Antalya'da KKKA teşhisi konulan kişi tedavi altına alındı

Antalya

Antalya'da KKKA teşhisi konulan kişi tedavi altına alındı

ANTALYA (AA) - Antalya'nin Gazipasa ilçesinde vücuduna kene tutunan kisiye sevk edildigi Akdeniz Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesinde Kirim Kongo Kanamali Atesi (KKKA) tanisi konuldu.

Bugday tarlasina hasada giden 48 yasindaki Ahmet Çaglayan, ertesi sabah vücuduna tutunan keneyi fark etti. Keneyi kendi imkanlariyla çikaran Çaglayan, bas dönmesi ve mide bulantisi sikayeti görülmesi üzerine Gazipasa Devlet Hastanesine basvurdu.

Buradan Akdeniz Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesine sevk edilen Çaglayan, KKKA teshisi konularak, tedavi altina alindi.

Hastanede bir süre tedavi gören Çaglayan, taburcu edilmesinin ardindan evinde gözetime alindi.

Çaglayan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, vücudunda kene oldugunu gören herkesin vakit geçirmeden hastaneye basvurmasi gerektigini belirtti.

Çocuklugunda da kene isirmasi ile karsilastigini anlatan Çaglayan, "Bize kene yapisirdi ama söker atardik. Ilk defa bu sekilde rahatsizlandim. Çekince kene oldugunu anladim. Eger bilseydim çekmez dogru hastaneye giderdim. Kesinlikle ihmale gelmez." ifadelerini kullandi.

Tarladan gelen esinin rahatsizlanmasi üzerine hastaneye gittiklerini aktaran Yasemin Çaglayan da yapilan tetkiklerde hastaligin tespit edildigini belirtti.

Güneyköy mahalle muhtari Yahya Küçükballi da kene isirmalarina karsi vatandaslari uyardi.