenler saskinlik yasadi.

Ögretmenevleri Mahallesi'nde okulunun önündeki yilani fark edenler, kisa süreli korku ve panige kapildi. Bir süre sonra yaya geçidini kullanarak yolun karsisina geçen yilan gözden kayboldu. Kent merkezindeki bu alisilmadik anlar, Anadolu Ajansi (AA) muhabirince görüntülendi.

Görüntüleri inceleyen Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ögretim Görevlisi Mehmet Rizvan Tunç, söz konusu hayvanin zehirli olmadigini ve türünün "uysal yilan" olarak bilinen "Eirenis modestus" oldugunu söyledi.

Bölgede çok bina olmadigi 20 yil öncesinde, bu tür yilanlarin dogal yasam alanlarinda daha çok görülebildigine dikkati çeken Tunç, "Tabii geçen sürede insan baskisiyla bu hayvanlarin yasam alanlari daraldi. Günümüzde kent merkezinde bir yaya geçidinde yilan görmek çok alisik olunan bir durum degil. Yilanin yaya geçidinden geçmesi de ilginç görüntü olusturmus." diye konustu.

Kimsenin panik yapmasina gerek olmadigini dile getiren Tunç, bu yilan türünün insanlara zarar vermedigini kaydetti.

"Uysal yilan"in hasereleri ve küçük fareleri avlayabildigi için insanlara faydasi oldugunu vurgulayan Tunç, "Dogal dengenin korunmasi için bu yilanlarin öldürülmemesi gerekiyor." uyarisinda bulundu.