-
BIST 100
18348,68%0,11
-
DOLAR
46,46% 0,03
-
EURO
53,12% -0,33
-
GRAM ALTIN
6258,53% 0,87
-
Ç. ALTIN
10117,53% 0,31
Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu 9'uncu kez toplandı
Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu’nun 9’uncusu yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
ANKARA - BHA
Meclis ve Çalışma Gruplarının hazırladığı Tavsiye Kararlarının gözden geçirilmesi süreci başlatılırken, Tavsiye Kararları Genel Kurulunun da yapılması kararlaştırıldı. “Başkent’in Ortak Aklı” ilkesiyle çalışmalarını sürdüren Ankara Kent Konseyi’nde (AKK) 9’uncu Yürütme Kurulu (YK) Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, bir önceki Yürütme Kurulu toplantısından bu yana AKK çalışma grupları ve meclislerinden Yürütme Kurulu’na iletilen toplam 172 tavsiye kararı gündeme alındı. Tavsiye kararlarının gözden geçirilmesi süreci başlatılırken, Tavsiye Kararları Genel Kurulu’nun inceleme sürecinden sonra yapılması kararlaştırıldı.
Toplantıda tavsiye kararları için değerlendirme süreci başlatıldı
AKK Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin’in moderatörlüğündeki toplantıya, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AKK Başkan Yardımcıları Dr. Süleyman Basa, Prof. Dr. Lale Özgenel, Ceren Anadol, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Şevket Bülent Yahnici, Genel Koordinatör Ömer Şan, AKK İcra Kurulu ve YK üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan AKK Başkan Vekili Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, iletilen önerilerin önemli bir kısmının tavsiye kararı formatına uygun olmadığını belirterek kapsamlı bir ayıklama ve değerlendirme sürecinin yürütüleceğini ifade etti.
Bu kapsamda Prof. Dr. Lale Özgenel ile birlikte çalışma yapılacağını aktaran Şahin, benzer içeriklerin birleştirileceğini ve uygun hale getirilen tavsiye kararlarının liste halinde Yürütme Kurulu’nun değerlendirmesine sunulacağını kaydetti.
Toplantıda Kültür - Sanat ve Eğitim Başlıkları öne çıktı
Toplantıda, Kültür Sanat 101 Çalıştayı sonrasında Kültür Sanat Meclisi tarafından hazırlanan 101 maddelik tavsiye kararlarının büyük bölümünün güçlü içerik taşıdığı vurgulandı.
Eğitim, çalışma hayatı ve kent yoksulluğu başlıklarında hazırlanan raporların da değerlendirme sürecine dahil edileceği belirtildi.
AKK Başkan Vekili Şahin, 2019–2024 döneminde AKK’dan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne iletilen 126 tavsiye kararından 125’inin oy birliğiyle kabul edildiğini hatırlatarak, bu kararların yaklaşık yüzde 40’ına ilişkin belediye tarafından çalışma yürütüldüğü bilgisini paylaştı. Bu oranın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunun altı çizildi.
Tavsiye Kararları genel kurul
Kent konseyleri mevzuatı gereği tavsiye kararlarının Genel Kurul’da görüşülmesi gerektiğini belirten Şahin, Tavsiye Kararları Genel Kurulu’nun da söz konusu inceleme sürecinden sonra yapılmasını önerdi.
Öneri, Yürütme Kurulu üyelerinin oy birliğiyle kabul edilirken, tarihi daha sonradan kamuoyuna açıklanacak olan Tavsiye Kararları Genel Kurulu hazırlık sürecini yürütmek üzere Yürütme Kurulu üyelerinin katkı sunacağı bir komisyon kurulmasına karar verildi.
Ankara, Avrupa Demokrasi Başkenti 2027 finalisti
Toplantıda ayrıca Ankara’nın “Avrupa Demokrasi Başkenti 2027” sürecine ilişkin önemli bir gelişme paylaşıldı. Yapılan bilgilendirmede Ankara’nın Brüksel ve Denizli ile birlikte finalist şehirler arasında yer aldığı belirtilirken, sürecin bundan sonraki aşamasında Avrupa genelinde halk oylaması yapılacağı ifade edildi. AKK Başkan Vekili Şahin, sürecin Ankara’nın uluslararası görünürlüğü açısından önemli fırsatlar barındırdığını vurguladı.
Çevre düzeni planı lansmanı gündeme geldi
Yürütme Kurulu’nda ayrıca Ankara 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı kapsamında Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen lansman toplantısı da değerlendirildi.
Toplantının kamu kurumlarının geniş katılımıyla verimli geçtiği ifade edildi.
Üyelerden katkı ve iş birliği vurgusu
Toplantının görüş ve öneriler bölümünde söz alan Yürütme Kurulu üyeleri; uluslararası markalaşma süreci, yerel değerlerin korunması, iletişim stratejisi hazırlanması ve saha çalışmalarının artırılması yönünde görüşlerini paylaştı.
Toplantı, öneri, görüş ve değerlendirmelerle tamamlanırken, AKK’nin Başkent için çözüm odaklı çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı.
Ankara Üniversitesi Rektörü, Beypazarı Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti
AKK toplumsal şiddete yönelik düzenlenen panele ev sahipliği yaptı
Beypazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü: Beypazarı oldukça ziyaretçi alan bir yerdir
Adil Koçalan: Medya kuruluşları ülkemizin ortak hafızasını oluşturan en önemli kurumlardır
Eğitimci Hayat Aras: "Yakutistan'da Isıah (IHIAH) Bayramı"
İstanbul'da iki ilçede planlı su kesintisi uygulanacak
Battalgazi Belediyesi'nden esnafa temiz çalışma ortamı
28. Yeşilyurt Kültür, Spor ve Kiraz Festivali, 28 Haziran'da gerçekleşecek
Malatya'da genç girişimciler ödüllerini aldı
Yeşilyurt'ta yaz akşamları etkinlikleri aile şenlikleriyle başladı
İki haftalık uyuşturucu operasyonlarında binlerce şüpheliye işlem
UDSP yabancı dil sınavı için giriş belgeleri yayımlandı
Başkan Taşkın'dan Prof. Dr. Sezai Yılmaz'a ziyaret
Malatya'da altyapı çalışmaları devam ediyor
Malatya'da yeni ulaşım aksı için çalışmalar hızlandı
Trabzon Beşirli’ye çocuklara özel külliye geliyor
AKK Başkanı Yılmaz Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Mehmet Akarca'yı ziyaret etti
AKK Ankara'ya İz Bırakanların konuğu İlhan Selçuk oldu
Mayıs ayı son 56 yılın en soğuk dönemlerinden biri oldu
Tunceli’de mantar ararken kaybolmayın! AFAD’dan hayati uyarı
Malatya’nın altın meyvesi için yol haritası belirlendi
Şehit babaları Babalar Günü'nde unutulmadı
HDH Medya 10. yıl gala gecesinde başarılar ödüllendirildi
Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit ve hakaret davasında karar verildi
Gazze'de can kaybı 73 bin 35'e ulaştı
İngiltere’de sıcak hava dalgası: Kırmızı alarm verildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 103 yıllık cumhuriyetin en başarılı kadrosu olduk
Nurullah Öner, sahadan gelen talepleri projelere dönüştürüyor
AK Parti Baskil’de 100 kişilik kadroyla sahaya indi
Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’nden sıcak hava uyarısı
Yükleniyor



