-
BIST 100
15737,40%-0,86
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,25% 0,01
-
GRAM ALTIN
6343,45% 1,56
-
Ç. ALTIN
10573,62% -0,38
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, atçılık alanındaki ilk uluslararası projesi ile uluslararası kongrede yer aldı
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ), atçılık alanındaki ilk uluslararası projesi olan YEPTİM (Atçılıkta Dijital Öğrenme Yöntemleri) ile bilimsel platformlarda yer almaya devam ediyor.
ANKARA - BHA
Üniversite, 25–27 Mart 2026 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Atlı Spor Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen IV. Uluslararası – VI. Ulusal Veteriner At Bilimleri Kongresi’nde akademik çalışmalarıyla temsil edildi. Alanında uzman akademisyenleri, araştırmacıları ve sektör temsilcilerini bir araya getiren kongrede, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Ali Ekber Ün, davetli konuşmacı olarak yer aldı.
Öğr. Gör. Ali Ekber Ün, kongre kapsamında gerçekleştirdiği “Atçılıkta Dijital Öğrenme Yöntemleri (YEPTİM)” başlıklı sunumunda proje çıktılarını katılımcılarla paylaştı. Sunumda; Atçılık eğitiminde dijital dönüşüm süreçleri, Yenilikçi öğrenme modelleri, Sanal ve artırılmış gerçeklik destekli eğitim uygulamaları, Genç at uygulayıcılarının modern eğitim yöntemleriyle yetiştirilmesi gibi güncel ve yenilikçi yaklaşımlar ele alındı. Proje ekibi olarak Öğr.Gör.Hacı Kaya ve Antrenör Bahar Özsoy katılımcılara uygulamalı anlatımda bulundular. AYBÜ’nün uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda geliştirilen YEPTİM projesi, atçılık eğitiminde teknoloji destekli öğrenme süreçlerinin yaygınlaştırılmasını ve uygulamalı eğitimin daha erişilebilir, sürdürülebilir ve çağdaş bir yapıya kavuşturulmasını hedeflemektedir.
Proje kapsamında sunulan dijital öğrenme yaklaşımları, at bilimleri alanında eğitim ve uygulama süreçlerine yenilikçi bir perspektif kazandırmaktadır. Kongre süresince gerçekleştirilen bilimsel paylaşımlar sayesinde katılımcılar, dijital öğrenme araçlarının at bilimleri alanındaki kullanımına ilişkin güncel bilgi ve uygulamalar hakkında kapsamlı kazanımlar elde etti. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, bilimsel üretimi destekleyen uluslararası projeler ve disiplinlerarası çalışmalar aracılığıyla akademik gelişimini sürdürürken, toplumsal katkı sağlayan yenilikçi eğitim modelleri geliştirmeye devam etmektedir.
Tarihi Ankara Atatürk Spor Salonu’nda yıkım başladı
AK Parti Heyetinden Adalet Bakanı Akın Gürlek’e hayırlı olsun ziyareti
Yeşilay Kars Şubesi’nden eğitim programı
Öğrencilerden “Safahat İzinde Değerler Arayışı”
Yeşilyurt’ta otizm yaşam merkezi Nisan ayında açılıyor
Kars’ta durdurulan araçta metamfetamin maddesi ele geçirildi
Biber fiyatıyla oynayan markete 1,8 milyonluk yaptırım
HEKİMSEN’den dijital sağlık hamlesi: HADEM365 yayında
Prof. Dr. Veysel Ayhan: Körfez’de İran-BAE gerilimi
Hafta sonu Türkiye genelinde bulutlu ve yağışlı hava etkili olacak
Türkiye Birinciliği Snowboard Müsabakaları Kars Sarıkamış’ta tamamlandı
Gazeteci Çiğdem Toker 'Yap-İşlet-Devret Projeleri' başlıklı söyleşisi gerçekleştirdi
Ankara'da fahiş hesap şebekesine operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı
Kars’ta Muhsin Yazıcıoğlu hayrına 10 bin kişilik lokma dağıtıldı
APP plakaya ağır ceza: 1 Nisan’da denetimler başlıyor
Yılmaz’dan savaş mesajı: Kalıcı çözüm diplomasiyle mümkün
Motorine kısa süreli indirim geldi, zam kapıda
Fenerbahçe ile anılmıştı: Lewandowski karar aşamasında
Bakan Memişoğlu: Günlük 3 milyondan fazla muayene yapıyoruz
MTSO Başkanı Sadıkoğlu : Depremzede esnafa öncelik verilsin
Isparta’da kuzu göbeği sezonu başladı
FIFA’dan 2 kulübe transfer yasağı geldi
Gaziantep’te sahte plaka operasyonu: 3 gözaltı
Aile Bakanlığı'ndan "kiracılara barınma desteği" iddialarına yalanlama
Başkan Yıldırım 11 vatandaşa daha tapularını teslim etti
Hande Erçel uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alındı
Malatya’da kiralık ev fiyatları düşüşte
Malatya’da 62. kütüphane haftası başladı
Itso üyelerine e-ticaret eğitimi
Malatya sanayi sitesindeki esnaf yetkililere seslendi
Yükleniyor



