-
BIST 100
16124,69%0,46
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,39% 0,26
-
GRAM ALTIN
6435,83% 0,20
-
Ç. ALTIN
10945,35% 0,00
AKSU’DA KAÇAK DÖKÜME KARŞI FOTOKAPANLI DENETİM SÜRECİ BAŞLADI
Aksu Belediyesi, ilçe genelinde çevre kirliliğini önlemek ve kaçak moloz dökümlerinin önüne geçmek amacıyla önemli bir uygulamayı hayata geçirdi.
Zabıta Müdürlüğü tarafından kurulan fotokapan sistemi sayesinde, özellikle izinsiz atık bırakılan bölgeler artık 7 gün 24 saat kesintisiz olarak izleniyor.
Yeni sistem kapsamında çevreyi kirleten kişi ve araçlar anlık olarak tespit edilerek kayıt altına alınacak. Kurallara uymayan vatandaşlara ise ilgili mevzuat çerçevesinde idari para cezası uygulanacak. Uygulamanın özellikle kaçak dökümün yoğun olduğu alanlarda caydırıcılığı artırması hedefleniyor.
Uygulamanın temel amacının cezai işlemden ziyade çevre bilincini artırmak olduğuna dikkat çeken Zabıta Müdürü Kaan Aydın, “Kentimizin farklı noktalarına yerleştirdiğimiz fotokapanlarla kaçak dökümlerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu sistem sayesinde hem caydırıcılığı artıracağız hem de çevremizi koruma konusunda daha etkin bir denetim sağlayacağız. Temiz bir Aksu için hep birlikte sorumluluk almalıyız. Atıkların gelişi güzel doğaya bırakılması hem çevreye hem de insan sağlığına ciddi zararlar veriyor. Ekiplerimiz sahada aktif olarak görev yaparken, vatandaşlarımızdan da bu konuda hassasiyet bekliyoruz.” dedi.
Yetkililer, uygulamanın ilçe genelinde yaygınlaştırılacağını ve özellikle riskli bölgelerde denetimlerin artırılacağını belirtti. Yeni sistemle birlikte Aksu’da çevre kirliliğine karşı daha kararlı ve teknolojik bir mücadele dönemi başlamış oldu.
Kaçakçıya göz açtırılmadı
Nitelikli Dolandırcılık Suçundan 3 Şahıs YAKALANDI
KONYSİAD'ın gündemi beden dili ve iletişim
KONSEM KURSLARINDA SANATLA BULUŞUYORLAR
Yapay Zeka İle Görsel Üretim Atölyesi başlıyor
AKSU’DA KAÇAK DÖKÜME KARŞI FOTOKAPANLI DENETİM SÜRECİ BAŞLADI
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kepez Kitap Fuarı’nda
Kepez’de iş arayanlarla işverenler aynı çatıda buluştu
Velilerden Kuzdere’de okul isteği
Kadınlar hem zayıflıyor hem güçleniyor
Gelinler Artık Yalnız Değil!
ESNAF ODASI’NDAN MANAVGAT BELEDİYESİ’NE ZİYARET
ÇOLAKLI’DAKİ TURİZM YOLUNA İLİŞKİN MANAVGAT BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA
MANAVGAT BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ÇİÇEK’TEN YARALI PERSONELE ZİYARET
ASAT’tan Muratpaşa’ya 3,5 Milyar TL’yi aşan altyapı yatırımı
Alanya'da yol bakım çalışmaları sürüyor
ABBO’dan Sezen Aksu şarkıları konseri
Anne Taksi hizmet vermeye başladı
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 111'nci yıl dönümü dolayısıyla Kemer'de program düzenlendi.
Türk sporculardan Antalya’da 44 madalya
Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri, Mart 2026
İşsizlik oranı %8,3 seviyesinde gerçekleşti
ATB MART MECLİSİ TOPLANDI
Borsa günü yükselişle noktaladı
İran’dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Geçiş kuralları değişti
Yükleniyor



