KIRIKKALE - BHA
Kırıkkale’de hizmete girdiği dönemde büyük ilgi gören ve vatandaşların uğrak noktalarından biri haline gelen Oba Köy, yaklaşık beş yıl aranın ardından yeniden canlandırılıyor. Kırıkkale İl Özel İdaresi’nden 3 yıllığına kiralanan Oba Köy’ün işletmesini üstlenen Dinek Turizm firması, tesisi yeniden hizmete açmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Firma yetkilileri, Oba Köy’ü Kırıkkale’nin gözde piknik ve günübirlik tatil alanlarından biri haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Yapılan açıklamada, tesisin Kırıkkale’nin yanı sıra Ankara’dan gelecek ziyaretçiler için de cazip bir alternatif olmasının planlandığı ifade edildi. Doğayla iç içe bir yaşam alanı sunacak olan Oba Köy’ün, günübirlik tatil konseptiyle hizmet vereceği kaydedildi.
Tesiste bakım ve onarım çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği belirtilirken, içerisinde at çiftliği, lokantalar, kamelyalar, gezinti alanları, balık tutma noktaları, şelale ve doğal hobi bahçeleri gibi birçok sosyal alanın yer alacağı bildirildi. Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasının ardından Oba Köy’ün Nisan ayında yeniden kapılarını açmasının planlandığını ifade etti.