-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Antalya pilot il oldu: Satılık ev ilanlarına e-Devlet onayı geliyor
Antalya’da satılık ev ilanları için e-Devlet onayı şartı geliyor. Yeni sistemle sahte ilanlar, yetkisiz emlakçılık ve fahiş fiyat artışları engellenecek.
ANTALYA - BHA
Ticaret Bakanlığı’nın fahiş fiyat artışları ve sahte ilanlarla mücadele kapsamında hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 1 Şubat 2026 itibarıyla satılık taşınmaz ilanlarını da kapsayacak. Uygulamanın pilot olarak başlatılacağı iller arasında Antalya da yer alıyor.
Antalya’da emlak sektörünü yakından ilgilendiren yeni bir döneme giriliyor. Daha önce kiralık ilanlar için 1 Ocak 2025’te devreye alınan EİDS, bu kez satılık konut ve taşınmaz ilanları için zorunlu hale getirilecek. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen sistem, ilk etapta pilot illerde uygulanacak.
Kayıt dışı faaliyetlere sıkı denetim
Yeni sistemle birlikte mülk sahipleri, e-Devlet üzerinden kendilerine ait taşınmazı seçerek ilan oluşturacak ve ilan verme yetkisini emlak işletmelerine dijital ortamda tanımlayacak. Böylece yetkisiz kişilerce verilen ilanların, sahte hesaplar üzerinden yapılan paylaşımların ve kayıt dışı aracılık faaliyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Ayrıca uygulamanın fahiş fiyat artışlarını da sınırlaması bekleniyor.
EİDS logosu zorunlu olacak
Satılık taşınmaz ilanlarında doğrulama tamamlandığında, ilanlarda EİDS logosu veya ibaresi yer alacak. Taşınmaz sahipleri, e-Devlet üzerinden verdikleri yetkiyi iptal edebilecek ya da en az üç ay süreyle uzatabilecek.
Antalya, İzmir ve Sivas pilot il
Elektronik İlan Doğrulama Sistemi, 1 Şubat 2026’dan itibaren İzmir, Antalya ve Sivas’ta pilot olarak uygulanmaya başlanacak. 15 Şubat 2026 itibarıyla ise ülke genelinde zorunlu hale gelecek. Sistem sayesinde satılık ilanların mülkiyet bilgileriyle birebir eşleşmesi sağlanacak; sahte ilanlar, yetkisiz emlakçılık ve dolandırıcılık girişimlerinin önüne geçilecek.
Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu yetkilileri, düzenlemenin sektörde güven ortamını güçlendireceğini ve disiplini artıracağını belirtiyor.
Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci’den 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Adana merkezli bahis operasyonu: 24 tutuklama
Çelik: İHA ve SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmek beka meselesi
Devlet Bahçeli’den İlber Ortaylı için taziye mesajı
Kocaeli'de penaltı tartışması: Selçuk İnan kulübeyi soyunma odasına götürdü
Manavgat’ta Sözen soruşturması genişliyor: 12 kişi tutuklandı
Trafik polislerine zorlu parkurda sürüş eğitimi veriliyor
Bakan Memişoğlu’ndan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Emine Erdoğan’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma
Uzm. Dr. Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Bakan Bayraktar: Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için aramalar sürecek
İran Kızılayı: 36 bin sivil birim hasar gördü
Beşiktaş’a yeni şort sponsoru: Anlaşma sağlandı
Kent Konseylerinden Fatma Şahin’e ziyaret
Tüketici şikayetlerinde ayakkabı ve giyim zirvede
Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısı 110 milyona ulaştı
Isparta'da kentsel dönüşüm süreci başladı
MHP Milletvekilleri ve MYK üyeleri Beşiktaş Başkanı Serdar Adalı'nın Ankara İftarında Bir Araya Geldi
Yurt dışına kaçan 45 firari suçlu Türkiye’ye iade edildi
Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı
Kuzey Kore’den Japon Denizi yönüne çok sayıda balistik füze denemesi
Galatasaray, Başakşehir karşısında serisini sürdürmek istiyor
Türkiye’de bahar havası etkisini artırıyor
İzmir’de toplu ulaşıma zam: Yeni tarifeler 1 Nisan’da başlıyor
Bin aydan hayırlı gece: Kadir Gecesi pazartesi idrak edilecek
Diyarbakır’daki petrol arama sahası büyütülüyor
Emeklilerin bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri başladı
Diyarbakır’da tırda 81 kilo sentetik uyuşturucu yakalandı
Yükleniyor




