Menü Yarını bekleme anında haber al - ANTALYA GÜNCEL
Tarih: 30.04.2026 15:53
İstanbul Valiliği’nden 1 Mayıs programı açıklaması

İstanbul Valiliği’nden 1 Mayıs programı açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

İSTANBUL-BHA

Açıklamada, belirli alanlarda kutlamalara izin verilirken bazı ilçelerde ise gün boyu eylem ve etkinliklerin yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, 1 Mayıs kapsamında yapılan başvurular değerlendirilerek bazı etkinliklere onay verildi. Bu çerçevede, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda saat 10.00-17.00 arasında düzenleyeceği program ile TKP'nin Kartal Meydanı'nda saat 12.00-19.00 arasındaki etkinliği uygun bulundu.

Yetkililer, söz konusu programlar dışında İstanbul genelinde farklı bir 1 Mayıs etkinliğine izin verilmeyeceğini vurguladı.

Dört ilçede gün boyu yasak

Valilik, kent genelinde güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla bazı ilçelerde geniş kapsamlı yasak kararı alındığını açıkladı. Buna göre Beyoğlu, Şişli, Fatih ve Beşiktaş'ta 1 Mayıs günü saat 00.01 ile 23.59 arasında;

Kararın, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında alındığı belirtildi.

"İzinsiz etkinliklere müsaade edilmeyecek"

Açıklamada, izin verilen programlar dışında gerçekleştirilecek her türlü izinsiz gösteri, yürüyüş ve organizasyona müdahale edileceği ifade edildi. İlgili birimlerin gerekli tüm tedbirleri alacağı belirtilirken, vatandaşlardan da provokatif ve yasa dışı faaliyetlere karşı duyarlı olmaları istendi. İstanbul Valiliği, 1 Mayıs'ın kent genelinde huzur ve güven ortamı içinde geçmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —