-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
ALANYA HEYETİ LONDRA’DA TUR OPERATÖRLERİYLE MASAYA OTURDU
Dünyanın önde gelen turizm fuarlarından olan WTM Londra Fuarı’nın ilk gününde Alanya, beşli bir birliktelikle fuardaki yerini alarak Alanya’ya turist getiren tur operatörleriyle görüşmeler gerçekleştirdi.
Alanya, 4-6 Kasım tarihlerinde düzenlenen WTM Londra Turizm Fuarı’nda, Alanya Kaymakamı Dr. Şakir Öner Öztürk, Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Eray Erdem, Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Abdurrahman Açıkalın, ALTAV Başkan Yardımcısı Gökçe Aydoğan Ergün, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD= Başkan Yardımcısı Kerim Kılınç ve Kleopatra Otelciler Derneği Başkanı Şevki Taç’ın katılımıyla tüm paydaşlarıyla güçlü bir biçimde yer alıyor.
‘ALANYA YOLCULARIN YÜZDE 30’UNU ALIYOR’
Alanya heyeti fuarda ilk olarak İngiltere pazarında Antalya’ya yılda yaklaşık 300 bin turist getiren Libero On The Beach Yönetim Kurulu Başkanı Can Tolga Eroğlu ile görüştü. Eroğlu; Antalya’ya getirdikleri yolcuların yüzde 30’unun Alanya’yı tercih ettiğini belirtirken, 2026 yazı için satışlarda yüzde 20 artış hedeflediklerini ve toplam yolcu sayısını 430 bine çıkarmayı planladıklarını ifade etti. Görüşmede Eroğlu, Alanya’nın İngiltere pazarında ‘yükselen destinasyon’ olarak öne çıktığını da vurguladı.
TUR OPERATÖRLERİNDEN ‘ALANYA’YA YÜKSELİYOR’ MESAJI
Alanya heyetinin görüştüğü bir diğer firma ise MTS Globe oldu. MTS Globe Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Münci Karakaya, satışların yüzde 4’lük kısmının ekim ayına kaydığını, Ekim’deki hava koşullarının ve fiyat uygunluğunun özellikle aileleri Alanya’ya yönlendirdiğini belirtti. Corendon Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve Corendon Turizm Grubu’nun Kurucu Ortağı Atılay Uslu ile yapılan görüşmede ise 2025 yılı için toplamda yüzde 8’lik bir artış yakalandığı, özellikle Gazipaşa-Alanya Havalimanı (GZP) hattında Danimarka uçuşlarında yüzde 8-10 bandında büyüme olduğu aktarıldı. Corendon temsilcileri, Danimarka’dan gelen yolcuların büyük çoğunluğunun Gazipaşa-Alanya Havalimanı’nı tercih ederek Alanya’ya yöneldiğini ifade ederken, 2026 ön satışı için de yüzde 9’luk bir artışın şimdiden göründüğünü paylaştılar. Danimarka pazarında henüz üçüncü yılları olmasına rağmen yüzde 18’lik satış artışı yakaladıklarını söyleyen firma temsilcileri, Kuzey pazarı içinde Alanya’nın öneminin giderek arttığını vurguladı.
CORAL TRAVEL’DAN GAZİPAŞA-ALANYA HAVALİMANI’NA UÇUŞ PLANI
Alanya heyetinin fuarda gerçekleştirdiği en kritik görüşmelerden biri de Coral Travel Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, Finans Müdürü Kaan Ergün, Genel Müdür Burkan Cem Tapan, Türkiye Kontrat Müdürü Egemen Tuncel ile oldu. Görüşmede Coral yetkilileri, Polonya’dan Türkiye’ye gelen her 100 yolcudan 45’ini Coral Grubu’nun getirdiğini belirterek yüzde 45’lik pazar payına sahip olduklarını söyledi. Coral Grubu’nun 2025 yılı için toplam yolcu sayısının 530 bin, 2026 yılı için ise 550 bin yolcu hedefi olduğu ve Alanya’nın bu hedefin yüzde 30’unu alacağını planladıkları ifade edildi.
Öte Yandan Coral Travel’ın Alanya’ya yönelik bu büyüme planıyla birlikte, Polonya’dan Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na direkt uçuş koyma konusunda ciddi adımlar attığı da Alanya heyetiyle paylaşıldı. Böylece Polonya pazarından Alanya’ya zaten mevcut olan yüzde 30’luk pazar payının direkt uçuşlarla daha da artırılmasının hedeflendiği kaydedildi.
Adana merkezli bahis operasyonu: 24 tutuklama
Çelik: İHA ve SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmek beka meselesi
Devlet Bahçeli’den İlber Ortaylı için taziye mesajı
Kocaeli'de penaltı tartışması: Selçuk İnan kulübeyi soyunma odasına götürdü
Manavgat’ta Sözen soruşturması genişliyor: 12 kişi tutuklandı
Trafik polislerine zorlu parkurda sürüş eğitimi veriliyor
Bakan Memişoğlu’ndan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Emine Erdoğan’dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
Çukurova’da miniklerden İstiklal Marşı’na anlamlı anma
Uzm. Dr. Halil Nacar: Tıp Bayramı kutlu olsun
Bakan Bayraktar: Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için aramalar sürecek
İran Kızılayı: 36 bin sivil birim hasar gördü
Beşiktaş’a yeni şort sponsoru: Anlaşma sağlandı
Kent Konseylerinden Fatma Şahin’e ziyaret
Tüketici şikayetlerinde ayakkabı ve giyim zirvede
Yüksek hızlı trenlerde yolcu sayısı 110 milyona ulaştı
Isparta'da kentsel dönüşüm süreci başladı
MHP Milletvekilleri ve MYK üyeleri Beşiktaş Başkanı Serdar Adalı'nın Ankara İftarında Bir Araya Geldi
Yurt dışına kaçan 45 firari suçlu Türkiye’ye iade edildi
Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı
Kuzey Kore’den Japon Denizi yönüne çok sayıda balistik füze denemesi
Galatasaray, Başakşehir karşısında serisini sürdürmek istiyor
Türkiye’de bahar havası etkisini artırıyor
İzmir’de toplu ulaşıma zam: Yeni tarifeler 1 Nisan’da başlıyor
Bin aydan hayırlı gece: Kadir Gecesi pazartesi idrak edilecek
Diyarbakır’daki petrol arama sahası büyütülüyor
Emeklilerin bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri başladı
Diyarbakır’da tırda 81 kilo sentetik uyuşturucu yakalandı
Karagümrük yenilgisi sonrası Fenerbahçeli futbolculara tehdit mesajları
Yükleniyor



